Jak vykrmit 7měsíční batole?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak "vykrmit" batole - 7 měs.
Omlouvám se za pro někoho možná pohoršující název tématu, ale pro mě nejvýstižnější.
Syn má 7 měsíců, 1,5 měsíce je na příkrmech, 14 dní už nekojím. Ráno si dá max 150 ml Nutrilonu, pak ovocnou přesnídávku, pak oběd 160-190 ml masozel. příkrmu, odpolednu buď Nutrilon (tak 150 ml) nebo přesnídávku, večer kaši (kupuju ve zdravé výživě kukuř., jáhlovou…) s UM tak 180-200 g. Ne tedy, že by nejedl, ale jí málo. Prostě mu po chvíli stačí, zavře pusinku a hotovo.
Teď váží 7 kg, za měsíc přibral jen 200 g. Mudr. je v klidu, já ne. Stejně staré holčičky mají o 2 kg víc, kojené i na UM. Je dlouhý a hubený, snaží se lozit, ale je slabý, kdyby přibral, tak mu to myslím půjde líp.
Sice mi všichni tvrdí, že je to lepší než kdyby byl tlustý, ale je mi divné, že ostatní děti spíš musí maminky v jídle krotit a ten náš je prostě nejedlík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, tvůj jídelníček mi příjde naprosto v pořádku. Já bych ho do jídla víc nenutila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych to nehrotila mam ted 3 letou dceru a od mala je hrozny nejedlik dala si 2 lzicky a konec cim vic to budes nutit tim min to bude chtit vim o cem mluvim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, já teda myslím, že toho spořádá až až, myslím si, že každé dítě má své tempo, já třeba mám mimčo holčičku 8 měsíců, ale leze už od 6. měsíce po celém bytě, a to měla něco přes 6 kg, teď má sice 9kg, ale váhou to určitě nebude že by nelezl, kámoška má o 2 týdny staršího klučinu, ten taky neleze, ale zato už krásně sedí a je to taky takovej pořádnej buclík, má asi 8 kg, a sedí jí už od 5. měsíce, je to fakt o dítěti, každé má jiný vývoj, já bych to neřešila, přijde mi, že toho za des spapá dost, dokonce bych řekla na to, že nekojíš teprve 2 týdny až dost. ![]()
- Citovat
- Upravit
@HanulkaUH nase princezna neni take velky jedlik, porce mame podobne. ona je drobinek 10.mesicu 7100g a 70cm. resila jsem na gastroentrologii jeji reflux a mimo jine nutricni poradci dle naseho jidelnicku vyhodnotili ze prijima malo kalorii. doporucili nam stravu (mliko a kasi) tunit vyrobkem Fantomalt
www.lekarna.cz/…-pro-roztok/
zeptej se na to doktorky…
ztr jdem na kontrolni prevazeni a jsem moc zvedava jaky to bude mit ucinek
a nic si z tho nedelej a nesrovnavej s ostatnimi, proste jsou deti co jedi a pribiraji pekne a nektere proste mene. nase mala je hrozne akcni a chvili nevydrzi v klidu, navic ten jeji reflux ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje ma 9 m a nesni ani zdaleka to co tvuj, o tom muzu leda snit
ale vazi pres 9 kg, kde to bere nevim..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nase mala v tomhle obdobi taky nejedla. Pak se po case s prominutim rozezrala, alestejne nijak nepribira. Jak rychly mas spalovani ty? Mala je hodne po me, ja muzu snist cokoliv a nepriberu.
Taky si myslim, zejidelnicek oka, stejne do nej nic vic nedostanes, tak to neres. Budrada ze nemas buclika a nemusis ho nosit…;)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HanulkaUH nas mel v 6 mesicich 7,3 kg a 69 cm. Byl na nutrilonu a jedl stejnym stylem jako tvuj syn. Kdyz nechtel, tak nechtel. Taky jsme se snazili do nej jidlo rvat horem dolem, ale bez efektu. Doktor mi rikal, at jsem bez obav a mel pravdu - hlady neumrel ![]()
Dnes ma dva roky, 12 kg. Stale patri mezi ty stihlejsi a delsi, s jidlem zlobi pouze me - u babicky a v jeslich ji ukazkove ![]()
Neboj, tvoje dite je normalni, jenom trochu hubenour ![]()
- Citovat
- Upravit
Starší syn byl to samé, nyní půjdeme na pětiletou prohlídku a jestli pokoříme 17 kg v pěti letech, tak budu ráda. Možná se dostaneme na 17,5 kg. Mladší měl nyní v 18ti měsících 12,10 kg. Jeden je nejedlík, resp. on docela jí, ale rychle spaluje po manželovi, druhý je buclík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam dvojcata, po porodu rozdil 0,5 kg mala mela 1930g a bracha 2440g, jedi oba stejne, jen on ma trochu vice mleka, male moc nejede. Maji mleko jen 2× denne. Ted je vazili, oba za 2 mes. pohubli, ale bracha ma krasnych 9220g a 75,5cm a segra je o hodne mensi ma pouhych 6600g a 68cm ( v 8 mes. meli 9380g, 6620g a o 3 cm mene). Taky nevim, jak ji vykrmit, davam ji do presnidavky piskoty, kasi snedi napul ze 300ml. vody, jedi klasicke mlecne, masozeleniny sni napul jak kdy tak 450g. Kakaji hodne i 4× denne a vsude lozi a u vseho stoji. Pohybu maji dost, jidla taky a presto uz davno nevypadaji, jako dvojcata. Z male jsem hotova a pokud nebude pribyvat a hubnout, tak ji bude brat doktorka za 14 dni krev a vyter ze zadecku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sanlitun to me potesilo, me take mala zlobi s jidlem a kdyz krmi babicka tak zbasti vsechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám prcka 7 měsícu a zdá se mi, že tvuj jídelníček je v pořádku, v 6 měsících měl muj malej 6 kg a 68cm, jí už docela pěkně, má rád maso, kaše, banán, přesnídávky, ale je spíš dlouhej a taky je dost hubenej, přibírá spíš do obličeje a rukou, ještě neleze, ani nesedí, jen se přetáčí na bříško, myslím že má ještě čas, taky se mi zdá divný, když vidím u doktora baculaté děti, ale já mám kluka kterej zdědil postavu po tátovi, ten je taky vysokej a dost hubenej, já jim tiše závidím
nedělej si z toho hlavu, hlavně že je zdravej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HanulkaUH Kamarádky malá má v 10m 7,3kg, můj syn to má v necelých 5m
oba jsou kojení, plus tedy kamarádčina malá jí i příkrmy…
já bych řekla, že toho sní dost
Moje dcera v tomhle věku snědla tak půlku a měla v 8m 8kg.. V tomhle věku už tak rychlke děti nepřibírají, pokud je to dle dr v pořádku, tak byh si z toho nic nedělala, určitě už za praxi viděla hodně dětí, tak ví, co je normální a co už ne
Lezení atd si myslím, že s váho nemám až tok moc co dělat, dcera vážila víc, byla buclík a lezla až v 10m.. za to syn péruje na kolenou už teď v 5m
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sní toho dost, neřeš to. Hlavně, že je zdravý. Prostě je takový typ. Jednou bude rád, že má dobrý metabolismus a netloustne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cože tolik jídla, to moje dcera v tom veku urcite nesnedla a kolikrát nesni ani ted. Nyní skoro 2 roky, 11 kg
Podle mne tvoje dite ji i vazi zcela v normě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit