Odmítá jíst v 7 měsících :-(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odmítá jíst v 7 měsících:-(
Ahoj Holky! Vím ze na jezeni a nejezeni mrnat uz je spousta diskusi, ale ja jsem uz nestastna ze sve dcerky.Ona proste nepapa, nikdy nebyla zadnej jedlik, kuli tomu jsem taky prisla o mlicko a kojila jsem jen 3 mesice, ted mame bez 1 tydne 7 mesicu a s jidlem je to porad horsi.Mam strach aby nestradala. Prosim poradte fintu jak do ni dostat jidlo.Nas jidelnicek:6-7hod 100-120 UM
9-10 70g ovo presnidavky
13-14 prikrm nekdy 125
15:30-16 150 UM
20:00 kase do flasky 120-180 ml
Pak ma dny kdy si rekne jeste ve 22-23 o UM a vypije 120ml, ale je to strasne malo, pribira 100-150 g tydne, dle mudr dostatecne, je ziva smeje se, na pohled ji asi nic nechybi, ale mne to trapi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Přibírá až hodně, ne? Už je větší, ono se to pak zpomaluje, ale tohle mi příjde spíš hodně než málo. To je půl kila za měsíc. A jídelníček je tak akorát. Co vlastně řešíš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me to prijde v pohode
moje ji jeste min, teda ted uz obcas vic, ale porad zadna slava a to ji bylo 9 m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to napsala spatne, pisu z mobilu…pribira 100-150 za 2 tydny, chodime k mudr na prevazeni.Jina meri 65 cm a vazi 6250 g.Ja jen potrebuju vedet jestli toho jidla neni malo hlavne UM. A resim to ze nektere dny a jsou tak 3 v tydnu do ni dostanu pouze 300 UM a vic nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu že tě to trápí, ale když víc nechce, tak já to chceš do ní nacpat? Pokud je spokojená, tak bych to neřešila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No moje se v tomhle věku jen kojila, tam mě to příjde, že jí úžasně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje děti nechtěli UM vůbec(do7měsíce kojení), každý den jsem to jen vylívala do dřezu, zkoušela jsem měnit značky, občas se na chvilku na něco chytly, zkoušela jsem proti svému přesvědčení i sladit, mixovat s banánem, všechno marné, prostě to nechtěli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje v tomhle veku jedla, kojeni
Tak 90 presnidavky
50 masozeleniny
Vecer kasi, tak.90-120, to bylo vlastne jedine co jedla rada. Mezi tim kojeni..
Ted sni OBCAS az 200 obeda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam dcerku o tyden mladsi a jidelnicek je podobny, jen pije 150ml UM, ale posledni tyden zacina jist vic a vic, ptala jsem se na to dr. a ta mi rekla, ze pribyva pekne, nema zacpu, tak at to neresim, jidlo ji nabizim…bud trpeliva, ona se rozji a i tak, zase tak malo to neni a kdyz dobre prospiva, fakt bych to neresila…jsou deti co ji malo a deti, co by snedly i mamu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Netrap se tim, kazde dite neji tabulkove, me dcera taky jedla malicko, v roce mela lehce pres 7kg. Pak se to zlomilo a rozjedla se vic a ted uz nevi, co by za den snedla. Nikdy mi do roku nevypila vic jak 90ml mleka. Jedine co vypila cele, bylo 200ml mlicko s kasi. K obedu se mi osvedcilo uvarit polévku a druhe, snedla toho vice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 píše:
No moje se v tomhle věku jen kojila, tam mě to příjde, že jí úžasně
asi tak nějak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak moje mala mela v te dobe UM rano a na noc, pokazde 150-200ml, dopoledne tak 70g ovoce s jogurtem, k obedu max. 100g masozeleniny, kdyz si dala hodne malo, tak jsem zkousela dokrmit UM, ale to si vetsinou nevzala
a odpoledne 100-150g kase, kratce po osmem mesici se to na chvili zlepsilo, ale ted ji bylo jedenact mesicu a je to zase boj, rano a vecer UM si jeste dava vetsinou bez problemu 200-250ml (ale treba dneska jenom 130
), pak ma se mnou ke snidani chleba s lucinou, k dopoledni svacine sni max. 100g ovoce s jogurtem, k obedu kdyz sni 100g masozeleniny, tak je svatek, kase da tak taky kolem 100g a pak teda na noc vetsinou bez problemu UM. A krome toho, ze ji malo, tak behem jidla dela hystericke sceny, bych se z ni picla
v deseti mesicich mela 77cm a 8,4kg, do pul roka pribirala krasne, ale od te doby sice vyrostla 7cm, ale na vahu ma jen o 1,1kg vic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BB zlaticko za me ji naprosto normalne na dite v 7m i pribyva primerene, tudiz nevidim duvod proc ji nejak vykrmovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BB zlaticko ahoj, chci te podporit neb mam doma to same a trapila jsem se tim stejne jako ty. jsou proste deti zravci a nezravci. nase dcera 10 mesicu ma 7500g a 68cm
zhruba v tom veku jako je vase ditko to bylo s jidlem u nas mizive, take jsem furt resila jak do ni dostat vic ale proste to nejde. mezi jidly nase mala potrebuje take min 3hodinove rozestupy. nak po 7 mesici se to trosku zlomilo a zacala jist vic prikrmu - najednou snedla velkou 200g presnidavku a cely velky prikrm 200 - 200g. my jsme jeste navic bojovali s refluxem, ktery se ted hooodne zlepsil jak se postavila a neni furt na brise, ale tekutou stravu blindi i kdyz uz jen minimalne stale
nas jidelnicek ted vypada takto:
7 - 8 100ml UM (po celonocni hladovce) ale varim si ze 180ml vody, tudiz zbytek co nedopije soupnu do lednicky a tak za hodku ji ho prihreju a vetsinou to dopije
pak jde chvili spinkat
10 - 11 200g presnidavky, obnasi to sice divadelko s hrackama ale nakonec to do ni nacpu
13 - 14 190 - 220g maso zel prikrmu (ji zatim jen sklenicky ale jsem vdecna za kazdou kalorii co do ni dam)
pak jde zas spinkat
16:30 - 17 150 - 180 krupicove nebo obilne kase z UM
19:30 - 20:00 120ml UM ale varim ze 210 vody, pak dam zas do lenicky a kolem 22 ji v polospanku dokrmim a zas to vetsinou vsechno pekne sbasti
me take pripada ze furt resim male jidlo, jeste navic potrebuje na jidlo klid tak ji nejradeji krmim doma, tudiz se moc nikam nedostanem ale me to ani nevadi, priorita je pro me aby pribirala a silila
jinak je take vesela, hraje si, batoli se a obchazi nabytek
snaz se z toho nebyt smutna. zkus ji soupnout v kocarku krupku nebo kus rohliku a jak pisu netrap se tim a nesrovnavej s detmi co asti temer neustale. ono se to zlomi, uvidis a pak je nebudem stihat krmit ![]()
ja jeste male adetivuju mliko na radu nutricnich poradcu pridavkem Fantomalt, neb dle naseho jidelnicku usoudili ze mala prijima cca o 300kalorii mene nez by mela
zkus ji mlicka fakt varit vic, v tomto veku by meli dostat prcci kolem 500ml za den a to co nedopije ji nabidni za pul hodky az hodku k dopiti
a jeste take estlli nema nejakou alergii na mleko ci ekzem bych ji klidne zkusila dat chlebik na kosticky s lucinou nebo maslem po tom mliku co rano vypije a pomahala ji to strkat do pusinky
preju pevne nerfy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BB zlaticko Přibírá Ti přiměřeně. Pokud z toho budeš mít lepší pocit, tak ji třeba ještě mezi těmi jídly nabídni něco (pár lžiček přesnídávky nebo něco do ruky-křupku). Ale to píšu jako matka dítěte, které i v 11 měsících chce jíst přes den co dvě hodiny a s vlastním jídlem se před ním musíme chodit schovávat. To taky není žádná výhra-pořád něco vařit a vymýšlet, co mu dát k jídlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit