Jídlo na celý den pro roční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Taky nevím, co pořád vařit, přijde mi, že je to furt dokola. Ráda se nechám poučit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micinecka Ahoj co se týká svačinek, tak náš malej teda miluje mlíko a vše s ním spojené. Takže dělám pudingy, termixy a nebo třeba jáhlový pohár s ovocem.. Musím teda ale rovnou napsat, že toho dělám dycky haldu, protože mě to chutná pochopitelně taky ![]()
Co se týká obědů, tak poslední dobou mi ohrnuje nos nad rýží a nejraději by brambory a maso. To klidně syrové, když obírám do vývaru ![]()
JInak je to standartní… Dostává co my, jen se vyhýbám blbinám typu knedl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem blbá syrové maso. To co obírám do vývaru píšu.. A to je pochopitelně vařené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micinecka taky se rada poucim, ja dnes uz fakt nevedela tak mel ovesnou kasi k obedu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DeTer náš je taky masožravej, obíračku z vývaru miluje, se vždycky bojím, že mi do tý polívky nic nezbyde
Včera jsem nakrajovala špekáčky a on ukradl jeden-studenej, neopečenej a s chutí se do něj zakousl
Jinak snídá pečivo se sýrem, lučinou, marmeládou, svačí ovoce s jogurtem, večeří kaši s ovocem nebo přesnídávkou na střídačku s pečivem se šunkou, s nějakým masem…ale ty obědy, fakt nevím, co už uvařit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak obed ma stejny jako my, ovsem ted je ve fazi kdy neji spenat, vejce, dusenou mrkev ani koprovku a.to to zboznoval. Ted nejvic frci vepr.kyta v tlakaci s horcicnou stavou a testovinama
dva dny to mel doma, dva u nasich a porad mu to chutna ![]()
A svaciny: jogurty, ovoce, termix, tvaroh nejak dochuceny, puding, pecivo s necim, nebo kdyz mam neco napecene…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak zítra budu dělat pečené kuřecí stehno s rýží a hráškem, dneska byl kuřecí plátek s bramborama a mrkví a včera pečené hovězí s housk. knedlíkem a zelím (pro prcka bez zelí)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@March7 Manžel má rád kakaové, já vanilkové a dítě všechno. Takže udělám standartně puding z litru mléka a až když se z něho nekouří, tak přidám tvaroh z vaničky a i klidně dva. Neztuhne to úplně jako puding a je to prostě takové tvarohové. Když dělám vanilkový přidám vanilk.cukr, když kakaový tak kakao. Hlavně nedávat tvaroh, když je to horké - zdrcne se to. A klidně ještě vylšehat mixérem, je to pak nadýcháné.. A fakt dobré… Tvaroh v tom vidět není ale přeci jen je to jiné, než puding ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rerere Tak tak. Kolikrát to tady vypadá jako že mu nedávám najíst. Třeba jen loupu brambory a stojí u mě a čeká co upadne. A když upadne, byť jen šlupka, vrhne se na ní jak slepice na flus a už jí má v puse
POchopitelně jen na chvíli, pak jí pokorně vyhazuje do koše
Jinak náš mistr stále ke snídani pije Hustťana, kterýho odbouráme jednou jen těžko. Pro upřesnění - malému je rok a půl a husťan je Nutrilon
Kdybych přinesla místo mlíka chleba s čímkoliv hdodí to po mě ( má ted blbé období
) Jinak přes den sní kde co. Kolikrát mi vlezl do špajzu a když jsem se koukla co tam dělá, byl jako obložený chlebíček. Chleba nakrájený na plátky všude okolo a on ve prostřed. Pochopitelně musel ochutnat z každého krajíce. Co kdyby tamten byl lepčí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DeTer jéžiš nemáš doma moje dítě
mám to samé v bleděmodrém, kromě teda toho husťouše
Na jídlo říká MAM a když vidí že kdokoliv cokoliv jí, křičí mam mam mam a pokud se mu mam nedostane, začne dupat a břečet. Do špajzu mi chodí krást tvrdé rohlíky na strouhanku, z bedny plný rohlíků musí ochutnat každý, co když je tamtem lepší
K svátku dostal knížku otesánka, pořád ji nosí a ukazuje mi mam
Nevím, kam to dítě to jídlo dává, je docela hubenej ale žere nepřetžitě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak my jedem tak nějak to samé dokola a nějak to neřeším, dokud to jí on
takže snídaně, mlíčko pak většinou chleba namazaný s něčím máslo, lučina, žervé (šunku, sýr sundavá, pomazánky nechce, marmeládu taky ne starší to baštila v pohodě) dopoledne pak ovoce jakékoliv - jabko, hruška, banán, hroznové víno, jahody, přesnídávka podle nálady milostpána. Oběd jí už cokoliv co vařím pro sebe. Jím zdravě takže hodně zeleniny ale jinak klasická jídla. Odpoledne frčíme stále na bílém jogurtu, nejlevnější a nejjednoduší varianta. Občas dám ovocný. a k večeři ještě občas kaši ale už mu moc nejede takže hodně polívky, případně zase chleba s něčím.
on jim ten stereotyp neva. Mezitím cokoliv k zakousnutí - piškoty, rohlík, okurka, jabko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rerere
Tak malej má 13 kilo, takže žádněj oukropeček to teda není
POstavu to má a taky řiká mam. Nejhorší je, že kanec třeba přijde když sedím u stolu a něco píšu. Jako že chce pochovat ne.. A tak ho maminka dojatá, že chce pomačkat pomazlí a on celou dobu vejrá na perník nachystaný na talíři a pak ukazuje a ječí mááám a když nedám, udělá luk a něco ve vzteku hodí. Třeba dělal písi s tužkou a hodil jí na zem a jak by naštvaný, tak jí sebral ze země, aby s ní zase o zem říznul
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, mám holčičku které je rok a půl a nějak mi došly nápady co vařit atd…

Co dáváte ke svačinkám? K obědu? K večeři? Budu ráda za jakýkoliv nápad