2.roky - nechce nic mléčného

7257
21.2.12 08:17

2.roky-nechce nic mléčného

Krásné ráno maminky :kytka: :kytka:
Mám syna, kterému v březnu budou 2 roky a strašně mě zlobí s jídlem. Více jak rok nepije mlíčko, tak jsem to aspoň nahrazovala kašičkama, jogurtama a tak. Jenže podle mého se toho všeho už přejedl a nic prostě nechce. A já si už nevím rady, nevím co mu mám dávat jíst. Jediný co má hodně rád je 45% plátkový sýr ( kupuju mu kvalitní bio), ale namazaný chleba třeba s Lučinou si nevezme, to jí jen suchý pečivo. Jogurty,kaše, tvarohy, Lipánky… prostě nic nechce. Jen to trošku prošlo mlíkem tak to odmítá. Poradíte co mu mám dávat, mě už nic nenapadá :,( Jinak jí hezky, obědy, maso miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
21.2.12 08:35

Já bych zašla za dr. a ona ti určitě doporučí vitamíny s vápníkem jako náhrařku.Když to nechce nedá se nic dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
21.2.12 08:44

Já v tom nevidím problém :nevim: .
U nás mlíko taky nefrčí.
Jde jen o vápník a toho lze získat z jiných zdrojů ;) …ořechy, luštěniny, obilniny, zelenina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
21.2.12 09:01

Mylsím, že problém nebude ani tak v tom, že mléko nechce, jako spíš v tom, co má jako jíst, že? Já bych byla v háji. Můj chlapeček naopak miluje všechno od mléka a kromě šunky nebo domácí marmelády snad ani jiné snídaně nedáváme. Takže vlastně netuším, až a jestli k tomu dojde, co bude jíst :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
21.2.12 11:25
PeBa píše:
Já v tom nevidím problém :nevim: .
U nás mlíko taky nefrčí.
Jde jen o vápník a toho lze získat z jiných zdrojů ;) …ořechy, luštěniny, obilniny, zelenina

Nejde jen o vápník. Já vim, že tady se to dělí na maminky co uznávají UM a mlíko a ty které zastávají názor , že dítě mléko nepotřebuje. Já zastávám ten, že dítko mléko potřebuje. A hlavně v UM je spousty jiných prospěšných látek. Hlavně to moje robě má celkově oslabenou imunitu a má sklon k anemii, takže ty živiny potřebuje. A ořechy ve dvou letech mi nepřipadají rozumné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
21.2.12 11:26
tomikadze píše:
Mylsím, že problém nebude ani tak v tom, že mléko nechce, jako spíš v tom, co má jako jíst, že? Já bych byla v háji. Můj chlapeček naopak miluje všechno od mléka a kromě šunky nebo domácí marmelády snad ani jiné snídaně nedáváme. Takže vlastně netuším, až a jestli k tomu dojde, co bude jíst :nevim:

přesně tak, docházejí mi nápady co mu vlastně k jídlu nabídnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
21.2.12 12:51

Nezávidím :hug:
Ještě me napadá míchat prášek UM do ovocné výživy nebo jednu dvě odměrky do oběda. To se moc na chuti nepozná, pokud má na oběd nějakou výraznější porci normálního jídla. Třeba do špenátu, nebo udělat koprovku, dětskou svíčkovou… mléčné omáčky zkrátka a osolit, ochutit a nasypat UM. To by nejedl? S masem a bramborama?
A asi bych se poradila v lékárně o nějakém tom doplňku… :think: Jinak u nás se třeba zas nejí syrové ovoce ani zelenina a od podzimku mu obden či co tři dny davam tabletku Multitabs pro deti http://www.multi-tabs.cz/…-10-let.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
21.2.12 13:20

…a oco tedy jde?
Nevidím souvislost anémie a mlíka :think:

A já nejsem nějaká škatulka na nemléčnou a mléčnou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
21.2.12 14:00
Clementine píše:
Nezávidím :hug:
Ještě me napadá míchat prášek UM do ovocné výživy nebo jednu dvě odměrky do oběda. To se moc na chuti nepozná, pokud má na oběd nějakou výraznější porci normálního jídla. Třeba do špenátu, nebo udělat koprovku, dětskou svíčkovou… mléčné omáčky zkrátka a osolit, ochutit a nasypat UM. To by nejedl? S masem a bramborama?
A asi bych se poradila v lékárně o nějakém tom doplňku… :think: Jinak u nás se třeba zas nejí syrové ovoce ani zelenina a od podzimku mu obden či co tři dny davam tabletku Multitabs pro deti http://www.multi-tabs.cz/…-10-let.aspx?…

ahoj Mary :hug: :hug: na ty vitamíny se zeptám doktorky. Jinak syrovou zeleninu taky nejí. ovoce má rád v přesnídávkách a jinak ukusuje jablko a banán.
Ty odměrky mlíka do jídla asi dávat už nechci. Už tenkrát jsem to dělala když přestal pít mlíko. A poznal to, nechtěl to jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí