Jak naučit kluka na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak naučit kluka na nočník
Ahoj maminky,
máte nějako fintu jak naučit kluka (21měsíců) na nočník?? Už pozná když se mu chce, kříží nohy, šahá si do rozkroku nebo říká bak ale i když sedí vedle nočníku udělá loužičku. To samé se stolicí. Na nočníku sedět nechce. Vysazovala jsem ho i dřív a nějaké výrazné úspěchy jsme neměli. Teď už bych ho ráda naučila když už ví kdy to na něj jde. Díky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co zkusit redukci na záchod a nočník úplně vynechat? Jinak já měla stejného odmítače nočníku a změnilo se to ze dne na den, jeden den mi vyšvihnul šílenou vzteklou scénu jen co nočník viděl a druhý den ráno si pro něj došel, sedl a vyčůral se a od té doby je bez plen, sice s nehodami, ale je to den ode dne lepší ![]()
- Citovat
- Upravit
zkusila bych záchod, čůrání ve stoje, nejlépe do kalužiny, to je baví a nechat ho chvilku v mokrém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jestli nechce nočník, dávej čůrat na záchod. První syn taky nočník ignoroval, nechala jsem ho at se kouká když jsem šla na wc, pak přišel, že chce taky čůrat do záchodu a od té doby chodil sám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě že můj přítel s ním chodí na záchod a ukazuje mu jak čůrá ale malý se k tomu furt nemá. Zajdu ještě dneska koupit schůdky a zkusíme to na záchod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lalina211 píše:
No právě že můj přítel s ním chodí na záchod a ukazuje mu jak čůrá ale malý se k tomu furt nemá. Zajdu ještě dneska koupit schůdky a zkusíme to na záchod.
zkuste čůrat v sedě na redukci. Já jsem schůdeky neměla, vysazovala jsem ho. Čůrat ve stoje se naučil až mnohem později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak zatím je to pořád stejné, po celém bytě mám loužičky a hromádky, vždycky si řekne až „po“ dala jsem mu do slipů žínku, aby to měl hodně mokré když se počůrá ale mu je to úplně jedno, a na záchodě si akorát hraje s prkýnkem ale nevyčůral se tam ani jednou
vím že to chce trpělivost ale už začínám být nervózní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teď jsem mu řekla „pojď jdem čůrat“ a on si sebou vzal nočník.....tak já už fakt nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn má dva roky a když ho dám na záchod nebo na nočník, případně venku, tak když se mu chce, tak se vyčůrá, ale sám si neřekne. Taky jsem zkoušela nechat ho počůrat a pak ho v tom mokrým chvilku nechat, aby mu to vadilo. Naše dítě to vyřešilo po svém, sundá si ty mokrý věci a lítá tu s holou prdkou
. Co nadělám, asi ana to ještě není zralej. Nechci mu to otrávit, někdy se šíleně vzpouzí, když ho chcí dát na nočník, tak to nehrotím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak naučit kluka na nočník?
Já mám syna už dva a půl roku starého a už měsíc se snažím, aby byl bez plen, ale stále neúspěšně…ráno, když jsem rychlejší a dám ho na WC, tak se v klidu vyčůrá, ale to musím letět hned, jak otevře oči, což se mi málokdy podaří, přes den mu stále říkám, nemáš pleny musíš čůrat na záchod a ptám se ho, kde budeš čůrat? On moc dobře ví kde, ale pokaždé za mnou příjde, až když se počůrá…i sám si po sobě jde utřít loužičku..mám pocit, že si ze mě dělá srandu, když mu řeknu, kde si měl čůrat, běží na záchod, stoupne si k němu a dělá, že čůrá a dělá u toho ještě šašky…tak sjem zvědavá, kdy se mi podaří ho naučit, aby si říkal sám…neb když se ho ptám, vysloveně mi řekne, nejde to, nechce se mi a minutu na to je počůraný…
- Citovat
- Upravit
Klučičí čůrání venku
Zdravím maminky chlapečků ![]()
(omlouvám se za diskriminaci maminek holčiček, ale budu se ptát jak na pindíka
)
Náš malej (22m) je přes den nonstop bez plen (krom spaní). Když se mu chce, tak tahá pindíka. Většinou když řeknu, že teda jdeme čůrat, tak jde k nočníku nebo k záchodu, kde má redukci. Zabírá teda taky, když řeknu, že bude čůrat jako táta ![]()
Nehody moc nemáme. Za dnešek jednu, kdy chtěl pohádku a jak byl unavený a zabraný do pohádky, tak to pustil. Ale taky si dneska sám došel se vykakat do nočníku (jen si teda nestáhl kaťana no
)
A co teda řeším. Dneska jsem mu chtěla dát plínu ven (na krátké procházky ji nedostává) a nechtěl. Nakonec jsem ho teda ukecala, tak si ji nechal oblíknout. Ale stejně do ní nečůral, i když jsme byli pryč přes 2,5 hodiny. Mám se teda na plínu ven vykašlat? Nechci ho do ničeho nutit, ale ani ho brzdit. A když ji už dávat nebudu, máte nějakou fintu, jak ho naučit čůrat venku?? Manžel je stydlivý, takže zatim mu ukázal jak čůrají velký chlapi jednou
Navíc doma. Takže jak mu mám vysvětlit, že může čůrat na kytičky, topit proudem mravence??
Nebo je teda lepší s sebou nosit nočník?
Díky předem za každou radu
(a omlouvám se všem, které z nočníkových témat už mají noční můry
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že to chlapečkům většinou nikdo speciálně ukazovat nemusí. Pokud je tak šikovný, že to udrží tak dlouho, plenku bych nedávala a prostě se ho ptala, občas stáhla kaťata. Fajn je, pokud máte někde možnost nechat ho běhat nahatého na zahradě, že si to vyzkouší sám ve stoje, jak to funguje (mladší syn se ze začátku jakoby lekl, když najednou začal čůrat
). Ono to půjde, podle popisu mi přijde, že máte víceméně vyhráno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Plomba asi bych ji ven nedávala. Vypadá to, že už není potřeba. Navíc je horko, tak by se v případně nehody nic nedělo. Spíš bych malého učila, aby se sám vyčůral venku. Kluci to mají dost jednoduché a také je baví „zasáhnout nějaký cíl“ - keř, kámen ap. ![]()
Můžeš ho učit čůrat ve stoje na záchodě už doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ven bych plenu nedávala, často se ptej a dávek curat. Mám stejně starého a ten pořád nechce nechce a pak je to na poslední chvilku. Bez kalhot se rozkroci a cura sám, se stazenyma nám to moc nešlo, tak jsem jo zpočátku držela jako holku a teď už ho ve stoje trochu naklonim dopředu (kolenem zatlacim do jeho zad) a jde to. Problém je, když má prilepenyho pindika, to má občas mokrý úplně všechno i když si řekne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam tri kluky. S curanim venku to nikdy nebylo jen tak, bud kluci vubec nechteli, abych jim sahla na pindika nebo to neumeli pustit, kdyz jsem je drzela. U prvniho jsem nosila slehaci misku, zabrala min mista nez nocnik a slo na ni sednout. U druheho prkynko, ale tam byl problem trochu jinde. Treti se naucil ve vane curat do kelimku a par tydnu jsem tahala kelimek, vycural se, vylila jsem, vytrela vlhcenym ubrouskem, soupla do pytliku. Vzdycky to byla jen prechodna zalezitost, jakmile se navyk upevnil. Plinu bych mu uz nedavala, vzala bych nahradni kratasy, teplaky a najit prostredek, ktery vam nebude delat problem, k preklenuti nez mu to venku docvakne a necha si pindika podrzet.
Na doma doporucuju holy zadek, deti pak muzou chodit samostatne, je to pro ne pohodlnejsi, rychlejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit