Jak naučit kluka na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mam tri kluky. S curanim venku to nikdy nebylo jen tak, bud kluci vubec nechteli, abych jim sahla na pindika nebo to neumeli pustit, kdyz jsem je drzela. U prvniho jsem nosila slehaci misku, zabrala min mista nez nocnik a slo na ni sednout. U druheho prkynko, ale tam byl problem trochu jinde. Treti se naucil ve vane curat do kelimku a par tydnu jsem tahala kelimek, vycural se, vylila jsem, vytrela vlhcenym ubrouskem, soupla do pytliku. Vzdycky to byla jen prechodna zalezitost, jakmile se navyk upevnil. Plinu bych mu uz nedavala, vzala bych nahradni kratasy, teplaky a najit prostredek, ktery vam nebude delat problem, k preklenuti nez mu to venku docvakne a necha si pindika podrzet.
Na doma doporucuju holy zadek, deti pak muzou chodit samostatne, je to pro ne pohodlnejsi, rychlejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Plomba Plínu bych nedávala, pokud projevuje nesouhlas. Vem si s sebou pro něj něco na převlečení, kdyby byla nehoda.
Zasáhnout cíl (strom, kytičky apod.) je určitě dobrá rada, ale myslím, že by to syn mohl zvládnout i bez toho. Pokud rozumí slovu čurat nebo slovu, které pro čurání používáte, tak bych neviděla problém. Můj syn čural venku poprvé a na stojáka v 15 měsících, předtím to viděl možná párkrát u tatínka doma, ale venku nikdy a pochopil to napoprvé. Prostě jsem mu podržela pindíka, řekla „můžeš čurat“ a on čural.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Plomba nosili jsme ven cestovní nočník a po čase syn pochopil, že může čůrat i ve stoje, když se tam vyčůral poprvé, byl překvapen a pak to šlo samo. Plenku na ven jsem zrušila někdy v lednu (to už ji míval tak od října pravidelně suchou), párkrát se počůral, šel domů v mokrém a pak byl rád za čůrání na stojáka venku
Jinak pokud sám nechce plenku, tak bych ji nedávala. Já za to byla ráda, že si sám syn řekl, že plenky nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 Malej si právě na pinďu taky moc sahnout nenechá. Jednou jsem to zkusila venku a ne. Jakoby se to v něm zarazilo a nešlo to
na holčičku jsem taky zkusila, ale to se mu zmáčkl pinďa a taky to nešlo.
Jinak po zahradě lítá na ostro nebo v kraťasech. Říkat si začal víc teď, ale přijde mi, že na kakání chce soukromí (vždycky jde, když nejsem v místnosti)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak plínku zkusíme už nedávat. Bylo vidět, že se mu to nelíbí. Tak snad to půjde ![]()
@michee Cestovní noční je něco extra nebo prostě jen nočník vyřazený na cesty? My máme doma velký z ikei a ten se těžko vejde do batůžku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Plomba zkuste ten kelimek, podrzis pod pindou, nemusis mu ho drzet, dite se vycura. Je to nejskladnejsi a nejmene nakladna varianta. Pokud jite hodne jogurty a dalsi vyrobky, muzes kelimky schovavat a po pouziti hned vyhazovat.
Natrenovat ve vane, jakmile uz dite umi curani slovne oznacit (csss, lulu, a-a), tak ho tam posli napiteho a za chvili se zeptej, zda chce curat. Vetsinou to deti dost bavi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samamama Lítá nahatý po zahradě. Ale nečůrá i 2-3 hodiny, takže většinou jde až uvnitř.
No vyhráno
… Kéž by. Ale jsou dny, kdy „nemá náladu“ (takové to super „ne“, „neci“) a to pak nočník zeje prázdnotou (ale do kalhot to nepustí, jen si počká na plínku na spaní)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 Kelímek zkusíme. Mohla by to být pro něj zábava
dík za tip
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Plomba nene, to je speciální nočníček, takový skládací, buď se používá jako nočník nebo jako redukce na WC, my celkem dost cestujeme, takže jej využíváme opravdu hodně často, jinak je to zbytečně drahej krám! http://nocniky.heureka.cz/…us-tm-modra/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Plomba pockej az to zacne povazovat za zabavu a bude chtit curat vsude. Nejmladsiho zpacifikovali az prvni mraziky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 Hlavně když svojí čůrací aktivitu nasměřuje na kelímek a ne nohavice
Tajně si namlouvám, že do podzimu by to mohl mít zmáknuté… Uvidíme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Plomba Já nosila asi tak od 22 měsíců nočník. Všude, čural i v kufru u krámu. Trvalo to asi tři měsíce, pak už kropil ty kytičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit