V plence v suchu, v kalhotkách čůrá

9847
15.6.11 12:15

V plence v suchu, v kalhotkách čůrá

Ahojky, asi je to předčasné, ale malé je 15 a půl měsíce a teď zkoušíme „odplenkovat“… Děláme bezplenkovku, takže s nočníčkem se seznámila už v 5 týdnech a nemá s ním problém, co sama sedí, tak chodí na normální nočník. Plenky používáme látkové. To jen pro doplnění, teď k tématu.
Jednak vysazujeme na nočníček pravidelně co 2-3 hodiny, někdy i častěji, prostě dle potřeby, ale Kiki si už asi 2 měsíce obstojně a sama přímo slůvkem že „ččč“ a „eee“ říká o nočník, tak jsme říkali že to zkusíme bez plen… No a tu nastal zádrhel, když má plenku, tak vydrží v suchu dlouho, třeba i čůrá až po těch 3 hodinách a hodně, prostě vydrží do nočníku (na záchod), třeba i venku celé odpoledne s 1-2 vysazeníma na záchod, ale jakmile sundáme plenku, tak čůrá třeba po 10 minutách, když je úplně s holou prdelkou, tak se vyčůrá kde stojí a pak pro mě doběhne aby mi ukázala kam se vyčůrala a chválí se a tleská si :potlesk: když má kalhotky, tak nečůrá tedy tak často, ale většinou je to do 5 minut od vysazení na nočník když se nic nekonalo :nevim: když čůrala, tak je to cca po půl až 3/4 hodině. Zkusila jsem ji tedy tak po půlhodině vysadit znovu, ale nic se nekonalo a po těch 5 minutách byla mokrá :-( s minimální plenou je taky vpohodě a vydrží i 2 hodiny. Nemáte nějaký tip jak malé „vysvětlit“ že kalhotky nejsou na čůrání a že jsou vlastně místo plenky do které už ona většinou nečůrá? Tréninkové kalhotky mně osobně přijdou celkem na nic a jsou to jen vyhozené peníze, celé čůrání stejně nepojmou, tak je pak jedno co budu prát a ty normální se rozhodně perou lépe a schnou rychleji… A mají výhledově delší využití… Jak jste to řešili vy? Nemyslím si, že by na odplenkování bylo brzy, na noc samozřejmě plenu ještě dávat budeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3112
15.6.11 12:28

To je docela zvláštní :think:

My začali s odplenkováním taky takhle brzo,ale Terka to měla opačně,když měla kalhotky,tak měla pocit,že je to plena a čůrala do nich,když byla nahatá,tak si to ohlídala a sama si došla na nočník.

Asi to chce jen vydržet a zkoušet,po pár dnech se určitě srovná,je to veliká šikula :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
15.6.11 12:35

nemáš možnost jí to čurání nějak ozvláštnit (TŘEBA zahrada - kde by chodila čůrat na určitou kytku?) jako aby se naučila že i nahá či v kalhotkách je úspěch čůrat na jedno místo a né všude? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.6.11 12:41

U nás to tak bylo obdobně, do plíny se nevyčural (látkovka), ale třeba do jednorázky jo. V tepláčcích jsem třeba dvakrát odhadla, že potřebuje a potřetí se zčural jak alík úplně bezostyšně.
Takže měl zkrátka tu plínu a holt jsem na každé čurání vybalovala z plíny :roll: Jako byl to vopruz, hlavně s těhotným břichem, kdy jsem si klekla, vybalila, posadila, pak jsem ho položila na zem a zase nasadila plínu.

Já bych jí nechala plínu, třeba jen ten jeden čtverec na rovno a pokud máte nějaké natahovací svrchňáky, tak ty (bundles dělá vlňáky, na Bráně mají vlněné a fleecové natahovací), usndní to manipulaci a zároveň bude mít pořád plínku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
15.6.11 12:46
IvaV píše:
nemáš možnost jí to čurání nějak ozvláštnit (TŘEBA zahrada - kde by chodila čůrat na určitou kytku?) jako aby se naučila že i nahá či v kalhotkách je úspěch čůrat na jedno místo a né všude? :nevim:

Že by truhlík na balkoně :mrgreen: Ne, byl by to dobrý nápad, ale bohužel nemáme domeček se zahrádkou :-( to víš že něco takového bych uvítala a byla nesmírně šťastná kdyby mohla celý den poletovat po zahradě, ale jsme holt odkázány jen na dětská hřiště a parky :nevim: doma jí nahou taky moc nenechávám páč máme koberec a ten je na tohle fakt blbej :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
15.6.11 12:51
Gladys píše:Já bych jí nechala plínu, třeba jen ten jeden čtverec na rovno a pokud máte nějaké natahovací svrchňáky, tak ty (bundles dělá vlňáky, na Bráně mají vlněné a fleecové natahovací), usndní to manipulaci a zároveň bude mít pořád plínku

Gladys, tak nějak to teď dělám… jen místo čtverce dáváme Ikea ručníčky, ty toho v případě „nehody“ pojmou víc :-D Vlňáky mám doma pletené :wink: udělala jsem teď i háčkované zapínací na patentky, na rovné sklady jsou lepší :palec: Ale spíš dávám tedy tu minimální plenu, ta je na manipulaci asi pohodlnější než natahovací, hlavně velmi rychlá na svlékání :mrgreen: se divím že si ji nesundává sama a nechá si jí, plasické PULky se sucháčema si svléká i pod oblečením :nevim: asi už se jí nelíbí :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
15.6.11 12:57
pate81 píše:

My začali s odplenkováním taky takhle brzo,ale Terka to měla opačně,když měla kalhotky,tak měla pocit,že je to plena a čůrala do nich,když byla nahatá,tak si to ohlídala a sama si došla na nočník.

Asi to chce jen vydržet a zkoušet,po pár dnech se určitě srovná,je to veliká šikula :potlesk:

Pete, ona je ta naše prďolka nějaká celá „naopak“ :mrgreen: třeba z oběda mi vyzobe zeleninu a to okolo nechá :mrgreen: ovoce jíst nechce :nevim: když jí dáš vybrat mezi hráškem a jahodama, tak sáhne po hrášku 8-o venku chodí s kočárkem zásadně pozpátku :mrgreen: je to prostě individaulita a jaksi mimo tabulky (kterými mě doktoři fakt štvou :zed: ) ale které dítě je 100% tabulkové, že :?: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.6.11 13:13

Tak to mi si na nočník sedneme třeba i na 5 minut ale stejně nic. :mavam: Když mu nedám plínku a ptám se co 10 minut na čurání tak nic po chvilce se mi někam schová a tam se počura :-P Ted jsme byli u psicholožky jako nedonošinci mají toto vyšetření aby zjistily jak se vyvyjí a zda dohání své vrstevníky a tam nám řekli že v žádném případě na dítě s nočníkem netlačit že na to přijdou sami. Většinou začnou odmít plenu. :mavam: :-(
Asi nezbyde nic jiného než je ted v létě nechávat nahatý a snad se podaří že zjistí že bez plenky je to lepší. :mavam: Tak se dršte a mnoho zdaru. Nám jsou 2 roky a 4 měsíce. Narozený na 29+3tt. Tak na něho opravdu nenaléhám.jája :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
15.6.11 13:45

Jarko, tak malá vydrží na nočníku taky třeba i těch 10 minut, hlavně tedy na záchodě, tam by seděla snad i celý den :lol:
Rozhodně na ní taky netlačím, a ani s tím nesouhlasím :-( má sestra malého od asi 10měsíců na nočník nutila, posazovala ho tam násilim i když se vzpouzel a od roka když se počůral, tak dostal na zadek :zed: tohle si myslím že na jejich psychice nějaké následky zanechat může, ne to, že se s nočníkováním začne brzy… Už si nepamatuji v kolika byl úplně bez plen, ale v noci se jí počůrával dlouho :nevim: to s tím samozřejmě souviset může, ale také nemusí, to nezjistí…
Malá plenky nemá ráda, dát ji plenu je vždycky boj :cry: tak sem právě říkala že to zkusíme bez nich, nechci se s ní prát a dokázat jí že mám větší sílu a přeperu jí, to asi taky není zrovna nejlepší :think: Někdo tvrdí že je to tim, že má látkové, ale to je holý nesmysl, papírovku nenasadím vůbec a když jo, tak je do 5 vteřin dole a má z nich akorát plenkovou dermatitidu, už skoro 4 měsíce neměla jedinou :palec: a i tak jsme od příchodu z porodnice nespotřebovali ani 3 balení a to 1 z toho bylo při první cestě mimo domov na 6 dní, to jí byl asi měsíc, příště už jsem brala látkovky i tam, kde jsem neměla k dispozici pračku a prala růčo (to bylo v prosinci a v únoru)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
15.6.11 19:30
pate81 píše:

Asi to chce jen vydržet a zkoušet,po pár dnech se určitě srovná,je to veliká šikula :potlesk:

a jak to dopadlo? pochopila to? máme teď stejný problém :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
15.6.11 20:16

No tak asi měsíc sem jí nechávala nahou jen v návlecích,ona chodila na nočník sama.
Pak sem použila kamarádčinu dceru,která Terce předvedla kalhotky a ukázala jí jak si je sundavá když jde na záchod a kupodivu pomohlo.
Jen jak byla zvyklá na nočník chodit sama a kalhotky ještě nezvládala sama sundat,tak sem musela být ve střehu a když sedala,tak rychle přiskočit a svlíknout.

Ale fakt za pár dní si zvykla a v pohodě :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
15.6.11 20:34
pate81 píše:
No tak asi měsíc sem jí nechávala nahou jen v návlecích,ona chodila na nočník sama.
Pak sem použila kamarádčinu dceru,která Terce předvedla kalhotky a ukázala jí jak si je sundavá když jde na záchod a kupodivu pomohlo.
Jen jak byla zvyklá na nočník chodit sama a kalhotky ještě nezvládala sama sundat,tak sem musela být ve střehu a když sedala,tak rychle přiskočit a svlíknout.Ale fakt za pár dní si zvykla a v pohodě :dance:

my už taky měsíc běháme nahatí, asi před 3 dny jsem jí dala kalhotky a buď čůráme do kalhotek anebo si sama sedne na nočník, ale i s kalhotkama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
15.6.11 21:10

Jojo,to taky dělala,prostě těch prvních pár dní musíš být ve střehu a rychle přiskočit a svlíknout.

Ona to za chvilku pochopí uvidíš :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
15.6.11 21:20

snad jo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
16.6.11 21:48

Tak dneska jsme měli lepší den :wink:
Holky, mám dotaz, je možný že se mi malá počůrává „naschvál“? Je to totiž pěknej vzteklounek, má i apnoické pauzy a jakmile něco zakážu nebo prostě není po její vůli, tak sebou švihne na zem, kope nohama, propíná se do luku a řve jak tygr až z toho kolikrát promodrá :-( no a jak má kalhotky, tak vidím, že se během tohoto záchvatu hysterie i počůrá :nevim: dneska mi toto udělala 2×, nevim teda jestli se tak děje i v plence, ale myslím že ne páč když sebou hodí na zem, tak má kolikrát po tom plenku suchou… :nevim: Je to nějak provázaný že vztekem povolí svěrače nebo to dělá vyloženě na truc páč ví že se to nesmí? Jináč sem dneska koupila další kalhotky, tak už bude pořádně co střídat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze