Jak naučit jíst pečivo se sýrem, šunkou atd.?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak naučit jíst pečivo s
Zdravím!nevím kam přesně to zařadit,tak zkusím sem
Prosím o rady jak naučit jíst 11ti měsíčního syna jíst pečivo s něčím jiným než s marmeládou.Zkoušeli jsme různé sýry,tvarohy dokonce i šunku
ale vše plive,jen marmeládu ne,popřípadě co ještě by mohl na pečivo jiného? snídáme či večeříme pečivo každý den,tak aby to neměl stále stejné… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj.. u nás fungovalo veselé zdobení. Prostě krajíček chleba a na to třeba ze sýra udělaná zvířátka a pod. Dá se toho vyrobit hodně a dítko by to mohlo zaujmout natolik, že překoná odpor k něčemu novému. Já takhle naučila mladého jíst veškerou zeleninu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám vlatsní zkušenost ale doporučila bych nápad předemnou se zdobením. Zkus použít vánoční vykrajovátka- uvidíš že to zabere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám se to fakt osvědčilo.. nejdřív to jenom studoval, co to jako je, ale pak tady uhryzl kousek, támhleto ochutnal a bylo.. teď si ještě občas na to vzpomene, ale už si vytváří sám.. dělali jsme hlavně zvířátka, tak to nejdřív vše pojmenoval (teda co jaké zvíře dělá
)a pak všechno zbaštil.. Jo a napadlo mě, co zkusit tvaroh a do něj lehce přidat nejdřív tu marmeládu a pak něco jiného.. ale teď si jen nejsem jistá, jestli je to pro tak malé dítko vhodné, přeci jen, já už mam předškoláka, tak si to nepamatuju..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
viki zase jí pouze rohlík s máslem. občas si to prohodí za chleba. děti mají v tomto věku jednotvárnost rády. to jen my máme pocit, že musí mít za každou cenu pořád něco jiného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš syn má od začátku odpor k jakkoli obloženým chlebům nebo houskám. Tvrdý sýr a šunku prostě automaticky zavrhuje. Nevím co mu na tom nejede
Jí jedině namazaný máslem, tvaroh.sýrem, některými pomazánkami, občas pašitkou, nutelou, marmeláda, med, a pod. K máslu papriku nebo salát.okurku a je spokojený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslim,ze jednotvarnost v tomto veku detem vyhovuje.Nas malej miluje sunku i syr ale spolecne s rohlikem to proste nema rad.Takze rohlik ji suchy,sunku a syr mu davam na talirek samostatne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
marketta1 píše:
Taky si myslim,ze jednotvarnost v tomto veku detem vyhovuje.Nas malej miluje sunku i syr ale spolecne s rohlikem to proste nema rad.Takze rohlik ji suchy,sunku a syr mu davam na talirek samostatne.
Takhle to děláme občas taky, dostane kelímek žervé, k tomu rohlík a on se s tim nějak popasuje.. podle mě ta jednotvárnost není tak hrozná, pokud jde jen o jedno jídlo. Dítka maji rádi tu svojí jistotu, že to bude přesně tak, jak maj rády..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dávala bych mu ochutnávat a když mu nechutná, zkusit tak za dva týdnu znovu. to co nechutná, nedávat, žádné " jede auto do garáže " to je hnusný podvod
ale zkoušet mléčné výrobky jinak, než s pečivem, maso jinak, než s pečivem, prostě aby měl veškeré živiny, ale jen co mu chutná.
- Citovat
- Upravit
Naše dítě jedlo v pohodě obloženej chleba, ale teď to začala plivat. Snese právě jenom marmeládu, nebo i nějakej ten tvarůžek máznutej na rohlík. Případně samotné máslo. Myslím, že v tomhle věku je veselé zdobení na nic, stejně je to na kostičky a ditě to nepobírá:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hehe, moje dvouletá jí buď samotný rohlík nebo samotné přílohy (šunku, sýr). Dohromady to snad v životě nesnědla ![]()
Snad se to naučí ve školce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, to jste na tom ještě krásně
Naše má 21 měs, pečivo ani chleba nejí
,má z toho snad fobii! Rohlík kousala jednou,asi ve 14.ti měs,od té doby ne!! Nechce to ani vzít do ruky,jakoby se štíťí,nebo co
Nejí žádné sušenky,buchty,ani sladká jídla,kaše…Prostě -jen jogurty a polévky.Už jsem z toho docela na nervy,nic jí nedonutí..Líbí se mi tady ten nápad s vykrajovátky,tak to zkusím,ale obávám se,že ani to nezabere. Jestli někdo máte radu -sem s ní
budu moc ráda
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem pro moc mu neměnit, co má rád. Na druhou stranu zas občas zkusit podsunout něco nového (na jeden kousek propašovat místo marmelády něco jiného), ono se to jednou chytne, až na to bude připravený. Jestli chceš něco zkusit, zkus mu pod tu marmeládu místo másla dát žervé. Je to mňamka a třeba tak přijde na chuť něčemu novému. Nevím, jak jste na tom s alergiemi, pokud dobře, zkus třeba trochu medu. Když má rád sladké. Nebo nějakou buchtu - šáteček s marmeládou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit