Tříletá přestala jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tříletá přestala jíst
Ahojky.
Moje tříletá dcera přestala z ničeho nic jíst. Trvá to už týden a nevím co s ní. Když se jenom zmíním, že má jít něco sníst tak začne hrozně brečet, kašlat, schovává se a nebo chce jít spát. Nevím co s ní. Když do ní „narvu“ lžíčku třeba polévky tak začne hrozně kašlat a navaluje se jí a plive to ven. Ale jakmile sní tak dvě lžičky tak už potom jí celkem hezky.
Nejde jí to nijak vysvětlit. Ani po dobrém ani po zlém. Už opravdu nevím co mám dělat.
Byla jsem s ní i Dr. a ta říkala, že to může být klidně psychika.
Ještě dodám, že máme 6měsíčního chlapečka. Tak by to mohla být i žárlivost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nenuť ji do jídla, dávej jí dostatečně pít, ideálně slazené a s vitamíny, ať má energii. A nech někde poblíž volně ležet oblíbená, ale běžná jídla, ne sladkosti, třeba pár kuliček vína, rohlík. A jen pozoruj, co se bude dít. Zatím z toho nedělej drama, pouze pokud by se začaly ukazovat jiné projevy jako nadměrné polehávání, únava, třesy prostě cokoliv nového, tak má cenu to řešit s doktory. Zkusil bych ji zaměstnat, třeba i péčí o brášku. Ve třech letech je to ideální věk na spolupráci při péči o mimino. A určitě venčit na čerstvém vzduchu a najít si čas výhradně na ni. A spoustu objetí, mazlení a legrace. Držím palce.
- Citovat
- Upravit
Táta Pavel píše:
Nenuť ji do jídla, dávej jí dostatečně pít, ideálně slazené a s vitamíny, ať má energii. A nech někde poblíž volně ležet oblíbená, ale běžná jídla, ne sladkosti, třeba pár kuliček vína, rohlík. A jen pozoruj, co se bude dít. Zatím z toho nedělej drama, pouze pokud by se začaly ukazovat jiné projevy jako nadměrné polehávání, únava, třesy prostě cokoliv nového, tak má cenu to řešit s doktory. Zkusil bych ji zaměstnat, třeba i péčí o brášku. Ve třech letech je to ideální věk na spolupráci při péči o mimino. A určitě venčit na čerstvém vzduchu a najít si čas výhradně na ni. A spoustu objetí, mazlení a legrace. Držím palce.
táta Pavel se mi líbí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Táta Pavel píše:
V podstate súhlas, až na to pitie, sladené by som rozhodne nedávala, jednak kôli zubom a jednak preto, lebo inak fakt nemusí vyhladnúť.
Tiež mám čerstvo 3-ročnú a miminko, a dcérka sa rada príde s malým pomazliť, keď vidí, že sa mazlím ja, i plienky odnáša do koša… Ale pozor, nesmie to dostať príkazom ani prosbou - len poviem, „ak chceš, môžeš odniesť plienku do koša“, a keď nechce, tak to beriem normálne, a odnesiem ju ja.
- Citovat
- Upravit
Ona se o brášku taky stará. Zrovna i ty plínky vyhazuje, ale jen počůrané ![]()
Snažím se si najít čas jen pro ní, ale s mimčem to moc nejde. Jen když spí.
Vím, že by chtěla mnohem víc mámu
. Ach jo, kdyby se tak člověk uměl rozdvojit.
Tak zkusíme nechat vyhládnout a uvidíme. Pít musí to je jasný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Táta Pavel píše:Gabika píše:Není cílem ji vyhladovět
- Citovat
- Upravit
Pije čaj nebo sirup.
Taky nejsem pro přeslazené a předražené pití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gabika píše:Ja proste deťom sladké pitie nekupujem, len naozaj veľmi-veľmi výnimočne. A ak chcem, aby dieťa jedlo, musím obmedziť prísun cukru, pretože ten dodáva energiu, ktorú si potom nepotrebuje brať z jedla…
No já myslím, že odstranění psychického bloku nebo srovnání tuhého zažívání je dost rozumný důvod pro výjimečné řešení. Jakékoliv uspěchání se může zvrhnout v recidivu.
- Citovat
- Upravit
Syn často taky nechtěl jíst, nacpala jsem mu lžičku, zjistil, že to vlastně není tak strašný a pak snědl aspoň něco. Poslední dobousnědl třeba půlku buchtičky k snídani, k svačině mléčný řez, banán, obědu trošinku nebo vůbec, svačinu nechtěl, k večeři taky nějakou pidi porci.
Teď poslední cca dva až tři dny se nějak rozjedl, docela čumim, už měl dneska dva jogurty, dva banány, cca 4dcl mlíka, velkou misku nudlový polívky s játrovými knedlíčky, po mladším dorazil skoro plnou skleničku, jsem zvědavá na večeři ![]()
Takže ono dítě dobrovolně fakt hlady neumře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych zkusila udělat si z jídla společnou chvilku, když miminko usne, tak si jen vy dvě sedněte a třeba se krmte navzájem, nebo si u toho říkejte oblíbené básničky, cokoliv jen že jste u toho samy, jo a nedej na sobě znát jak moc ti její nepapání vadí, třeba je to jen snaha upoutat na sebe pozornost. Neboj přejde to, můj malinko přes 3 roky starý chlapeček po narození dcerky taky zlobil s jídlem dokonce když jsem ho „donutila“ něco snist tak se ještě pozvracel
ale přešlo ho to když jsem u jídla dělávala legraci a taky když u toho nebylo mimčo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera byla dnes u sestry a jedla tam úplně normálně
.
Je to jasný, prostě si vynucuje pozornost.Začala jsem dávat synovy příktmy a to jí asi tak rozhodilo
Tak doufám, že to brzo přejde.
Nutit do jídla jí nebudu. Večer snědla kousek suchého rohlíku tak uvidíme, jak to bude zítra.
Děkuji všem za rady. Jste moc hodní. Dost mě to pomohlo, hlavně psychicky. Aspoň vidím, že v tom nejsem sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím a oživuji diskuzi. naše malá taky přestala skoro jíst. už si nedokáže sednout a najíst se. vše do ní musím narvat a dělá u toho scény. trvá to už skoro 2 týdny. už jí trčí žebra. přestala chtít i UM (je její 31měs a měla ho ráno a večer). pořád říká, že nemá hlad, ale přitom množství snědeného jídla hlad prostě mít musí…
jo a sourozence nemá, jen jsem na začátku těhu.
mám jí úplně přestat jídlo nabízet? obávám se ale, že sama si prostě neřekne, že chce jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a nefungují ani dřívější taháky (párky atd), nechce nic, za celý den snědla dnes tři kousíčky brambor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co ji treba zkusit dat normalni mleko? A ovoce a zeleninu chce? Asi ne co
Asi bych ji davala pravidelne piti a zkusila pockat az si sama rekne… Pokud to bude trvat dele jak 3dny ale bude pit vodu mleko nebo neco..asi bych to konzultovala s doktorkou
Jinak deti nemam ale takhle bych to resila ja ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit