Jak vykrmit 7měsíční batole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12067
28.4.14 20:49

@vendikknapik to verim. take jsme vzdy nechali transferovat 2 emryjka a byli na dvojcaky pripraveni, ale ted se kaju ze bych to snad nezvladla. nase mala je hodne narocne miminko, ale zlaticko a ja ji miluju a jsem za ni strasne moc stastna. ono asi pak cloveku nic jineho nezbyde nez to zvladnout, ale chapu ze to musiii byt siiilene narocne. preji hodne sily a co nejmene stresu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
28.4.14 20:51

@dani24687 kolik je malemu? zkus to probrat s mudrou vzdyt to jsou jenom vitaminy a treba by se dala dat 1/2 tabletky. ja jsem koukala na doporuceni jedne mamky na Vitacalcid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
28.4.14 20:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.4.14 20:55
@superandrysek píše:
@dani24687 kolik je malemu? zkus to probrat s mudrou vzdyt to jsou jenom vitaminy a treba by se dala dat 1/2 tabletky. ja jsem koukala na doporuceni jedne mamky na Vitacalcid

musím se poptat :think: má 14 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
29.4.14 06:30

@vendikknapik jeste dotaz, boruvkova presnidavka je nejaka extra vyzivna??? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
29.4.14 06:57

Tvoje dítě jí i váží úplně normálně. Oni pak už přestanou přibírat, můj syn od 10m doteď (15m) nepřibral vůbec nic, spíš možná trochu zhubnul, předtím rostl téměř před očima a teď už se vytahuje pomaleji, občas žere jak nezavřenej, občas je problém xo něj narvat cokoliv… Je zdravej, veselej, spokojenej.

Buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
29.4.14 07:01

Co se týče vápníku, dávám ovesné vločky. Denně. V Lidlu mají jemné vločky v takovém modrém obalu. Lžíci dám do domácí přesnídávky, pár lžic do polívky, dvě lžíce do jogurtu k svačině nebo z toho dělám kaši na večeři. Každý den dostane malej 1-2 porce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
29.4.14 07:05

@kacz diky za tip. Taky pridavam i do polivek. Je to dobry i na stolici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
29.4.14 07:07

@kacz :palec: vlocky jasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.4.14 09:47

Holky, uplně vás chápu, já si zažila s prvním..
Jak jsem psala ty jogurty, tak nemyslím klasické, ale teď Hami má třeba banány s rýží, jogurty s jahodami, banány s tvrohem- příkrmy z lékarny Hami, jsou hodně sytné..od 6 měsíce jsou napsané..
Holky a co maso??? příkrmy masové taky nic..
U nás teda u kluka zabralo třeba rozmixovat květák, brambor mrkev, a dát tam kojenecké mléko a udělat z toho makovou majdu- a teda pil to z láhve.. byl to neřest, ale jako já jsem kašlala na ženské co korutily hlavou, že dávám příkrmy do láhve.. Dělala jsem to i s příkrmem. Koupila jsem si Hami třeba mrkev, hovězí brambor a prostě mu to promixla s mlékem a udlala jakoby řitší kaši a to mi vždycky vypil..

Příspěvek upraven 29.04.14 v 09:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.4.14 09:49

@vendikknapik a co zkusit- mám to tady v receptu, jak jsem chtěla vykrmovat mladšího.. udělat klasickou kaší rýžovu, a to do toho zamíchat zeleninu.. jakože zeleninovou kaši.
To by mošlo chutnalo, když má ráda zeleninu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
29.4.14 09:49

@kvaček nase malla teda masicko ji a rada, ale kasi take davam stale do lahvicky aby toho snedla vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
29.4.14 10:41

Borůvková přesnídávka je na stavění kajdění, švestková zase při zácpě. Ale naše madam by musela jíst asi jen klasické neředěné borůvky. masozeleninu vařím tak, že dám do jednoho hrnce celý pytel mražené zeleninky, třeba Mochovskou, Královskou, Pochoutkovou. Vedle do hrnce dám 1 kuřecí, krůtí nebo králičí řízek. A v třetím hrnci dělám brambory, těstoviny nebo rýži. Pak vše semelu, trochu zeleninku okořením třeba drceným kmínem a to sní hodně, i kaše,, celou přesnídávku, ona jen nesnáší mlíko, ale to má 2× denně a ráno z něho stejně nakonec dělám kaši. Ona jí dost, ale prostě s ní to nehne, brácha jí stejně a na tom je to znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
30.4.14 12:18

Tak náš asi maso moc nemusí. Snažím se mu dělat masozeleninové domácí, ale dělám je asi moc poctivé (tak 1/4 je maso) a on to nechce. Když mu dám kupovanou Hamé (kde je max. 7% masa), tak to sní… Zeleninový příkrm domácí taky jakž takž sní. Takže jsem po 14 dnech vydedukovala, že to maso je asi to, proč to nechce. Taky je má rád hustější, takže polévečky u nás vůbec neprojdou, musím to rozmixovat a zahustit instantníma vločkama jáhlovýma kukuřičnýma aspol. ze zdravé výživy a pak to milostivě jí…
Jinak se teď naučil prskat, takže po obědě je zralé na umytí vše - já, dítě, stolička, zem… :cert: ale furt to radši umyju, když aspoň něco sní, než aby nejedl vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
30.4.14 12:20
@vendikknapik píše:
Borůvková přesnídávka je na stavění kajdění, švestková zase při zácpě. Ale naše madam by musela jíst asi jen klasické neředěné borůvky. masozeleninu vařím tak, že dám do jednoho hrnce celý pytel mražené zeleninky, třeba Mochovskou, Královskou, Pochoutkovou. Vedle do hrnce dám 1 kuřecí, krůtí nebo králičí řízek. A v třetím hrnci dělám brambory, těstoviny nebo rýži. Pak vše semelu, trochu zeleninku okořením třeba drceným kmínem a to sní hodně, i kaše,, celou přesnídávku, ona jen nesnáší mlíko, ale to má 2× denně a ráno z něho stejně nakonec dělám kaši. Ona jí dost, ale prostě s ní to nehne, brácha jí stejně a na tom je to znát.

Mrazíš to, když děláš takové větší porce? Já buď vařím každý den, nebo max na dva dny a nechám to v ledničce. Holky a od kdy se může čerstvé ovoce? Já jablka a hrušky krátce vařím a pak rozmixuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí