Natahuje ho, ale nezvrací
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Natahuje ho,ale neblije
Ahoj holky.Mám syna rok a půl.Ještě do nedávna byl velký jedlík,ale poslední 3 měsíce nesní skoro nic a když mu nabídnu jídlo tak ho natáhne na zvracení(naštěstí se nevyblije).Říkala jsem si,že prostě nemá chuť a že spousta dětí nejí (o čemž jsem se přesvědčila i v téhle disusi).Ale asi 2 týdny už ho natahuje i když vidí jíst někoho jiného.Doktor řekl,ať mu dám probiotika,ale po týdnu užívání se to dokonce ještě zhoršilo.Nemáte s tím některá zkušenost?Děkuji za každou radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak tohle jsem teda ještě nikdy neslyšela… zkusila jsi se poradit znova s lékařem? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to je teda název tématu
jinak tohle už bude psychický problém,hledala bych každopádně odborníka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K doktorovi se chystám znovu zítra,ale on sám si neví rady
(má asi 30 let)…Říkal,že se s tím setkává poprvé.Tak mě napadlo napsat tady.Ale jak píše Tea,tak doktor taky říkal,že to může být psychického rázu.Navíc malý nehubne.Při narození vážil 4,04 kg a teď v roce a půl má 12 kg.Každý se mě ptá čím ho krmím a on přitom je živý z čaje a sem tam si dá sousto jídla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych s nim podstoupila celkove vysetreni. Pomaly metabolismus, zadrzovani vody? Muze to byt i psychickeho razu, takze bych asi jako prvni vyhledala detskeho psychologa a podle nej bych se rozhodla dal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadá, jestli třeba neviděl někoho při jídle blinkat nebo jestli na něj při jídle moc netlačíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednou mu babička dala asi 4 hranolky a pak se poblil-to už ale v té době kdy ho natahovalo.A s tím jídlem to máme tak…první lžičku mu dám násilím (jinak ani nezkusí) a on zjistí jestli mu to chutná nebo ne.Pokud kýve hlavou,že ne a nechce otevřít pusu,tak ho dál nenutím,ale stává se že sám otevírá pusu a volá mňam.Jenomže tady nastává ten problém,že jsem mu navařila svíčkovou na dva dny-první den jí nechtěl a druhý den jí snědl.Dospělo už to do takové fáze,že dělá hysterické scény jenom když ho chci dát do jídelní židličky
už si fakt nevím rady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nejí vůbec nic? Třeba ani oblíbená jídla? Taky mi to přijde, že to bude spíše psychického rázu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může a nemusí to souviset s událostí s hranolky. Jak jste při ní reagovali? Jinak pokud během dne aspoň něco pořádného sní, tak bych se zaměřila hlavně na to, abych na sobě nedala nijak znát, že už před krmením, mám obavy, jestli bude jíst, jestli bude nebo nebude blinkat. Snažila bych se navodit příjemnou atmosféru, která by u jídla měla být (dobrá nálada, povídání, klidně i nějaká hudba). Dávala bych nějakou dobu hlavně jídla, o kterých vím, že má rád, o kterých vím, že je sní. Nechala bych ho jednoduše psychicky odpočinout. To znamená žádný nátlak. Pokud by ani toto nepomohlo, teprve pak bych možná řešila s nějakým odborníkem. Vše za podmínky, že se jinak jeví jako zdravý.
Příspěvek upraven 19.12.11 v 19:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Párky bych nedávala vůbec. Raději bych uvařila třeba i k večeři, nebo kdy jste je byli zvyklí dávat, kousek libového masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska měl na snídani rohlík se šunkou-dojídala jsem ho já…
1.svačina:jogurt-zase já…
oběd:kaše a kuřecí maso-já…
2.svačina:přesnídavka-já.
Nakonec o půl páté odpoledne snědl 5 piškotů a už se hrozím večeře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba dneska nesnědl nic a zítra když mu nachystám to stejné,tak to sní…Ty párky jsem mu dávala,protože si myslím,že to je pořád lepší než když nesní nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud takhle během dne jí, myslím, že se asi jedná o obrannou reakci. Cítí tlak, a protože je hlavička chytrá, brání se mu. Jinak mezi pěti denními jídly bych nyní nic dalšího nedávala. Kdyžtak mi můžete napsat SZ, kdyby Vás ještě něco napadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě k Vašemu poslednímu příspěvku. Pokud bych řešila takový problém se synem, párky, piškoty apod. bych nedávala. Nabídla bych normální jídlo, pokud by nechtěl, nevadí, napít a s úsměvem od stolu, pak bych v následující dobu jídla nabídla jídlo další, co máte pro něj připravené. Pokaždé nemusí mít člověk stejný hlad, nemusí sníst stejné množství jídla, jednou i mně něco sedne a jidny bych si to samé jídlo nedala. Držím Vám pěsti. Určitě na to přijdete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit