V plence v suchu, v kalhotkách čůrá
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
V plence v suchu, v kalhotkách čůrá
Ahojky, asi je to předčasné, ale malé je 15 a půl měsíce a teď zkoušíme „odplenkovat“… Děláme bezplenkovku, takže s nočníčkem se seznámila už v 5 týdnech a nemá s ním problém, co sama sedí, tak chodí na normální nočník. Plenky používáme látkové. To jen pro doplnění, teď k tématu.
Jednak vysazujeme na nočníček pravidelně co 2-3 hodiny, někdy i častěji, prostě dle potřeby, ale Kiki si už asi 2 měsíce obstojně a sama přímo slůvkem že „ččč“ a „eee“ říká o nočník, tak jsme říkali že to zkusíme bez plen… No a tu nastal zádrhel, když má plenku, tak vydrží v suchu dlouho, třeba i čůrá až po těch 3 hodinách a hodně, prostě vydrží do nočníku (na záchod), třeba i venku celé odpoledne s 1-2 vysazeníma na záchod, ale jakmile sundáme plenku, tak čůrá třeba po 10 minutách, když je úplně s holou prdelkou, tak se vyčůrá kde stojí a pak pro mě doběhne aby mi ukázala kam se vyčůrala a chválí se a tleská si
když má kalhotky, tak nečůrá tedy tak často, ale většinou je to do 5 minut od vysazení na nočník když se nic nekonalo
když čůrala, tak je to cca po půl až 3/4 hodině. Zkusila jsem ji tedy tak po půlhodině vysadit znovu, ale nic se nekonalo a po těch 5 minutách byla mokrá
s minimální plenou je taky vpohodě a vydrží i 2 hodiny. Nemáte nějaký tip jak malé „vysvětlit“ že kalhotky nejsou na čůrání a že jsou vlastně místo plenky do které už ona většinou nečůrá? Tréninkové kalhotky mně osobně přijdou celkem na nic a jsou to jen vyhozené peníze, celé čůrání stejně nepojmou, tak je pak jedno co budu prát a ty normální se rozhodně perou lépe a schnou rychleji… A mají výhledově delší využití… Jak jste to řešili vy? Nemyslím si, že by na odplenkování bylo brzy, na noc samozřejmě plenu ještě dávat budeme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To je docela zvláštní ![]()
My začali s odplenkováním taky takhle brzo,ale Terka to měla opačně,když měla kalhotky,tak měla pocit,že je to plena a čůrala do nich,když byla nahatá,tak si to ohlídala a sama si došla na nočník.
Asi to chce jen vydržet a zkoušet,po pár dnech se určitě srovná,je to veliká šikula ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nemáš možnost jí to čurání nějak ozvláštnit (TŘEBA zahrada - kde by chodila čůrat na určitou kytku?) jako aby se naučila že i nahá či v kalhotkách je úspěch čůrat na jedno místo a né všude? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to tak bylo obdobně, do plíny se nevyčural (látkovka), ale třeba do jednorázky jo. V tepláčcích jsem třeba dvakrát odhadla, že potřebuje a potřetí se zčural jak alík úplně bezostyšně.
Takže měl zkrátka tu plínu a holt jsem na každé čurání vybalovala z plíny
Jako byl to vopruz, hlavně s těhotným břichem, kdy jsem si klekla, vybalila, posadila, pak jsem ho položila na zem a zase nasadila plínu.
Já bych jí nechala plínu, třeba jen ten jeden čtverec na rovno a pokud máte nějaké natahovací svrchňáky, tak ty (bundles dělá vlňáky, na Bráně mají vlněné a fleecové natahovací), usndní to manipulaci a zároveň bude mít pořád plínku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
IvaV píše:
nemáš možnost jí to čurání nějak ozvláštnit (TŘEBA zahrada - kde by chodila čůrat na určitou kytku?) jako aby se naučila že i nahá či v kalhotkách je úspěch čůrat na jedno místo a né všude?
Že by truhlík na balkoně
Ne, byl by to dobrý nápad, ale bohužel nemáme domeček se zahrádkou
to víš že něco takového bych uvítala a byla nesmírně šťastná kdyby mohla celý den poletovat po zahradě, ale jsme holt odkázány jen na dětská hřiště a parky
doma jí nahou taky moc nenechávám páč máme koberec a ten je na tohle fakt blbej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:Já bych jí nechala plínu, třeba jen ten jeden čtverec na rovno a pokud máte nějaké natahovací svrchňáky, tak ty (bundles dělá vlňáky, na Bráně mají vlněné a fleecové natahovací), usndní to manipulaci a zároveň bude mít pořád plínku
Gladys, tak nějak to teď dělám… jen místo čtverce dáváme Ikea ručníčky, ty toho v případě „nehody“ pojmou víc
Vlňáky mám doma pletené
udělala jsem teď i háčkované zapínací na patentky, na rovné sklady jsou lepší
Ale spíš dávám tedy tu minimální plenu, ta je na manipulaci asi pohodlnější než natahovací, hlavně velmi rychlá na svlékání
se divím že si ji nesundává sama a nechá si jí, plasické PULky se sucháčema si svléká i pod oblečením
asi už se jí nelíbí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pate81 píše:
To je docela zvláštní![]()
My začali s odplenkováním taky takhle brzo,ale Terka to měla opačně,když měla kalhotky,tak měla pocit,že je to plena a čůrala do nich,když byla nahatá,tak si to ohlídala a sama si došla na nočník.
Asi to chce jen vydržet a zkoušet,po pár dnech se určitě srovná,je to veliká šikula
Pete, ona je ta naše prďolka nějaká celá „naopak“
třeba z oběda mi vyzobe zeleninu a to okolo nechá
ovoce jíst nechce
když jí dáš vybrat mezi hráškem a jahodama, tak sáhne po hrášku
venku chodí s kočárkem zásadně pozpátku
je to prostě individaulita a jaksi mimo tabulky (kterými mě doktoři fakt štvou
) ale které dítě je 100% tabulkové, že
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to mi si na nočník sedneme třeba i na 5 minut ale stejně nic.
Když mu nedám plínku a ptám se co 10 minut na čurání tak nic po chvilce se mi někam schová a tam se počura
Ted jsme byli u psicholožky jako nedonošinci mají toto vyšetření aby zjistily jak se vyvyjí a zda dohání své vrstevníky a tam nám řekli že v žádném případě na dítě s nočníkem netlačit že na to přijdou sami. Většinou začnou odmít plenu.
![]()
Asi nezbyde nic jiného než je ted v létě nechávat nahatý a snad se podaří že zjistí že bez plenky je to lepší.
Tak se dršte a mnoho zdaru. Nám jsou 2 roky a 4 měsíce. Narozený na 29+3tt. Tak na něho opravdu nenaléhám.jája ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jarko, tak malá vydrží na nočníku taky třeba i těch 10 minut, hlavně tedy na záchodě, tam by seděla snad i celý den ![]()
Rozhodně na ní taky netlačím, a ani s tím nesouhlasím
má sestra malého od asi 10měsíců na nočník nutila, posazovala ho tam násilim i když se vzpouzel a od roka když se počůral, tak dostal na zadek
tohle si myslím že na jejich psychice nějaké následky zanechat může, ne to, že se s nočníkováním začne brzy… Už si nepamatuji v kolika byl úplně bez plen, ale v noci se jí počůrával dlouho
to s tím samozřejmě souviset může, ale také nemusí, to nezjistí…
Malá plenky nemá ráda, dát ji plenu je vždycky boj
tak sem právě říkala že to zkusíme bez nich, nechci se s ní prát a dokázat jí že mám větší sílu a přeperu jí, to asi taky není zrovna nejlepší
Někdo tvrdí že je to tim, že má látkové, ale to je holý nesmysl, papírovku nenasadím vůbec a když jo, tak je do 5 vteřin dole a má z nich akorát plenkovou dermatitidu, už skoro 4 měsíce neměla jedinou
a i tak jsme od příchodu z porodnice nespotřebovali ani 3 balení a to 1 z toho bylo při první cestě mimo domov na 6 dní, to jí byl asi měsíc, příště už jsem brala látkovky i tam, kde jsem neměla k dispozici pračku a prala růčo (to bylo v prosinci a v únoru)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pate81 píše:
To je docela zvláštní![]()
Asi to chce jen vydržet a zkoušet,po pár dnech se určitě srovná,je to veliká šikula
a jak to dopadlo? pochopila to? máme teď stejný problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak asi měsíc sem jí nechávala nahou jen v návlecích,ona chodila na nočník sama.
Pak sem použila kamarádčinu dceru,která Terce předvedla kalhotky a ukázala jí jak si je sundavá když jde na záchod a kupodivu pomohlo.
Jen jak byla zvyklá na nočník chodit sama a kalhotky ještě nezvládala sama sundat,tak sem musela být ve střehu a když sedala,tak rychle přiskočit a svlíknout.
Ale fakt za pár dní si zvykla a v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pate81 píše:
No tak asi měsíc sem jí nechávala nahou jen v návlecích,ona chodila na nočník sama.
Pak sem použila kamarádčinu dceru,která Terce předvedla kalhotky a ukázala jí jak si je sundavá když jde na záchod a kupodivu pomohlo.
Jen jak byla zvyklá na nočník chodit sama a kalhotky ještě nezvládala sama sundat,tak sem musela být ve střehu a když sedala,tak rychle přiskočit a svlíknout.Ale fakt za pár dní si zvykla a v pohodě
my už taky měsíc běháme nahatí, asi před 3 dny jsem jí dala kalhotky a buď čůráme do kalhotek anebo si sama sedne na nočník, ale i s kalhotkama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo,to taky dělala,prostě těch prvních pár dní musíš být ve střehu a rychle přiskočit a svlíknout.
Ona to za chvilku pochopí uvidíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dneska jsme měli lepší den ![]()
Holky, mám dotaz, je možný že se mi malá počůrává „naschvál“? Je to totiž pěknej vzteklounek, má i apnoické pauzy a jakmile něco zakážu nebo prostě není po její vůli, tak sebou švihne na zem, kope nohama, propíná se do luku a řve jak tygr až z toho kolikrát promodrá
no a jak má kalhotky, tak vidím, že se během tohoto záchvatu hysterie i počůrá
dneska mi toto udělala 2×, nevim teda jestli se tak děje i v plence, ale myslím že ne páč když sebou hodí na zem, tak má kolikrát po tom plenku suchou…
Je to nějak provázaný že vztekem povolí svěrače nebo to dělá vyloženě na truc páč ví že se to nesmí? Jináč sem dneska koupila další kalhotky, tak už bude pořádně co střídat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit