Stereotyp v jídle u 10měsíčního mimča
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Stereotyp v jídle u 10m mimča
Ahoj mamči,
potřebuji radu zkušenějších ![]()
Mám 10měsíčního chlapečka a teď trochu bojujeme v jídle. Je to asi týden, co jsme přestali kojit a jsme na UM. Spíš mi schází asi inspirace a jíme tak nějak vše dokola a přijde mi, že už ho to nebaví a nechce a potřebovala bych poradit, co ještě můžu dávat, abych mu to obměnila. Vypadá to u nás asi tak, že k snídanimu dám holandii, když sní čtvrt jogurtu, tak skáču radostí, k tomu mu buď zapeču rohlík s eidamem, to si pár kousíčků do pusy vezme, ale není to ani čtvrtka z půlky rohlíka
, pak jdeme spát a vypije 240ml mlíka (občas něco nechá), pak oběd - to je asi jediné, co zbaští celé, pak dostane před spaním zase cca 200ml mlíka, pak má svačinu a to dáváme přesnídávku (opět - když sní čtvrtku nebo půlku, tak jsem happy), nebo dávám rozmačkaný banán - ten slupne celý - ale zase staví
nebo občas mu dám na žužlání rohlík a nakrájím okurku a rajče, ale to spíš ožužlá a vyplivne, protože to ještě neumí pořádně rozkousat no a pak zase cca 200ml před spaním a pak se ještě vzbudí asi po hodince a to už mu dávám kaši na spaní…Takže my hodně pijeme mlíko, ale jídlu moc nedává. Přijde mi, že to má hodně na sladko - jogurt, odpol přesnidávku a furt dokola…a když jsem zkoušela tousťák třeba s kiri nebo žervé na kostičky, tak to nechce vůbec, ani to neochutná…od kdy můžou dětičky ty ochucené tvarůžky,pribiňáky,pudingy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kiri? Víš že je to taveňák? Mrkni na složení, 10m dítěti, který by nemělo mít prakticky žádný přísun soli, bych to fakt nedala ![]()
Zkrátka má rád mlíko a masozel a nejede mu „sladký“.
Tak mu ten banán zkus třeba namíchat s jabkem, ať to není takové stavící. ribináčka bych nedávala, je to tvaroh, smetana, zbytečně tučné, sladké, moc bílkovin (které mohou z dlouhodobého hlediska zatížit ledviny)
Mě prvorozený v tomhle věku taky moc nejedl některé věci, nechtěl jogurt, tak dostal ten v pidikelímcích od hami, to aspoň bylo vhodné pro jeho věk, s ovocem to též nebyla žádná sláva, prakticky furt jabko z banánem.
Hlady nemře, nevymýšlela bych žádné sladké cípovinky, aby si pak ještě nezvyknul a nejedl jen to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nemá toho mlíka nějak moc? dlé mého proto nemá hlad…
jogurt bych ráno nedávala, je to zátež na žaludek - u nás: chlbe, lučina, gervais, tvrdý sýr, loupák, máslo, banán s přesnídávkou
sváča - jogurt
oběd klasika
sváča - přesnídávka, banán, rozmix jablíčko at atd
véča kaše
pak mlíko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
do roka bych určo nedávala,le ted dělají lipánka od 12měsíců
,zkus mu tu holandii spestřit s přesnídavkou či ovocem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kiri nedávat !!!! tavený sýr je špatný ! pribiňák taky ne, tvaroh až od roka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja sa necudujem, ze neje…ved toho mlieka ma vela..to ho isto zasyti.
U nas to je takto:
Snidane - kojim a teraz pridavam aj ovesnu kasi…iba kojeni nam uz nestaci
Dopoledne - nastruhane ovoce tak cca. 200g - davam jablka, hrusky, banan, sem-tam trosku pomaranca a niekedy dam do toho popucene piskoty
Obed - maso-zelenina cca.230g
Odpoledne. Hollandia biela 200g alebo presnidavka
Vecera: Hami kase robim velku porciu z 210ml vody (mala ju zboznuje)
Druha vecera: pred spanim nakojim.
V noci: 1× kojim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se to zdá v pohodě!!! Možná bych mu ale na snídani dala něco trochu hutnějšího … když nechce rohlíky, chleba-naše to taky namazaný nikdy nesnědla-tak mu udělej bábovku nebo nějakou buchtu, kup loupák, prostě něco. K tomu si může dát mlíčko, jogurt bych dala až na sváču-ten jím já, když chci být štíhlá a fit
a jinak na odpo bych dala ovoce-klidně převařené, víc druhů do sebe. Když nebude chtít, namačkat namočený piškoty. Na véču bych klidně dávala polívku nebo něco od oběda-já to tak aspoň dělám. A mlíčko před spaním, nebo v průběhu noci …
On když toho za den tolik vybumbá, tak asi pak hlad už tolik nemá. Ale nesmutni, časem toho mlíčka bude chtít míň a míň ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak to jsem pitomá, že jsem si to kiri nepročetla lépe
ale stejně to nejí, naštěstí teda ![]()
Jinak co se týče jiného ovoce, tak nic - jakmile do banánu dám cokoliv - např. jablíčko, tak nic, i když ho tam dávám jen trošičku, tak mi to nesní. Ale když mu dám kousek na žužlání do ruky, tak to jo, ale na lžičku ne. Jogurt bílý nesní,ani když mu do toho dám víc banánu než jogurtu, takže jíme ovocné holandie, což prý už můžeme. Já bych ráda do něj dostala více ovoce, ale třeba to je jen přechodné období.
Mlíko pijeme tak, jak jsem kojila, ale vůbec nemám odhad kolik mohl ode mě vypít a vím, když jsem mu udělala 150ml, tak ji vypil an nemrkl a někdy těch 240ml vypije všechno někdy nechá, ale těch 180ml vždy vypije, ale je fakt, že když jsem kojila, tak mi jedl líp ![]()
Jen jsem si chtěla rozšířit možnosti, co ještě dávat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klárko, díky za tip, převařit ovoce mě nenapadlo, třeba by mi takhle snědl např. to jablko
zítra to hned zkusím. Myslím si, že rozhodně nehladoví, ale vše kromě mlíka a obědů skoro nejí a dáváme to už dost dlouho a dokola, tak mi přišlo, že už ho to omrzelo, tak jen jaké jsou další mořnosti - ty polívky jsou také řešení, to jsem mu ještě nedávála ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
UM je sytější než MM? proto méně jí než u MM, více UM mimi zacpe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
quatchii moje dcera je hroznej nejedlík, tak jsem taky furt vymýšlela, co jí dávat, aby vůbec jedla
je hrozně mlsná … a když byla takhle malá, tak mi taky přišlo, že jí dávám furt to stejný a že jí to už nemůže bavit. nejradši měla bramborovou kaši s UM a na to dětskou šunku, nebo masíčko dušené na másle
to jí šlo. a jak jsem jí vařila to ovoce-dle sezony-tak tam můžeš dát i trochu pudinkového prášku, je to pak skoro jako přesnídávka, akorát domácí
tak ať prckovi chutná, uvidíš, že za rok už bude baštit krásně, třeba i stejně jako vy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja davam k snidani kefir, pokud by ti ho nechtel pit samotny, tak muzes zkusit prisladit presnidavkou nebo domaci marmeladou
- Citovat
- Upravit
Ahoj, prťata si na nové věci těžko zvykají. Vydrž. Moje malá taky jablko nechtěla, asi jí oproti banánu přišlo moc ostré. Převařené taky nechtěla. Pak jsem jí ho začala dávat do ruky místo na lžičku a to jí baví, tak si zvykla. Ale trvalo jí to měsíc, než ho začala normálně jíst. Teď jí občas dělám povařený jablko - takovej kompůtek - aby neměla zácpu. Broskev taky nedala hned na poprvé. Jen hrušku má ráda od začátku, ale taky ji radši jí sama. Nebo spař celé rajče, oloupej a odkroj ten tvrdý vršek. Musí být dost zralé, aby bylo měkké. Nestačila jsem se divit, jak si s tím malá poradila. Ale židličku jsem pak venku musela vzít hadicí a jí do sprchy
Taky mám pocit, že jíme pořád totéž. Zkusila jsi polívku? Nastrouhat mrkev, petržel a uvařit s rýží do měkka. Můžeš přidat i rozdrobené maso, třeba kuřecí na malinké kousíčky. Malá má jen dva zuby, ale poradí si s tím.
- Citovat
- Upravit
Děkuji za radu
už je malému rok a půl a baštíme víceméně všechno ![]()
- Citovat
- Upravit
Koukám, že jsem se překoukla v datumu příspěvků
No nic, aspoň jsem si zadopisovala ![]()
- Citovat
- Upravit