Dvouleté dítě nechce jíst obědy

340
3.2.12 17:15

Dvouleté dítě nechce jíst obědy

Dobrý den, náš skoro dvouletý syn začal být během posledního měsíce strašně vybíravý v jídle. Dřív jedl všechno a naprosto bez problémů. Teď v podstatě velice ochotně a v jakémkoli množství jí akorát svačiny (jogurt s ovocem z mražáku a s piškoty, vše neslazené, případně místo jogurtu puding nebo tvaroh) a večerní kaše (rýžová nebo krupičná v mléce, neslazená). Se snídaněmi je to horší - pečivo někdy chce a někdy sní 3 malinké kousky a už dál nejí. Odmítá paušálně na pečivo šunku a tvrdé sýry, takže dávám akorát lučinu nebo máslo nebo třeba vaječnou pomazánku nebo jiné pomazánky (vše doma dělané). No a co se týče obědů, tak to je katastrofa. Ještě asi před 14 dny jedl aspoň brambory, i když ostatní věci na talíři nechal. Ale teď ať uvařím, co uvařím, rýpne do toho, řekne „ne“ a jde od stolu. A že se teda snažím vařit pestře, jednoduše a chutně (rajská, koprovka, dušená zeleninka, občas ryba, pečené kuře, králík, dneska byla kachna se zelím a s br. knedlíkem). Do všeho rvu místo vody vývar, aby to mělo chuť, všecko je pokud možno z jednoduchých domácích surovin. Manžel si pomlaskává a děcko nejí. Všude se píše, že se dítě nemá nutit do něčeho, co mu nechutná, ale s takovou bychom byli na kaších a jogurtu. Takže teď poslední týden mu ten oběd dávám opakovaně, dokud to nesní, nedostane vlbec nic jiného. Nedělám kolem toho dusno, jen prostě trvám na tom, že nic jiného nebude.
Má s tím někdo zkušenost? Spraví se to? Dřív tak krásně jedl a teď tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
3.2.12 17:35

řekla bych jediné :mrgreen: hlad je nejlepší kuchař :lol:
u nás děti rychle pochopily , že kdo dřív přijde ,ten dřív ,,žere,, :lol: nikdy jsem neměla problém dětského nechutenství. čím víc budeš nabízet tím víc bude z principu odmítat. toť můj názor

Příspěvek upraven 03.02.12 v 17:37

• Citovat
  • Upravit
1325
3.2.12 17:36

To je jako bys mluvila o mým synovi.Taky se šprajcnul před 2.narozkama.Kdyby bylo po jeho,jedl by jen jogurty,pudinky,hrozno a hlavně chleba s máslem.Šunku dává pryč,hlavní jídla prostě nechce.To radši bude hladovět,než by to snědl.Občas do něj dostanu polévku a tuhle snědl zapečené brambory,to jsem koukala jak blázen.Je mu 26měsíců a pořád to trvá.Taky si říkám,kdy už se to změní.Ale když se někoho zeptám,většinou tvrdí,že je to v tomhle věku normální.Tak uvidíme,co napíšou ostatní holky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
3.2.12 17:36

Náš jedl také výborně, ale od té doby co se krmí sám, tak se v tom kolikrát porýpe a také skoro nic nejí. Co jsem tak odposlechla, je to normální, asi nemají tolik potřebu. Také je asi zasycen přesnídávkou, jogurtem či kaší. Venku dostane pravidelně rohlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
3.2.12 17:37
sophinka píše: řekla bych jediné :mrgreen: hlad je nejlepší kuchař :lol:

To jsem zkoušela a ani hlad ho nedonutil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
3.2.12 17:38
Petrajan píše:

jak dlouho? prostě bych mu vůbec nenutila ,nandala bych a za 15 minut odnesla. nic mezi jídly bych mu nedala. tvářila bych se ,že je mi to fuk

• Citovat
  • Upravit
1580
3.2.12 17:40

Ahojky,tak přesně tohle ted máme my.Myslím tedy že je to i zubama, ale těžko říct, když chleba sežvejká i jugurty a jiné pochutiny.
Prostě dělám to, že dokud alespoň něco nesní z oběda tak nic jiného nedostane a zabírá to !!! Sice je u toho kolikrát vzrůšo :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
3.2.12 17:42
sophinka píše:
Petrajan píše:
jak dlouho? prostě bych mu vůbec nenutila ,nandala bych a za 15 minut odnesla. nic mezi jídly bych mu nedala. tvářila bych se ,že je mi to fuk

Ano tohle praktikuji a zabírá to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
3.2.12 17:44
lulinka10 píše:
sophinka píše:
Petrajan píše:
jak dlouho? prostě bych mu vůbec nenutila ,nandala bych a za 15 minut odnesla. nic mezi jídly bych mu nedala. tvářila bych se ,že je mi to fuk
Ano tohle praktikuji a zabírá to :-)

já jsem mrcha,občas bych uvařila něco oblíbeného a nevolala bych ho vůbec. až by přišel za vůní ,řekla bych že na něj nezbylo :mrgreen: praktikuj to týden a věř že jíst bude. přesně odměřené porce a ani ťuk navíc

• Citovat
  • Upravit
340
3.2.12 18:20

To Sophinka: No, on vždycky stepuje u linky a hlásí, že má hlad, takže volání není třeba. Ale jak to položím na stůl, tak to nejí. V podstatě momentálně neexistuje oběd, který by mu chutnal. I když…teď mne tak napadají šuldy s mákem nebo tvarohové knedlíky. Zkusím. Úplně se mi sbíhají sliny.
Každopádně jsem ráda, že v tom nejsem sama. Asi budu muset prostě vytrvat a nedat nic jiného. Možná bych tu sváču dopoledne mohla zrušit, udělat oběd už na 11 hod a sváču přesunout na odpoledne a podmínit ji snězením oběda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
3.2.12 18:22

Myslím, že to děláš dobře, že si to v průběhu dne musí dojíst. Navíc bez dusna. :palec: Když vydržíš nevyšilovat, on zas jíst začne, až to bude sám potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
3.2.12 18:35
sophinka píše:
Petrajan píše:

vydržel to od půl 12 do půl 6 do večera!Pak jsem to nevydržela já a dala mu chleba s máslem.Vždycky jsem mu dala talíř na stoleček,zkusila mu dát do pusy-to si jí schovával,tak jsem mu tam ten talířek nechala,on se v tom porejpal,aniž by si dal do pusy.A zkusila jsem to zase za chvilku.A to mu nedávám skoro vůbec sladkosti-maximálně ten pudink,ale ten nesladím nebo pribiňák,tvaroh,jogurt,takže není zmlsanej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
3.2.12 18:35

Ahoj, já mám doma něco podobného, náš mladý má 2 roky a měsíc. A nejí žádné pečivo, šunku, pomazánky , máslo, prostě nic nechce. Na snídani sní třeba Lipánka nebo tvaroháčka, někdy suché kornflakesy. No a z obědem je to takhle, on by i snědl všechno, ale problém je ten , že chce mít maso rozmixované. Když mu dám kousek masa do pusy tak ho hned vyplivne, někdy rozkouše a pak vyplivne. Tak musím pořád vařizvlášt jen dušená masa s omáčkou abych mohla maso pak v omáčce rozmixovat. Nebo jablíčko , ukousne rozkouše a vyplivne. No a u nás je to takhle, taky si nevím rady. Přitom zoubky má všechny a kouše parádně . Taky bych brala radu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
3.2.12 18:36

u nás to samý..holčička nežere a nežere!!! je hubená a vysoká na svůj věk a taky hyperka… taky jsem z toho hotová ale už ne tolik.. ZKUS SIRUP NA CHUT K JÍDLU PEDIAKID :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
3.2.12 18:38
Petrajan píše:
sophinka píše:
Petrajan píše:
vydržel to od půl 12 do půl 6 do večera!Pak jsem to nevydržela já a dala mu chleba s máslem.Vždycky jsem mu dala talíř na stoleček,zkusila mu dát do pusy-to si jí schovával,tak jsem mu tam ten talířek nechala,on se v tom porejpal,aniž by si dal do pusy.A zkusila jsem to zase za chvilku.A to mu nedávám skoro vůbec sladkosti-maximálně ten pudink,ale ten nesladím nebo pribiňák,tvaroh,jogurt,takže není zmlsanej :nevim:

to je jasný,prostě vidí jak moc je to pro tebe důležitý :mrgreen: až to vydrží týden pak bych se bála :lol: a já bych mu to na stolečku nenechala, chceš-nechceš odchod. oběd max 15 minut na stole. Večer až by žebral hlady by nedostal skutečně nic,aby si druhý den pamatoval,že hlad není příjemný společník do postele ,jsem hnusně tvrdá máma ,co ? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko