Jídelníček pro 9měsíční miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídelníček pro 9 měsíční miminko
Dobrý den maminky,
potřebovala bych poradit s jídelníčkem pro dceru. Ráno dávám UM, potom ovocnoupřesnídávku, potom masozeleninový příkrm (jednou týdně zeleninu se žloutkem), pak je zase UM, potom mléčná kaše a pak je zase UM na zapití, ale na to jí musím budit a z toho mám strach jestli jí to nemůže nějak psychicky ublížit to buzení. Chtela jsem jí prostě dávat jídlo 6× denně, ale právě přemýšlím jestli není lepší 5 denně a už jí nebudit, a kolikrát denně by měla dostávat UM? Všem děkuji za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já myslím, že budit je zbytečné - jedině pokud bys chtěla, aby se pořádně nadlábla a nebudila tě v noci ![]()
Jinak já mám taky 9-ti měsíčního syna a náš jídelníček je:
Ráno: UM, Dopolední sváča: Ovoce, Oběd: Masozelenina, Odpolední sváča: Bílý jogurt Holandia, Večeře: Mléčná kaše a na noc nebo v noci UM..
Někdy ale to noční UM zaspí a nic se neděje:-) Když je ta mléčná kaše a ten bílej jogurt tak to stačí.. No a během dne samozřejmě voda/čaj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám také 9-ti měsíční holčičku máme to takhle..
Ráno:UM
Dopoledne:Ovocná přesnídávka, jogurt nebo ovoce třeba s dětskými sušenkami
Odpoledne:Masozeleninový příkrm
Navečer:UM
Večer před spaním:Mléčná kaše
Po tý kaši mi spí celou noc..Určitě bych v noci nebudila.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dana 07 @Lejaa a holky kolik dáváte UM? Já ráno 180ml a večer 210ml, nebo kaši ze 120ml a v noci někdy těch 120ml…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se občas taky neprobudí (zkoušela jsem nebudit),ale já pak mám strach, aby nebyla po tý kaši dehydratovaná. A v noci, když se probudí, tak než jí udělám to umělko tak jí dřív uspím (když tiším pláč), takže bych jí takhle vlastně taky budila. A už zkoušíte na nočník? Malá už leze, sedí stojí, tak přemýšlí o nočníku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nas malej:
Rano - 180g tučného bílého jogurtu
Dopoledne - nic moc nechce, maximálně suchar nebo sušenku
Oběd - maso zelenina příloha
Odpoledne- ovocná přesnídávka s nečím - musli, jáhly atd.
Večer - Kaše
UM jen občas v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráno většinou vypije 150, odpoledne 180, pak kaše 150 a v noci 210 ml.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dana 07
Nočník fakt nemá smysl, nepochopí to, jen tam bude sedět a možná se i vyčůrá, ale nenaučí se to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lolllo píše:
Nas malej:
Rano - 180g tučného bílého jogurtu
Dopoledne - nic moc nechce, maximálně suchar nebo sušenku
Oběd - maso zelenina příloha
Odpoledne- ovocná přesnídávka s nečím - musli, jáhly atd.
Večer - Kaše
UM jen občas v noci.
A kolik je maléu, že dáváš tak málo mléka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mliko
Kase, mliko
Obed, mliko
Presnidavka
Vecere bud normalni obed nebo kase a pak mliko
V noci se ted budi tak 2-3×
Kojim a vetsinou moc obedy nechce a jedine, co spolehlive sni je kase. Kojim vzdy pred spanim, nekdy vic, nekdy si jen cucne a spi. Do kase davam ruzny veci, od bananu, jogurt, presnidavky, ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kve-tinka píše:
@Dana 07 @Lejaa a holky kolik dáváte UM? Já ráno 180ml a večer 210ml, nebo kaši ze 120ml a v noci někdy těch 120ml…
Já dávám 210 ml ráno a v noci nebo večer 240 ml:-) Kaše dávám 180 ml..:-) ale syn je žrout od narození..:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dana 07 píše:
Mě se občas taky neprobudí (zkoušela jsem nebudit),ale já pak mám strach, aby nebyla po tý kaši dehydratovaná. A v noci, když se probudí, tak než jí udělám to umělko tak jí dřív uspím (když tiším pláč), takže bych jí takhle vlastně taky budila. A už zkoušíte na nočník? Malá už leze, sedí stojí, tak přemýšlí o nočníku.
Normálně ji po kaši nalij čajem nebo vodou a nemůže být dehydratovaná. Já mám flaštičku s vodou u postýlky a když se v noci vzbudí, tak dávám cucnout vody vždycky.
No a dávám mu zapít vodou všechno (kromě UM) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je dobrý nápad s tou vodou, ale mamka mi radila ať v noci nedávám čaj nebo vodu a hlavně potřebuju, aby měla dostatek mléka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dana 07 píše:
A kolik je maléu, že dáváš tak málo mléka?
9 mesicu.. ale on UM pres den odmita uz od 6. mesicu.. nastesti neni vubec nutny, aby dite UM pilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dana 07 píše:
To je dobrý nápad s tou vodou, ale mamka mi radila ať v noci nedávám čaj nebo vodu a hlavně potřebuju, aby měla dostatek mléka.
Proč bys nemohla dát v noci napít vody? Však když se ti vzbudí, tak jí to mlíko normálně dej. Syn, když se vzbudí a vím, že je čas na UM (že ho třeba neměl před hodinkou), tak mu dám cucnout vody, jdu namíchat UM a pak spí. Když vím, že je najezený a vzbudí se, dám mu cucnout vody a spinká normálně dál..
Vždyť oni taky pociťují žízeň, jako my… Já se např. musím napít pokaždé, když se v noci proberu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit