Obědy a večeře pro 3leté
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
obědy a večeře pro 3lété
mám doma malého neposedného nežravce a už nevím co vymíšlet na oběd a večeři,protože jeho oblíbené jídlo je jen vepřová panenka a plátek krkovice opečená na oliv.oleji občas rýže+kuřecí dáte tipy co vaříte co mají vaše děti rády co by mohlo zabrat aby ho to upoutalo díky fakt už nevím co vařit
děkuji všem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mám žravé dítě, tak netuším, zda by to zaujalo nejedlíky . většinou dlěám husoutou polévku - vývar, zelenina, nějaká zavářka - nudle, pohanka, vložky, jáhly. pak často chleba s různými pomazánkami. Syn miluje vajíčka . míchaná i vařená. občas dělám zeleninový salát. vyjímečně sladká jídla - palačinky, lívance, ovesná kaše. Večer už maso nedělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my máme všežravce ve 3 letech prostě jí to co my a když ne jeho problém ne?? to co vaříš vám to jí i mladý s váma ono ho hlad donutí pokud mu budeš vyvařovat jen to co má rád zaprvé jeho jídelniček asi nebude moc pestrý a za druhé na sebe ušiješ bič a co pak ve školce a škole tam se snim taky párat nebudou.Mám taky syna nežravce chce to být neustupná kdybych to nechala na něm jedl by jen špagety řízky hranolky a burgry a palčinky a to teda ani omylem je mu děvet a když nejí nejes v tom případě ale nedostane nic jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
co pečené kuřecí paličky
nebo hranolky, domací nebo kupované dělané v troubě
náš malej má rád k večeři krupicovou kaši, nebo lupínky s kakaem. špagety, nebo nějaký špízky to je pro děti zajímavý
pak mě ještě napadá květák, nebo zapečená rybka s vajíčkem. a nebo palačinky, knedlíky s vajíčkem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme taky nežravce a hlavně neposedu… Takže by mě taky zajímalo,jak a hlavně čím ho krmit.. Jediné,na čem si v klidu a s chutí smlsne,je Monte a špagety.. Jenže to mu nemůžu dávat denně.. Jsem z něj vážně někdy na mrtvici..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kaši ani pomazánky nejí vyhladovění nezabírá mmm
maminkám co děti papají jen závidím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nežravce nemám, náš byl spíš jedlík. Teď občas dělá ofrky, takže se ho snažím případně zaujmout…
Teplé dělám jen obědy, večeře většinou ne. Když už, tak jsou to třeba palačinky. A to ho klidně nechám se mnou i chystat těsto (stejně tak jako když dáváme suroviny do pekárny, nebo když děláme těsto na bábovku a tak.). Co si sám připraví, to si většinou i rád sní. Také se snažím o společné stolování. Je to teda občas s vypětím všech sil, táta často chybí (je v práci), ale aspoň já se to snažím naplánovat tak, abychom jedli spolu.
Obědy: většinou dělám vývar (polívku) a maso pak použiji na druhé jídlo. Přílohy bývají zelenina (náš miluje hrášek, ten kde je, tak je to tutovka, že to sní) + rýže/brambory/kuskus/těstoviny/noky/(výjimenčně) knedlík.
Večeře: chleba se šunkou (často), chleba s lučinou/pom.máslem (nechám ho, aby si sám namazal(!)), jogurt, rajčata+mozzarela+bazalka+oliv olej (často, milujeme to všichni) atd. (večeře jsou u nás spíš jednotvárnější, už nevím, co bych vymýšlela)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to náš prďola jí skoro pořád. Největší hlad má večer. Většinou si sám řekne na co má chuť. A pokud to je v našich možnostech tak se mu snažíme vyhovět. Jí jídla jako my. Např. Momentálně chtěl turistak s křenem a hořtici. Moc mu to chutná. Někdy si z něj dělám legraci že nás jednou sní i s barákem. Naštěstí je pořád v pohybu takže netloustne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nas jsou c1 omacky. dcera se ve vsem rype a vybira, to co nezna. jak to ma moc barev, tak to nesni- rizoto, smesy..tak varim hlavne omacky, at se nemusim rozcilovat. na paprice mame snad kazdy tyden a svickovou 2× do mesice, rajskou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak tady jen závidím jak vám děti jedí
omáčky a zeleninu nejí divím se,že hrášek rajčata kukuřici nechce prý to má šlupku a to nebude jíst i když jídlo se mnou pomůže připravit na jeho ochutnání to bohužel vliv nemá
je to naše drobotinka ted mu jsou tři a váží 13,3kg doktorka byla spokojená jak vypadá,že není hubený tak asi jsou i horší případy budu sledovat dál co kdo napíšete a zas zbývá zkoušet a vydržet je to ale fakt o nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak mu dej mrkev, petržel/pastiňák, špenát, brokolici, květák… ty šlupku nemají.
A hrachová kaše taky ne. ![]()
Já slyšela jednu dětskou doktorku, jak radí kamarádce do telefonu, že má dceři zásadně omezit sladkosti a pak jí bude jíst zeleninu. Já jsem matka tyranka a moje dítě asi do 2,5 let nevědělo, co je čokoláda. A nikdy jsem neměla se zeleninkou problém. Takže to co říkala ta lékařka mi jen potvrdilo moji osobní zkušenost.
Ale nevím, jestli to skutečně platí vždy a pro každé dítě. Už jsme to tady kdysi s holkama probíraly a závěr nebyl jednoznačný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit