Zuby, průjem, rýma = nechce jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zuby,průjem,rýma=nechce jíst
Ahoj maminky,
chci se s Vámi poradit.Mám chlapečka 13 měsíců.Nikdy nepatřil mezi extra jedlíky ale nemůžu si úplně stěžovat,jí docela dobře,akorát nechce syrové ovoce.Ale teď od minulého týdne(středa)začal mít úrůjem,nejdřív první dva dny tak 4× denně,teď už jednou až dvakrát denně.Momentálně má 10zubů,rostou mu dvě stoličky a řekla bych že se mu přořezávají další.
Do toho všeho má od pátka i rýmu,docela dost,odsáváme tak co hodinu max.dvě.A stříkáme do nosánku mořskou vodu nebo kapky pro děti.
A dnes nechtěl jíst,přesnídávku či jogurt vůbec,trochu obědu snědl.Když napoprvé nechtěl,zkoušela jsem to po dvaceti minutách tak třikrát po sobě ale vždy se od lžičky odvracel a vztekal se.Tak jsem ho nechala ale za chvíli brečel hlady.Ale celé se to takhle opakovala,tak jsem mu dala 2dc sunaru a to snědl celé a byl spokojený…
Chci se zeptat jestli nevadí mu dát takto místo jídla UM do doby než mu bude líp.Nebo jestli by už takto velké dítě nemělo mít místo klasického jídla UM?
Děkuju za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
měla jsem to stejné. pil jen mléko, jídlo neee, a to i přesto, že jinak je jak kyselina. Dokud byl menší, tak jsem nakojila, při stoličkách v 17m jsem dala kravské mléko (a tím se na kojení vybodnul).
Jen při prvních řezácích to mě naopak, to zas bojkotoval prso, příkrmy jedl, bylo to horší, neměla jsem jak do něj dostat tekutiny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
náš je teď taky převážně na um kvůli zubům. Na průjem při růstu zubů naštěstí netrpí, ale zato má vždy příšernou rýmu. Jakmile vykoukne zub, je po rýmě.
- Citovat
- Upravit
Já myslím, že to nevadí, že bude pár dnů na Sunaru… Možná bych zkusila mu do něj udělat řídkou kaši, třeba rýžovou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A divíš se mu? u nás to bylo podobné, po nemoci a zubech je zase apetit. Doporučuju nabízet hlavně tekutiny, mixovanou stravu i ovoce a trpělivost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my jsme podobně bojovali zrovna teď. V pátek večer se Honzíkovi (11 měsíc) spustila hrozná rýma a skoro jsme se nevyspali. Včera byl protivňoučkej,pořád se chtěl mazlit, slintal jak bernardýn, měl trochu i teplotku a z nosu mu teklo jak z vodovodu
No a dneska ráno jsem našla dole v dásni prořezaný zoubek
Rázem je po rýmě a je i klidnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jojo, to je normální stav. Zrovna teď se nám taky klube buď stolička nebo řezák, vůbec mě tam nechce pustit:-( věčně prsty v pusince, uslintaná..taky má pořádnou rýmu, stolici častěji (dokonce má i upruzenou prdku) a protože je pořádný jedlík, tak je to znát, když jí lezou zoubky, nechce moc jíst, vzteká se u jídla..pití chce nejvíc z dudlíku..pokud by byl průjem nějak častěji, zkusila bych tu rýžovou kašis mrkvičkou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechce jíst obědy
Mám 13měsíční dceru a ta už zhruba týden nechce jíst obědy.Rostou jí vrchní zoubky (vypadá to že 4najednou),do pusy mě nechce pustit abych nakoukla…Sní všechno,snídani,svačiny,chleba se sýrem,sunar jen né oběd…ani polévku ani brambor s čímkoli nebo jiné......myslela jsem si že je to tím že je to horké a vadí ji to na zoubky…ale ani vlažné to nesní.....vždy snědla vše teď nic.......Co s tím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá mi to občas taky udělá, ale neřeším to, ale ta většinou sní aspoň polévku. Hlavně nenutit a další jídlo dát svačinu a nebo jí to zkusit ohřát na svačinu, ale to u nás moc nefunguje..ono se to za pár dní určitě zase srovná..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No snad se to zlepší,objevila jsem další zoubek tentokrát spodní.....Nechce ani ochutnat polévku a hned krčí nos a dává si ruce před pusu......no uvidíme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit