Dvouleté dítě nechce jíst obědy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co vím, tak do tří let se dítě za ruce vůbec zvedat nemá. Jde o to, že jak se dítě na ty ruce zavěsí, tak se jakoby lehce povytáhnou loketní klouby a můžou se vykloubit. Stalo se nám to v praxi. Manžel zvedal kámoščino tříleté dítě za ruce a ono mu vykouzlo. No a jak ho na poslední chvíli zachytil za zápěstí, tak to křuplo a najednou nemohlo hýbat rukou. Naštěstí byla poblíž ortopedka, která tu ruku natáhla a kloub zacvakla zpátky. Ale říkala, že vždycky to tak dobře rozhodně nejde, že jsme měli štěstí.
Nejhorší je to u takových těch vláčných dětí, co se po zavěšení nepovytáhnou pokrčením loktů. Třeba náš dvouletý kluk má takovou sílu, že se sám chytne za naše ruce a houpe se s pokrčenými lokty. Tehdy nic nehrozí. Jen ty ruce nesmějí být v lokti napnuté.
lucije28 píše:sophinka píše:já se tě neptám, proč to chceme praktikovat, ale odkdy se to dětem může dělatlucije28 píše:a proč to chcete praktikovat ?sophinka píše:že to dítě vezmou 2 lidi za ruce a „pohoupou“ ho ve vzduchu
co to je dělat andělíčka?sama svou otázkou sis odpověděla,že moc prospěšné to asi dítěti nebude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak opět dnešní zprávy z bojiště. Je to ještě horší než včera. Ráno dostal 200 mlíka. Až v deset si řekl o snídani. Dvakrát ukousl z rohlíku s lučinou a snědl jednu postrouhanou mrkev. Pak si o jídlo neřekl až do tří. Ve tři odmítl oběd. Vzhledem k tomu, že se mu během včerejška solidně rozjela nějaká viróza (kašel, rýma), tak jsem si řekla, že to nebudu hrotit, že mu k tomu taky nemusí být úplně dobře a dala jsem mu ve čtyři mlíko, protože to jediný je ochotný jíst. No a pak jsem ještě udělala pokus, že jsem tem nesnězený oběd rozmixovala a pár lžiček snědl. No, večer bude kaše a zítra asi půjdu asi k doktorce, ať ho poslechne, jestli už nemá chycený průdušky, neb se za dnešek kašel celkem dobře rozjel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymousss píše:
Tak opět dnešní zprávy z bojiště. Je to ještě horší než včera. Ráno dostal 200 mlíka. Až v deset si řekl o snídani. Dvakrát ukousl z rohlíku s lučinou a snědl jednu postrouhanou mrkev. Pak si o jídlo neřekl až do tří. Ve tři odmítl oběd. Vzhledem k tomu, že se mu během včerejška solidně rozjela nějaká viróza (kašel, rýma), tak jsem si řekla, že to nebudu hrotit, že mu k tomu taky nemusí být úplně dobře a dala jsem mu ve čtyři mlíko, protože to jediný je ochotný jíst. No a pak jsem ještě udělala pokus, že jsem tem nesnězený oběd rozmixovala a pár lžiček snědl. No, večer bude kaše a zítra asi půjdu asi k doktorce, ať ho poslechne, jestli už nemá chycený průdušky, neb se za dnešek kašel celkem dobře rozjel.
no jo ,nemoc to je vždy problém.
neboj ono se to zlepší,chce to vytrvalost tolik se s tím netrápit
- Citovat
- Upravit
moje malá mi asi tak před měsícem přestala jíst, sní akorát tak jogurt, 2 kostičky chleba s máslem, někdy bobíka, ale hlavní jídla(obědy, večeře) vůbec nechce. Ať uvařím cokoli, sedne si ke stolu, dá to do pusy, vyplivne a jde pryč.klidně by nemusela jíst celý den. Přes den si dá jeden kousíče jablka, nebo okurku, a tím to končí.Neplatí na ní nic. ale jak to tu čtu, tak je nás takových víc, apokud děti nějak zvlᚍ nestrádají a nehubnou tak si myslím, že je jenom takový období a že se to časem zlepší.Asi to patří k jejich období vzdoru. Starší syn mi to kolem 2let dělal taky a dneska je mu 9 a baští neustále a chutná mu všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
hlásím se také do skupiny nežravvých dětí. Naše slečna (21 měs, malá, drobná, ale ne hubená, necelých 9kg) je na tom podobně. Ale vyzkouším výše uvedené rady.
Je pravda, že mě její jídlo zas tak netrápí (to spíš její vztekání), nechceš nejez, ale někdy mě tak vytočí, že bych ji přerazila. Co ale může je sladké, palačinky s marmeládou, buchty, piškoty… Ale kvanta toho taky nesní.
Chtěla bych se ještě zeptat zkušenějších, jak s UM? Evička vypije tak 5× 1dcl za celý den a jistě jí to nahrazuje jídlo, ale mám jí to omezit, když nejí skoro nic mléčného (2-3 lžičky lipánka, jogurtu, dvakrát kousne do chleba s lučinou, kaše nejí atd…), v tomhle věku by mělo dítě zkonzumovat tak 0,5l mléka nebo mléčných výrobků (dle dr.). Prosím poraďte…
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, i já se přidávám do skupiny… mám kluka 2roky. Ráno vypijeme 210ml sunaru, občas kousek chleba s marmeládou či kousek housky… ale zádrhel je hlavně v obědech… vařím a jím to sama, neb koukne na to, co dostal a rezolutně ne…jsem ráda, že v tom nejsem sama, protože někdy už šílím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak se mi celkem ulevilo. Uz jsem myslela, ze je to tak jenom u nas. Mam syna, 2,5 roku a od malicka jsem se ho snazila nerozmazlovat. Moc nesladim, jogurty ji bile, krupici vecer klasickou varenou (ne instantni) a neslazenou. Asi do dvou let jedl vicemene vsechno, rozmixovane maso se zeleninou, bramborovou kasi apod. Vse varene doma. Pak najednou, ze dne na den, prestal doma varenou stravu jist. Protoze jsme obcas u babicek davali sklenicky, tak jsme najeli stridave na sklenicky - cca 3 - 4 dny jsme zkouseli bez uspechu varene obedy, zbytek tydne sklenicky, aby do sebe dostal aspon nejake maso a zeleninu. Jenze se to nezlepsovalo. Takze cca pred mesicem jsme uplne prestali davat sklenicky a jeho jidelnicek momentalne spociva v pecivu a mleku k snidani (snese jen suche pecivo, nic na nem), bily jogurt k svacine, obed predlozen pred i po spani, ani neochutna. Odpoledne kousek peciva a ovoce a vecer krupice. Ale co ted, maso ani zeleninu vubec neji a je to uz opravdu celkem dlouho, tak mam strach, abych mu nejak nekazila telesny vyvoj. Ke sklenickam uz se vracet nehodlam, to by nikam nevedlo. Zkousela jsem vyhladovet, ale nevim v jake mire. Co vam zabralo? Dat jen dopoledni jidlo a pokud nesni obed, tak az do spani nic? Jsem ochotna zkusit vse, tak prosim o zkusenosti. Kdyby aspon jidlo ochutnal, ale takhle vubec nevi, jak to chutna, takze ani nemuzu tvrdit, ze mu nechutna. Spis se mu to nelibi. Jeste pro doplneni, snazime se jist s nim, davam si to same jidlo, chvalim jak je to dobre, snim to pred nim, ale on ani neochutna. Pokud nahodou projevi zajem o jidlo, ktere zrovna jime my (a on ne), tak mu okamzite nabizim, jenze v posledni chvili si to stejne nevezme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak u nás je to taky paráda - dcera (2 a 3/4) už tak půl roku zásadně nejí brambory, rýži… ze zeleniny jen okurku, z ovoce jen banán a sem tam kousíček jablko. A to do 2 let jedla téměř všechno.
Za to má ráda maso… zeleninu jí maskuju do jídla, z ovoce dělám džusy (což už teda prokoukla).
V září má jít do školky, tak nevim, co si tam s ní počnou. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak u nás tohle období začalo o něco dřív. Dcerka má 15měsíců a odmítá obědy, pravda rostou jí zoubky, možná je to i tím. Sní jakž takž vývar, rajskou a „svíčkovou“, suchou rýži, suché těstoviny. Nic jiného nechce. Jo ještě tak když já obědvám a dám jí něco od sebe z talíře tak to většinou zbaští. Ostatní jídla, svačinky, večeře sní bez problémů. No snad se to upraví, nějak to zatím nehrotím. Po pročtení příspěvků jsem došla k tomu, že vlastně jí krásně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nechce jíst!
Ahoj, mám skoro čtyřleté dítko a od dvouch let nechce jíst, přitom jedl všechno až do té doby než dostal afty do celé posinky, tím to jedení skončilo
. od dvou do tří a půl jedl pouze vybraná jídla-omáčku s kuřete nebo s vepřovým masem s těstovinami, kuř. jatýrka-omáčka s rýží, kakao-bez toho nemůže být do ted.,z ovoce jablka, křupky, sušky, pečivo s perlou nebo tav.smet.sýrem. Doktorka mi řekla, že to přejde, ale je to čím dál horší
.Ted mu budou čtyři a už nechce ani ty omáčky, těstoviny, ovoce jenom to jablko a špetku banánu, zeleninu néé,
,už to nejde ani po dobrém ani zlém, už nemůžu, nevim si rady
.Nechce prostě zkusit nic nového, uzenin se úplně štítí… i když má hlad a vidim jak polyká a prostě to do pusy neveme
.Chce pořád mléko a jí jenom rohlíky, chleba, pudinky, bobíka-někdy, termix, řízek a pár brambor, file, jogurty vůbec! Ted jsme se přestěhovali a nová doktorka mi řekla že má nadváhu a vyšší tlak, tak ho pořád přeměřuje a ted jdeme zase v září a když mu naměří zase vyšší tak nás bude posílat po vyšetřeních
, váží 21kg a měří 105cm. Dneska měl třeba v 6.00h. kakao, pití nesl.ovoc.čaj, oběd omítl a usnul, vzbudil se a křičí mléko a bombony, které jsem mu slíbyla až sní oběd a nic jen řve a řve!!!asi se z toho zblázním
,zkoušela jsem i hladovku a jen pil ani to nepomohlo je strašně tvrdohlavej
.Máte nějakou radu? Děkuji
- Citovat
- Upravit
Ahoj, mam doma temer 2,5leteho syna. Problemy s jidlem u nas nastaly asi v dobe kdy jsem prestala jidlo mixovat. Ma 20 zubu. Krmim ho ja, sam jist nechce. Rano snida vetsinou Lipanek/jogurt, pak se snazim do nej dostat obed, nakrajim vse na malickate kousicky a z 90% si to narve do tvare a nekouse, takze se mu plni pusa, roste mu to tam a konci to tim ze se zacne davit a brecet, takze mu to z pusy vypadne. Polivky moc neji, spis jen tu vodu. (kdyz varim nam, obcas neco uplne jineho nez jemu - napr. uzene, neco kde je klobasa atd. tak panackuje u linky a loudi klobasu - dam mu kousinek jen na chut a jen tak cca 1× do mesice). Po spani svaci presnidavka/jogurt. K veceri vetsinou kasi. Rohliky neji, chleba jen prostredek. Krmeni (obed+vecere-pokud neni kase) mi zabere tak 50min a vic. Sladke neji, koblihy, kolace, buchty, nic takoveho neji. Z cerstve zeleniny ji jen okurek (salat) a z ovoce jen lesni plody a hr.vino (zbytek jen rozmixovany). Mleko nepije (obcas kakao), sunar vzdy plival. Pije vody a slaboucke stavy (pro deti), caje mu nechutnaji. Uz nevim co s nim. Podvyziveny neni, ale drobnejsi ano. Hyperaktiv taky neni. Pres obed pekne a dlouho spi. Jinak je moc hodny a rozumny. Az na to jidlo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mala bude mit 2
A taky se jen v jídle podlube, sní 5 lžiček a konec. Vždy jen trochu, třeba odpoledne kousek jablíčka, mlíko vůbec nechce.
- Citovat
- Upravit
Taky ted máme takove jakesi blbe obodobi. Tomi papal vzdy ukazkove proste vsecko a ted nic jen jogurty kase, ale nic poradnyho jako treba obed to do nej musim rvat aby snedl neco normalniho i pecivo zacina odmitat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dvouleté dítě nechce pořádně jíst
Ahoj chci se zeptat máte některá zkušenost s tím že, moje dvouletá dceera odmítá jíst domácí omáčky z polévek sní pouze kuřecí vývar, občas kulajdu a uzenou. Jinak jako hlavní jídlo chce jen párek a kaši, či řízek, ještě kuře a pak pouze kupované sklínky s těstovinami. Rizoto do ní již také nedostanu dříve ho jedla nyní nesní ani rýži v ničem. Sladké jídlo také odmítá už nevim co jí uvařit aby to jedla. Nefunguje ani to že když to nesní tak že nic jiného nedostane to to raději nebude jíst vůbec a půjde spát místo oběda
Jinak ovoce a jogurty to by jedla pořád a namazaný chléb také málo tak stále čekám že to přejde a rozjí se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit