Jak naučit jíst snídani?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
jancic
14.10.11 22:13

Jak naučit jíst snídani?

Ahoj, prosím o radu. Malý (15 měsíců) mi téměř nesnídá. Ráno, po probuzení - tedy spíš až po vyválení v posteli dostane 210 ml UM, tak za hodinu - hodinu a půl je snídaně. Teplý čaj, do ruky kůrka chleba či rohlík, vyjímečně dětské sušenky či piškoty (když není pečivo). Do rohlíku si 2×-3× kousne, to samé chleba, pak to háže na zem. Piškoty sní tak dva, sušenky taky … Nejradši bych mu dávala chleba s něčím, ale když mu namazané kostičky chleba vkládám do pusy, tak jí vůbec neotevře, pokud mu kostičku položím na talířek, v lepším případě jí hodí hned na zem, v horšim celou rozpatlá po stole …

Nějaké rady???

A ještě, jak poznám, že je připravený se začít krmit sám? Mě se stále vůbec nezdá, ale už by měl mít trochu zájem o samostatné jedení, ne???

Vše moc díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2858
14.10.11 22:15

Tak to si počkám na nějaké typy :) Mám úplně stejnej problém a stejně staré dítě :D DO všeho jen kousne a šup na zem…chleba na kostičky ihned letí na zem a to to ani neochutná a ještě to chce podat,aby to mohl zase vyhodit na zem :( S večeří je to samé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
14.10.11 22:16

A není to tím, že je ještě plný toho UM ???

Prcka jsem kojila ráno - poslední dobou už to nebylo nic moc…a ted už nechce…
takže vstaneme…třeba v 8. a jídlo má až v 9, někdy v 9.30 (mezitím popíjí čaj sám dle sebe)…
k snídani mu dělám cca 200ml bílého jogurtu, kus ovoce (hruška, banán) a cca 10 piškotů…a většinou to zblajzne celý…
pak je až oběd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
14.10.11 22:24

No jestli jinak jí normálně, tak prostě po tom mlíku nemá hlad a nevidím důvod, proč bys ho měla nutit… :nevim:
Mým klukům teď taky stačí k snídani mlíko (vypijou ho teda 2-3 hrníčky, takže fakt dost), pak mají až oběd.

Samostatné jedení… to je hrozně individuální, některý děti se samy krmí v roce, a některý ještě ani ve dvou letech ne. Hodně podle mě taky záleží na tvé ochotě uklízet binec okolo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
14.10.11 22:25

Tak nedávej tolik UM nebo ráno nedej UM vůbec a dej rovnou chleba. V 15m má rozhodně hlavinku na to, aby si uvědomil, že jestli má hlad, chleba sní :-) Vidličkou nabodávat umí? Verunka mi nechtěla jíst pečivo (1 kolečko rohlíku bylo pomalu na oslavu), až objevila kouzlo napíchávání kostek chleba na vidličku, od tý doby není problém. A začne se v tom matlat pokaždý, když už nechce, když je plná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
14.10.11 22:30

Ahoj,
pokud ráno dostane UM, tak pak už nemusí mít hlad a s jídle si jenom hraje. Dceři je už přes dva roy a stále snídá jenom UM (cca 260 ml) a pak má až svačinu. Takže pokud není pohublý a podobně, zatím bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
14.10.11 22:54

No já bych brala to mlíko jako snídani a pak dala až svačinu. Nebo nedtl mlíko a místo něho pečivo s něčím. Myslím, že po něm fakt nemá hlad. Mimochodem moji kluci nikdy naráz 210 UM nevypili, ani před spaním. Po roce už jsem nekojila dávala na noc UM a už se v noci nebudili, takže myslím, že je to dostačující dávka místo jednoho jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
14.10.11 23:06

Ahoj, mojí dcerce je 2 a půl a mlíčko vyžaduje k snídani do ted a ještě v kojenecké lahvi :mrgreen: .V lahvičce má díru na můj malíček a z jiný flašky jí nechutná.Taky nesnídá,pokud jí něco připravím, hází mi na to bobek.Další jídlo má až svačinu,většinou ovoce.Nebo sušenku,jogurt.Pak má vydatnej oběd,svačinu,večeři a jako „druhou“ večeři mlíčko opět z flašky.Tak jídelníček u nás a doufám, že bude mlíčko baštit dlouho.Aspon se tak do detailů nemusím studovat jídelníček,můžu vařit na co máme chut.V mlíčku má toho dost.
Jinak malá není vybíravá,baští vše kromě svíčkové(asi po mě),má ráda sýry,ovoce i zeleninu(baští i syrovou petržel 8-o ). :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
14.10.11 23:11

vo zkusit snídat společně? jakmile jím já, Kryštof chce jíst taky - kouše kurku chleba, zatím sní vše,ale vím že to bude i jinak!!!! vydrž ono se to otočí, asi ještě nemá hlad …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
14.10.11 23:21

Souhlasím, že dát po hodině snídani po předchozích 210 ml mléka, taky bych neměla hlad …
Akorát nechápu, proč chleba na kostičky? Já teda ráno namažu krajíc, odkrojím kůrku, máznu domácí lučinou a vrazím mu to do ruky, ať si jí sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
14.10.11 23:29

Syn má doteď ráno 250ml UM, nesnídá, už jsem přestala mít pocit, že by měl. Pak má dopolední svačinu, pečivo s něčím, buchtu, ovoce, co mám zrovna po ruce. A pak už klasika, oběd, svačina, večeře, mezitím uzobávání ovoce, zeleniny, sušenky, … podle toho, co máme doma, kde jsme a co chce. Je zdravý, energie má za tři, tak mu to asi nechybí… a já vypít v poměru na mou váhu tolik mlíka (a to ho ještě vyžaduje s medem), tak taky nesnídám… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
14.10.11 23:39

Mám doma dvouletáka a taky nesnídá a je to přesně jak píšeš,něco mu dám,kousne dvakrát a zahodí to.Vstáváme v 8 a vypije Asi kolem 220ml um a pak má v 10 h.sváču,většinou jogurt,nebo přesnídávku a to sní celý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
14.10.11 23:53

Tak přesně z toho důvodu že nechtěl snídat, jsem začala dávat mlíko až po snídani.

Krmí se sám, ale musí to mít nakrájené na kousky, protože jinak ožere šunku (nebo cokoli jiného na povrchu) a pečivo zahodi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
15.10.11 00:04

Zkusila bych mu ten rohlík dát později než po té hodině, možná nemá hlad. My jsme taky dřív klukovi dávali po probuzení láhev Nutrilonu a další jídlo dostal tak po 2-3 hodinách a většinou to zbaštil. Kolikrát se mi stane, že nemá zrovna hlad, tak si taky do jídla kousne a hází to na podlahu a ještě to rozdupe. Když má hlad, tak to zblajzne během chvíle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
15.10.11 02:10

Tak my nesnídáme ani ve třech letech… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie