Roční dítě nechce snídat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Roční dítě nechce snídat
Ahoj maminky,
potřebovala bych poradit, jak na roční dcerku (rok oslavila nedávno), která mi nechce snídat…
Do prvních narozenin dostávala ráno jenom UM (po probuzení, kolem osmé), ale rozhodla jsem se jí pomalu zvykat na normální snídani. Zkoušela jsem na radu jiné maminky kousek chleba s lučinou, nakrájela jsem na kostičky, jenže v tom se mi dcerka akorát patlala a házela to na zem, snědla sotva dva kousky. Pak jsem zkoušela toustový chleba, nebo jsem to mazala jenom troškou másla, ale se stejným výsledkem. V židličce u toho sedět nevydrží a když jí nechám běhat po bytě, rozhází to všude kolem nebo krmí psa.
Jediné, co ráno sní, je pár kousků dětských sušenek od Nestlé, nebo kousek toho křehkého chlebíku (kukuřičného, pohankového, to je celkem jedno, jen to nesmí být ničím namazané)…
Kolem půl 11 pak dostane svačinku, třeba kousek ovoce nebo Pribiňák a s obědem ani večeří problémy nemáme, mezi tím dostává malé svačinky jako třeba křupky nebo ovoce, to je taky bez problémů, ale ta snídaně, to je boj… ![]()
Mám jí takhle nechat, dávat i nadále ty sušenky a zkoušet jí občas nabídnout i ten chleba? Nebo máte nějaký jiný tip? ![]()
Díky za nápady ![]()
Příspěvek upraven 22.12.11 v 12:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Hmm, tak mi zacali rano snidat az s nastupem do skolky. To jsem ti asi moc nepomohla ![]()
Ale ted snida pravidelne a bez svaciny neodchazime nikdy z domu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
smarja snidane… bych si to po sobe taky mohla nekdy i precist, ze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn pil do 2,5let ráno jen mlíko, pil občas i 1/2l. Co chodí do školičky, tak má něco do ruky, tvarohovou buchtičku, loupák, mléčný řez… Ale to je taky proto, že před cca 2m či kdy přestal to mlíko pít. Teď zase začal pít, ale už ne takové množství, tak má hrneček mlíka a nějaké to pečivo. Namazaný chleba na kostičky mívá občas k večeři nebo k odpolední svačině, když u toho jsem a dávám pozor, aby to neházel psovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hele malýmu je 15 měsíců a stále snídá UM, prostě ráno okolo půl 7 dostane do postýlky UM a pak teda ještě spí a okolo 9 svačina jogurt,nebo ovoce, nebo přesnídávka - dát mu ráno normání snídani dopadne to stejně jako u vás ,prostě to teplý mlíčko po ránu je pro něj lahoda,on si v tý postýle u toho hezky mlaská , ráno si zabrečí stoupne si v posýlce jak uvidí ,že jse v kuchyni rozsvítila sedne si a čeka a jen co mě uvidí ve dvřích s flaškou už si lehá a natahuje ručičky
úplně edočkavej, prohlídne si flašku ,řekne táta
a tak pomalučiku si jí dá do pusiny dvakrát si lokne vyndá si flašku z pusiny bblaženě oddychne a zase začne pít
- takže já bych s normální snídání ještě počkala klidně do 2 let ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našemu bude 15 měsíců a většinou snídá jen to mlíko, vypije ho ještě v posteli a pokračuje ve spánku
Pokud se vzbudí moc brzo, tak mu buď nakrájím ovoce nebo mu dám, většinou suchý, chleba do ruky. Já beru tpo mlíko jako snídani a co má potom, to je už pro mně svačina. Nelámala bych to přes hůl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje mladší holčička má 17 měsíců a na snídani jí dávám pořád mléko. Potom když snídáme my se starší dcerkou, stojí u nás a křičí ham mňam. Tak jí ulomím kousek rohlíku, vánočky, nebo chleba s máslem. „Ožužlává“ to, něco sní, něco skončí na zemi. Lučina jí taky nezachutnala. Asi bych tomu dala čas a pořád zkoušela něco nabízet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rozhodně bych řekla ,že pro roční dítě je to UM daloko zdravější než chleba a lučina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn, rok a měsíc snídá už dlouho v pohodě a vydatně. Chleba nebo rohlík mu také krájím na kostičky, ale rovnou mu je strkám do pusy. Teď už ho teda i nechávám patlat a začíná jíst celkem i kulturně. Jinak snídaně začínal na jogurtu. Když je u toho neposednej, dám mu k ruce něco, co může trochu montovat - staré rádio s knoflíkama apod.
- Citovat
- Upravit
P28 píše:
Co je nezdravého na chlebu s lučinou?
já nenapsala,že je nezdravý , jen že UM mi přijde pro roční dítě zdravější - přeci jen je tam víc vitamínů a tak
o nezdravým chlebu s lučinou nepadlo ani písmeno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má 16 měsíců,a ráno mu pořád dělám UM,a nevím proč ne,pak kolem osmé pár kousků housky s máslem,nebo se sýrem,pak sváča atd. Já nevidím důvod nedávat ráno mléko,ještě ho „potřebuje“ cca by měl vypít 500ml za den,takže dostane flašu ráno a večer, a je to nejjednodužší,tak proč si komplikovat život
.
- Citovat
- Upravit
tetma píše:P28 píše:já nenapsala,že je nezdravý , jen že UM mi přijde pro roční dítě zdravější - přeci jen je tam víc vitamínů a tak
Co je nezdravého na chlebu s lučinou?o nezdravým chlebu s lučinou nepadlo ani písmeno
- Citovat
- Upravit
Nasemu je 27 mesicu a k snidani ma 250ml mleka a potom vetsinou nakrajenou okurku,papriku,nebo mrkev.On nic jineho ani nechce
Kdyz jdem rano na nakup,tak vyzaduje housku.Doma obcas taky sni rano suchou housku.
Vstava v 7,pak po 9 hodine ma vetsinou jogurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malé budou dve roky a k snídani má zatím taky UM 250ml.. Když pak snídám já chodí ujídat ke mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit