Odmítá jíst namazané pečivo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odmítá jíst namazané pečivo
Mám tříletou dceru a odmalinka (nebo teda od doby normálního jídla) odmítá sníst jakýkoliv kus chleba či rohlíku,pokud je to něčím namazané. Jí jenom suché pečivo,pokud tam má máslo,pomazánku,cokoliv,sveřepě to odmítá,že to nechce,že jí to nechutná..Přitom nikdy ani neochutnala…
Začala chodit do školky,myslela jsem si,že se to zlomí. Ale tvrdí mi,že tam svačinky nejí,protože jsou namazané ![]()
Co s ní? přece nebude živá na suchých rohlíkách? nehledě na to,že ve školce si nemůže bůhvíjak vymýšlet,že…
JInak patří spíš k nejedlíkům,ale když se soustředíme a nezdrhá mi,tak normální teplé jídlo sní v pohodě.Stejně tak jogurty,vybrané ovoce či zeleninu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak naše má teprve 18 měsíců,ale taky nechce namazané pečivo a přitom jí to co mažu nevadí.Nevím jak u vás, jestli jsi zkoušela dát ji tu pomazánku třeba do misky ať ji ochutná lžičkou?U nás se to tak teĎ teda praktikuje.Rohlík do ruky a třeba cottage nebo pomazánka do misky.Snažím se jí pak i to co jí namazat na kousek pečiva, ale většinou z toho prstem setře tu pomazánku a sní to zvlášť ![]()
- Citovat
- Upravit
Mojí dceři už jsou 4 a problém s namazaným pečivem nezmizel. Taky jí to drží už odmalinka. V posledním půlroce vzala na milost pečivo namazané lučinou nebo sýrem Kiri, jinak dál všechno odmítá a jí to jedině suché. Nezlomilo se to ani ve školce, pokud není zrovna ta lučina tak tam prostě nesvačí. Už jsem to přestala řešit, jsem ráda, že jinak jakž takž jí, jinak je taky nejedlík a problémy byly i horší, byl dlouhý čas, kdy prostě jedla jen pečené brambory, řízek a jogurty a nic mimo to, teď jí celkem od všeho něco, tak nějaké pomazánky mi připadají jako banalita:)
Jinak jsem to kdysi zkoušela řešit také tak, že jsem pomazánku dávala zvlášť, ale nezabralo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, měli jsme stejný problém u „Opus 1“, nejoblíbenější jídlo bylo suchý chleba a voda, maximálně rohlík/housku s olivovým olejem. Nepomáhalo nic - a že jsme se snažili. Ze školky jsem měla obavy a zároveň velké naděje, že jej kolektivní svačinky „zlomí“. Začal chodit až v 5 letech a za ten rok se to opravdu hodně změnilo. Dnes už si dá třeba i rybí pomazánku, ale pořád to není ideální a to má vedle sebe příkladně baštící „Opus 2“ a „Opus 3“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn nejí namazané dodnes a to je mu už 12 let. Vzal na milost škvarky a sádlo, ale vzhledem k věku a tomu, že je jak tyčka alespoň to. Nejhorší to bylo na táboře, to jedl až oběd a přijel jak vychrtlík, i když měl s sebou plno zásob. Tohle těžko zlomíš. A ty pomazánky bez pečiva ji chutnají? Jedině pak dávat extra. Mě to jako malé taky nejelo. Pamatuju, že mi vadilo hlavně to, že vlastně nevim, jakou to bude mít chuť, vlastně dodnes se vyhýbám cizím chlebíčkům atd. pokud nevim, co v pomazánce je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera nejí ani sýr,ten vidí a má osypky
A přitom u mě ho vidí denodenně,na rohlíku s máslem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No,musím být ráda aspon za něco,jak píšete..
Tu pomazánku zvlášt jsem nezkoušela,to je dobrý nápad.
I když občas koupím takové tyčinky s taveným sýrem,a to si namočí jednom a pak dožahne tyčinky samotné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak můj syn to taky nechce jíst, ale ne že by mu to nechutnalo. On má strach, že si od toho namazaného ušpiní ruce
Každé sousto je boj. Něco sní alespoň když mu to nakrájím na kousky, nejradši by byl, abych ho s tím krmila (to se neušpiní)!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napadlo mě, nakrájené na kostičky a něco veselého na pomazánku? Asi jsi zkoušela, viď?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dcerka od batolete je to samé. Není ochotná ani ochutnat. Neřeším to. Její problém, ať jí suchý chleba.
A taky, že jí. Doma vím, že třeba s marmeládou si namazat rohlík nechá - ovšem bez másla, nebo kousek šunky bez másla, ve školce pro ni privilegia nechci. Ale děti nenutí, kdo nechce pomazánku, může si vzít suchý krajíc/rohlík.
Obědy jí v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
syn 3,5 roku a mám doma to samé, chodí do školky a ani to tam nejí tak neporadím, doma jen suché rohlíky a když mu na to chci dát šunku tak max. vedle toho zvlášt. suchý chleba taky má rád. a to já jím vše tak to u mě vidí, že to jí namazané, prostě mi na to řekne, že to nemá rád a basta, no fakt na něm ušetřím.
Neporadila jsem, ale aspoň vidíš, že v tom nejsi sama a taky mě to trápí, no spíš trápilo, už jsem rezignovala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš dvouleták taky nesnese namazané pečivo. Takže jí suchý rohlík a šunku, plátkový sýr zvlášt, ale aspon že tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše taky jí jenom suché rohlíky a chleba. Naštěstí máme tolerantní školku a pokud nechtějí namazané dostanou suché. Takže aspon není do oběda o hladu. U nás je ale i problém v tom, že jí suché i těstoviny, ryži, brambory, knedlíky, dokonce i buchtičky jí bez šodo. Prostě jí nikdo nepřesvědčí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se přidávám se svým synem k jedlíkům suchého pečiva. Snídá suchý rohlík nebo chleba a vodu. Pomalu jak v kriminále
Ale jinak mi jí všechno a celkem rád. Takže se nedá mluvit o nejedlíkovi. Jediné co pozře namazané je chleba s lučinou, ale jak tu někdo psal pouze nakrájené na kousky a musím ho krmit. Přesně jak tu psala Erin - bojí se, že si ušpiní ruce, taky mi to tak přijde. Nechutná mu ani šunka apod. Ale už taky neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se přidávám mezi sucháče.
Pár měsícu mi jedl namazaný chleba s lučinou když mu bylo kolem roku.Pak přestal a za boha to do něj nedostanu.Nikdy neměl v puse šunku,sýr apod.Jenom suchý rohlíky a chleba .A nejrdši jí suché brambory,rýži,těstoviny.Ani školka ho nezměnila v tom aby to jedl namazaný,tak mu dají suchý a k tomu zeleninu.Někdy mě to pěkně vytáčí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit