Dvouleté dítě nechce jíst obědy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobry den, chtela bych ozivit diskuzy, je to uz nekolik let, co jste tu psali problemy s nezravkama a tak me zajima, jak jste dopadli??? Hlavne bych chtela poprosit @batist mame syna 22mesicu a mame to podobne. Jogurty, nejake ovoce, kase, pecivo + maslo a lucina (sunku, syr nechce) to jaks taks sni, ale obedy vubec, temer do ted jen mixovane nebo sklenicky, nase obedy omacky, maso a brambory do pusy neda, ani neochutna, v kousani problen nema, kouse jablko, kurky atd ale normalni obed do pusy nevezme a uz nechce ani to mixovane ani sklenkcky. Nikdy nebyl jedlik, uz jako miminko moc nejedl, to ze mu nedam jidlo, je mu jedno, sam si nerekne, takze zkouset: nesnis nedostanes nic jine, je mu uplne jedno. Hubeny neni, ma asi kolem 10kg, ovsem v noci pozaduje dve davky mleka 180ml, kdyz mu to nedam, je schopny profnukat se az do rana a na to nemam nervy, nahrazovani vodou nefunguje, chce jen mleko. Uz jsem z toho nestastna a nevim co dal, cekat? A to nemluvim ani o piti, tomu taky moc neda za cely den, nekdy me prijde, ze zije ze vzduchu. Dekuju za jakoukoliv radu, odpoved.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alena89 mam to poslední dobou s malym (23 měsíců) podobné. Problém s obědem ve 12:30, osvědčilo se mi dát ho spát a jí až třeba kolem 16:30. Moc tomu taky nedá, omáčky nejí natož něco kupovaného pro děti ten myšmaš. Jediné co do něj dostanu jsou různé vývary, hovězí, kuřecí, se zeleninou, nudlemi a noky, s tím problém nemá. Jinak mlíko pije na noc 240ml, v noci se naštěstí nebudí hlady. Doufám taky, že je to jen období, které přejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obě dcery nejsou jedlíci, omáčky občas ji s těstovinami nebo rýží, maso starší nejí vůbec, občas šunku, nebo rybu, nejoblíbenější jsou suché těstoviny se syrem. Brambory nejí ani jedna. Starší je schopna občas k obědu sníst aspoň trochu polévky. Hlavní jídlo přesouváme až na podvečer. Přijdeme z procházky a pokud mají hlad, ji více. Pokud neji, nenutím, zkouším až později aspoň něco studeného. Starší má 2,5 roku a mlíko v noci musí mít stále. Jedno kolem sedmé, pak v deset a kolem 4h, přes to taky vlak nejede. Je schopna vzbudit všechny sousedy. Mladší je ještě kojena. Já myslím, že ví, co dělají. Hlavně jim necpat pod nos všechno. Nechceš, nemusíš, budeš jíst později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo to jsem zapomnela, sem tam sni taky polevku, takze su rada aspon za to, ale dalsi do nej uz nedostanu. @eileithia @mackie s tim mlekem v noci je to mazec, maly do 10 mesice spal celu noc, az pote se budi a ne a ne prestat. 2,5roku a porad se budi? O jee to uz je taky na palicu, nekdo pise vytrvat a nedat a dite se odnauci, ale na to asi nemam nervy, asi proste jen pockat, az prestane sam, pricitam to i zubom, snad az vsechny vyrostou, prestane pit v noci. U nas je problem, s tim obedem, ze on nikdy jeste nesnesl normalni obed, jen sklenku nebo mixovane domaci (to uz nechce vubec), on to ani nechce ochutnat, pritom v tech sklenickach mu kousky nevadi
kdyby me jedl jen neco, treba jak riikate, ze ji nektere omacky a testoviny, ale on nic
jako hlady neumre, jen nevim, jestli kdyz nebude dlouhodobe jist maso a zeleninu, zda nebude met problemy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se to s jídlem střídá. Někdy jí Polívky, pak ani neochutná a to je skoro u všechno jídla, že ani nechutná a rovnou ne nebo ble. Jí hodně domácí kapsičky ještě teplý, dělám čerstvý. Banánový palačinky jí. Samotnou rýži a těstoviny někdy
Ale omáčky vůbec. Jo a taky sní zeleninový a domácí hranolky, to mu jede
Ale je to strašně málo, prostě nechce a nechce jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je to normální období, už mám zkušenosti s první dcerou, ta jedla hodně, pak málo, pak skoro nic, pak zase začala jíst a to samé teď prožívám s druhou dcerou 2 letou, jí opravdu málo jídel, jak udělám něco jiného, koukne na to, strčí do talíře a jde pryč
A to jsem jí vyvářela opravdu pestou stravu od miminka..Ale vím, že to časem přejde. ![]()
U nás nejvíc frčí těstovinová jídla, kuře na paprice a vývary s nudličkama a masem, rohlík s máslem, jogurty, domácí přesnídávky, a omáčky s těstovinami, jako guláš atd, jo a pečené kuře, jinak nic moc..
@Alena89 já jsem i nedávno odstavila a vypije večer 250ml UM a stejnak se budí že má hlad..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc diky za komentare, ale vidim, ze s tim asi stejne nejde nic delat. No,,obdobi,, se tomu asi u nas rikat neda, on jeste jist nezacal
neni to tak, ze by prestal, ale tak do 18 snad na sklenkach nezustane
jen je to proste nekdy o nervy. Clovek se snazi, vyvaruje a on se toho ani nechytne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophinka píše:
to je jasný,prostě vidí jak moc je to pro tebe důležitýaž to vydrží týden pak bych se bála
a já bych mu to na stolečku nenechala, chceš-nechceš odchod. oběd max 15 minut na stole. Večer až by žebral hlady by nedostal skutečně nic,aby si druhý den pamatoval,že hlad není příjemný společník do postele ,jsem hnusně tvrdá máma ,co ?
- Citovat
- Upravit
Naše dvouletá dcera odmítá jíst obědy. Někdy i večeře. Neříkám, že není vůbec, to ji. Ovoce, zeleninu, pečivo, jogurty… Ale žádná sláva.
Vůbec nám nejde o to, teplé odmítá ale o to že u jídla hystericky řve i třeba hodinu a nedá se utišit. Nechce náhradu, pití, mlíko… Každý pokus o utišení vede k většímu křiku. Nepomáhá postýlka, náruč, ignorace. Prostě ječí a zalyka se. Mysleli jsme, že za to může sladke, džusy. Tak jsme to zrušili úplně ale scény se vrátili. Partner ten křik nezvládá a svou náladu předává na mě. Má pocit, že jsem někde udělala chybu protože jsem měkká. Dcera si podle něj vymýšlí a já ji na to skáču. Hádáme se.
Co s tím křikem? Nevim. Pokud by se sebrala a odešla od stolu, dobrý řešit to nebude ale ne, ona hystericky křičí
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Naše dvouletá dcera odmítá jíst obědy. Někdy i večeře. Neříkám, že není vůbec, to ji. Ovoce, zeleninu, pečivo, jogurty… Ale žádná sláva.
Vůbec nám nejde o to, teplé odmítá ale o to že u jídla hystericky řve i třeba hodinu a nedá se utišit. Nechce náhradu, pití, mlíko… Každý pokus o utišení vede k většímu křiku. Nepomáhá postýlka, náruč, ignorace. Prostě ječí a zalyka se. Mysleli jsme, že za to může sladke, džusy. Tak jsme to zrušili úplně ale scény se vrátili. Partner ten křik nezvládá a svou náladu předává na mě. Má pocit, že jsem někde udělala chybu protože jsem měkká. Dcera si podle něj vymýšlí a já ji na to skáču. Hádáme se.
Co s tím křikem? Nevim. Pokud by se sebrala a odešla od stolu, dobrý řešit to nebude ale ne, ona hystericky křičí
Co když se jí zeptáš, jestli má hlad a dá si oběd?
Tak se řídím podle dcery. Když mi řekne ne, tak jí dám později a neřeším. Párkrát se stalo že byla úplně bez oběda, ale vím, že nemá cenu ji nutit, protože by stejně nic nesnědla.
V podstatě od narození do 2,5 roků to bylo s jídlem špatný.
Většinou jsem jí nechávala jídlo na stole. Občas ji pobídla, dala do pusy nebo si vzala sama, když měla chuť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Chce to trpělivost a stále dokola nabízet jídlo, víc s tím neuděláš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit