Jak naučit dítě snídat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Me tada rodice nenaucili snidat nikdy. Prestali me nutit az do te chvile nez jsem se pozvracela…cely zivot nesnidam…a pokud nebude chtit ani moje dcera nutit ji nebudu uz jen z tehle zkusenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cherrylady myslim, ze jeji telo to pozn nejlip a intuitivne snida dle nejlepsich zasad, ktere vedou k celozivotni stihlosti (myslim to ovoce). Neresit, nelamat, nechat to na ni. Ma cisty organismus a tak svoje potreby pozna mnohem lip, nez ty, doktor, babicky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cherrylady Dcera mlíko nemá, ale ráno taky nejí. Respektive když jo, tak dlouho po probuzení a posedává u toho hodinu - nic co by se dalo realizovat před školkou. Ale já už jsem rezignovala. My si dáváme v poklusu koláč nebo rohlík nebo něco (nezvládám vstávat o půl hodiny dřív, abych se nasnídala, natož o hodinu, aby se najedla ona).
Když jedeme do školičky, tak ji vozím autem, tak něco dlabe cestou (rohlík, křupky, tyčinku, perníček). Až bude docházková vzdálenost, počítám s tím, že bude jíst svačinku ve školce, případně ještě něco malýho doma nebo cestou - docela jí chutnají ty tyčinky s lisovaným ovocem z DM, někdy dá banán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, dcerce budou tři a UM má doteď, měla velká dietní omezení až do dvou let, v jídle je konzerva, takže to nechávám na ní.
Ráno má své UM. Když jsem se ho snažila odbourat, tak přestala pak jakoby snídat. Takže dostane UM, pak jdu dělat snídani sobě a ptám se, většinou mi řekne, že nic nechce. Já že ok, ale já musím jíst, udělám si pro sebe a začnu jíst, to už sedí u stolu a čeká. Je fakt, že společné jídlo máme „odvždy“. Takže vidí a chce taky, třeba jen pár kousnutí, ale vezme si vždy.
Ten čas u stolu je nedotknutelný a na něm trvám, když se jí, tak spolu a u stolu. Pokud není tatínek v práci, tak baští s námi.
- Citovat
- Upravit
Diky moc vsem za prispevky. Me to mozna prislo prave divny v tom, ze ja kdyz vstanu tak musim jit hned snidat a dat si kafe. Jinak bych asi neexistovala. Ale pravda, ze driv jsem to tak taky nemela. A po strance jidla jinak opravdu nestrada, tak uvidime:-) Urcite ji kvuli jidlu nebudu budit. To u nas nehrozi. Ja prave nad tim premyslela kvuli skolce (do ktery tedy jde az od ledna takze mame jeste cas). Ale budu ji muset budit tak v sest pred sedmou uz bude ve skolce a pak tim padem bude mit svaicnu az v devet, tak aby nemela hlad. Ale asi si to pak sama srovna podle sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem pozorně diskuzi.
Já bych to nehrotila, každé dítě je jiné a každý organismus je jinak nastaven. Myslím, že to i souvisí s vrozeným temperamentem - skřivan/sova..Někteří prostě mají pomalejší ranní rozjezd..
Nejstarší syn(8 let) a nejmladší dcera(2 roky) jsou skřivani po mě, syn vstane v 7 hodin do školy, rychle se obleče, nasnídá se(velký jogurt/plná miska cereálií v mléku nebo buchtu, namazaný rohlík, podle momentální chut),obleče se, vyčistí si zuby a v 7:25 už vychází do školy..Nejmladší taky vyžaduje snídani hned jak se probudí..
Prostřední je nastavená jinak, chodí do školky až na 8:30 nebo na 9 hodin, vstává jak kdy, ale když nevstane do 8,tak ji budím a skoro nikdy nesnídá. Prostě ráno nemá chuť..Ale svačinky ve školce sní docela dost, oběd jí normálně..
Já taky bez snídaně z domu neodejdu - a to platilo vždy, i když jsem chodila do školy, vstávala jsem taky hodně brzy a odjížděla autobusem, ale prostě jsem se ráno musela pořádně nasnídat(a potom třeba vydržela až do oběda, jen s lehkou svačinou nebo i bez ní)..
Chlap to má zase naopak, nesnídá nebo snídá později..Brzy ráno snídá jen tehdy, když jde na celý den na brigádu do terénu a na jídlo není čas, tak aby neměl později hlad a nezdržoval sebe a ostatní pozdní snídaní
Ale je to proti jeho přirozenosti. Když jde do práce, kde v podstatě celý den sedí, ale pravidelně chodí na obchůzky(jako dnes),tak ráno nesnídá, jídlo si bere s sebou.
Když je víkend, tak dvě děti vyžadují snídani, sotva se probudí a ta prostřední snídá později..Já jsem dnes vstávala brzy, děti ještě spí, ale už mám v sobě krajíc chleba, bez něj bych prostě nemohla fungovat..
Já nebudu prostřední nutit snídat k vůli „principu“..Taky jsem se s tím už setkala, že snídaně je základ a bla bla bla..Její výživa je jinak vyvážená, v pořádku, neodmítá zdravé potraviny..Jen prostě ráno nemá chuť. První její jídlo je až svačinka ve školce okolo 9 hodiny..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit