Obědy a večeře pro 3leté

100
7.1.12 14:20

obědy a večeře pro 3lété

mám doma malého neposedného nežravce a už nevím co vymíšlet na oběd a večeři,protože jeho oblíbené jídlo je jen vepřová panenka a plátek krkovice opečená na oliv.oleji občas rýže+kuřecí dáte tipy co vaříte co mají vaše děti rády co by mohlo zabrat aby ho to upoutalo díky fakt už nevím co vařit :nevim: děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81522
7.1.12 14:29

Já mám žravé dítě, tak netuším, zda by to zaujalo nejedlíky . většinou dlěám husoutou polévku - vývar, zelenina, nějaká zavářka - nudle, pohanka, vložky, jáhly. pak často chleba s různými pomazánkami. Syn miluje vajíčka . míchaná i vařená. občas dělám zeleninový salát. vyjímečně sladká jídla - palačinky, lívance, ovesná kaše. Večer už maso nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
7.1.12 14:29

my máme všežravce ve 3 letech prostě jí to co my a když ne jeho problém ne?? to co vaříš vám to jí i mladý s váma ono ho hlad donutí pokud mu budeš vyvařovat jen to co má rád zaprvé jeho jídelniček asi nebude moc pestrý a za druhé na sebe ušiješ bič a co pak ve školce a škole tam se snim taky párat nebudou.Mám taky syna nežravce chce to být neustupná kdybych to nechala na něm jedl by jen špagety řízky hranolky a burgry a palčinky a to teda ani omylem je mu děvet a když nejí nejes v tom případě ale nedostane nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
7.1.12 14:36

co pečené kuřecí paličky :-) nebo hranolky, domací nebo kupované dělané v troubě :-) náš malej má rád k večeři krupicovou kaši, nebo lupínky s kakaem. špagety, nebo nějaký špízky to je pro děti zajímavý :-) pak mě ještě napadá květák, nebo zapečená rybka s vajíčkem. a nebo palačinky, knedlíky s vajíčkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
7.1.12 14:38

My máme taky nežravce a hlavně neposedu… Takže by mě taky zajímalo,jak a hlavně čím ho krmit.. Jediné,na čem si v klidu a s chutí smlsne,je Monte a špagety.. Jenže to mu nemůžu dávat denně.. Jsem z něj vážně někdy na mrtvici.. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
7.1.12 15:35

kaši ani pomazánky nejí vyhladovění nezabírá mmm :zed: maminkám co děti papají jen závidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
7.1.12 15:51

Nežravce nemám, náš byl spíš jedlík. Teď občas dělá ofrky, takže se ho snažím případně zaujmout…

Teplé dělám jen obědy, večeře většinou ne. Když už, tak jsou to třeba palačinky. A to ho klidně nechám se mnou i chystat těsto (stejně tak jako když dáváme suroviny do pekárny, nebo když děláme těsto na bábovku a tak.). Co si sám připraví, to si většinou i rád sní. Také se snažím o společné stolování. Je to teda občas s vypětím všech sil, táta často chybí (je v práci), ale aspoň já se to snažím naplánovat tak, abychom jedli spolu.

Obědy: většinou dělám vývar (polívku) a maso pak použiji na druhé jídlo. Přílohy bývají zelenina (náš miluje hrášek, ten kde je, tak je to tutovka, že to sní) + rýže/brambory/kuskus/těstoviny/noky/(výjimenčně) knedlík.

Večeře: chleba se šunkou (často), chleba s lučinou/pom.máslem (nechám ho, aby si sám namazal(!)), jogurt, rajčata+mozzarela+bazalka+oliv olej (často, milujeme to všichni) atd. (večeře jsou u nás spíš jednotvárnější, už nevím, co bych vymýšlela)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
7.1.12 15:58

No to náš prďola jí skoro pořád. Největší hlad má večer. Většinou si sám řekne na co má chuť. A pokud to je v našich možnostech tak se mu snažíme vyhovět. Jí jídla jako my. Např. Momentálně chtěl turistak s křenem a hořtici. Moc mu to chutná. Někdy si z něj dělám legraci že nás jednou sní i s barákem. Naštěstí je pořád v pohybu takže netloustne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
7.1.12 17:13

u nas jsou c1 omacky. dcera se ve vsem rype a vybira, to co nezna. jak to ma moc barev, tak to nesni- rizoto, smesy..tak varim hlavne omacky, at se nemusim rozcilovat. na paprice mame snad kazdy tyden a svickovou 2× do mesice, rajskou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
7.1.12 22:06

tak tady jen závidím jak vám děti jedí :roll: omáčky a zeleninu nejí divím se,že hrášek rajčata kukuřici nechce prý to má šlupku a to nebude jíst i když jídlo se mnou pomůže připravit na jeho ochutnání to bohužel vliv nemá :,( je to naše drobotinka ted mu jsou tři a váží 13,3kg doktorka byla spokojená jak vypadá,že není hubený tak asi jsou i horší případy budu sledovat dál co kdo napíšete a zas zbývá zkoušet a vydržet je to ale fakt o nervy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
8.1.12 10:44

No tak mu dej mrkev, petržel/pastiňák, špenát, brokolici, květák… ty šlupku nemají. :mrgreen: A hrachová kaše taky ne. ;)

Já slyšela jednu dětskou doktorku, jak radí kamarádce do telefonu, že má dceři zásadně omezit sladkosti a pak jí bude jíst zeleninu. Já jsem matka tyranka a moje dítě asi do 2,5 let nevědělo, co je čokoláda. A nikdy jsem neměla se zeleninkou problém. Takže to co říkala ta lékařka mi jen potvrdilo moji osobní zkušenost.

Ale nevím, jestli to skutečně platí vždy a pro každé dítě. Už jsme to tady kdysi s holkama probíraly a závěr nebyl jednoznačný. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí