Dětský nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
dětský nočník
Ahoj maminky,učím synka (22 měsíců) čurat na nočník.Pokouším se o to už 4 měsíce,ale za žádnou cenu si na nočník nechce sednout,max. tam vydrží 5 sekund.Máme ten obyčejný za stovku.Tak mě napadlo,že bych mu koupila ve tvaru židličky http://deti.aukro.cz/…0427020.html nebo http://deti.aukro.cz/…0350031.html Máte s takovými nočníky zkušenost,je to dobrý nápad?Líbí se mi ten od Fischer Price ve tvaru wc,ale je dost drahý.Děkuji za vaše názory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,nam je 21 mesicu a myslim,ze tvar nocniku nejak extra roli nehraje.Nas prcek ma takovy tvarove obycejny hraci nocnik a pak nocnik ve tvaru kresilka a radsi sedi na tom obycejnym.Tam mu to aspon zahraje,kdyz se vycura a ma z toho radost,tleska si ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle toho, co jsme si zazili mi, tak i kdyby byl nocnik ze zlata, dokud nechtel on sam, tak jsme s nim neuspeli.
V tomto pripade cimvic se clovek snazi, tim mene uspechu sklidi. Takze jsem to nechala na synkovi a po druhem roce uz to slo skoro samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, tady https://www.emimino.cz/…-jaky-69879/ je už diskuze o nočnících a psala jsem, že nejlépe obyčejný a vrznout tam nálepku s obrázkem, aby tam dítě chvíli vydrželo (většinou jí chtějí sloupnout). Našeho malého a neteř loupání samolepek baví
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě tenhle nočník ve tvaru křesílka odmítala a chtěla jen na ten obyč s obrázkem. Ale my jsme začínali dřív, malé je necelých 17 měsíců. Posazovala jsem od roka..jen aby si zvykala. Teď jsme na úrovni že ví že nočník je na „ee“ - vyčůrá se do něj i vykaká. Ale vyloženě říct si o něj když se jí chce ještě neumí. to příjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna dneska jsem o tom slyšela povídat dětskou psycholožku a ta radila, aby si dítě vybralo ten nočník samo, pak by ho měl snadněji přijmout. Ale taky zdůrazňovala, že rozhodně jen přirozeně, žádné nucení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla si začít dřív posazovat na nočník, čím dřív začneš tím líp se to učí, já malou začla dávat podle rady babi, od té doby co seděla, chvilku plakala, ale pak si zvykla, od 16 měsíců jsme přes den bez plenek a od dvou let jsme i v noci bez plenek, počurala se mi jen jednou, když byla nemocná brala léky a v noci se zapomněla vzbudit. Jinak na nočník mi chodila do 20 měsíců, pak jsem koupila prkýnko na záchod a od té doby chodí na záchod. Chvilku jsme bojovali, ale po 14 dnech co jsme to cvičili, tak už mi nechtěla sama chodit na nočník, že je velká holka a jde na záchod. Musím zaklepat vše šlo hladce, doufám, že i u druhé dcery to tak půjde hladce, ta se má teprve v září narodit, ale jak začne sedět, tak opět začne nočníkový boj. Je to jen o zvyku, musíš být nekompromisní, jakmile malému ukážeš, že si může poroučet, tak ho to nenaučíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ale taky se říká, že holčičky jsou na tohle rozumnější a rychleji to pochopí, jak kluci. Malá měla v dubnu 2,5 roku, nechali jsme ji udělat židličku k wc, aby se už učila si tam i sama sednout, protože od září je přijatá do školky a tam bude muset sama chodit na záchod. Dostali jsme seznam co vše by měla umět, tak se snažíme do učit pár věcí a co nestihnem budou ji muset naučit ve školce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky řešíme nočník…malýmu je taky 22 měsíců a za žádnou cenu ho na nočníku neudržím (a to jsme ho na něj posazovali snad už od 8 měsíců, ale zavánělo to cvičenou opičkou a hlavně jak se naučil stát, tak už tam nechtěl sedět)…prostě jsem to nechala na něm, když bude chtít, taky si tam sedne
Prostě jsme ještě neobjevili nic, co by ho na nočníku udrželo…alee venku čůrat ve stoje jako táta se mu teda moc líbí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že ve 22m ti na nějakou čičuretku na nočníku neskočí. Spíš bych zkusila redukci na záchod.
U nás se to třeba teď pohlo venku na zahradě - čurá na cíl, nejraději na kanál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nevim o tom,ze cim driv,tim se to dite driv nauci,urcite to neni pravidlo,jde spis o vyspelost ditete.Pokud na to nebude samo pripravene,nepujde na nocnik ani ve 3 letech.Holky obe v 18ti mesicich bez plen i na noc,kluk presne ve dvou a pul letech,zakousela jsem mu dat nocnik ve 26ti mesicich a nic,pak ve 27.mes taky nic,pak jsem ho vytahla v jeho 28 mesicich a napadlo me,ze by se do neho mohla pred klukem vycurat mladsi dcera (jen trochu),tak to udelala,vsichni jsme ji tleskali,chvalili,no cirkus,kluk chvili koukal a pak za pul hodiny sel na nocnik on.Od te doby chodi sam a odplenkoval se na noc taky sam,po peti dnech prestal curat i v noci a sam se budil na nocnik.
Jo a s tim nocnikem,nas kluk si nocnik vybral sam.
- Citovat
- Upravit
jee,ja jsem stastna za tuhle diskuzi,protoze resim uplne stejny problem. nase mala 18mesicu si sedne na nocnik jenom s kalhotama
takze to je na nic,ze jo…zkousim ji ted nechat behat jen v plence,at si sedne,zadny uspech zatim. kdyz ji tam dam bez,tak se hned zveda a nechce…takze asi potrebujeme vic casu a pevne nervy,jak jsem si precetla…
- Citovat
- Upravit
teereka
Tak zkus taky rovnou prkýnko na záchod http://www.baby-eshop.cz/…e-na-toaletu když mu líp jde, když vidí co dělá taťka, tak ať mu taťka ukáže co a jak a pak ho na to posadí, třeba si bude tam připadat líp. Moje známá to zanedbala, protože se jí nechtělo, nechala dceru přes den v plenkách do dvou let a bez nočníku, ale pak zabrali a rovnou z plen šli na wc, nočník úplně vynechali a šlo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neprihlasena Jaruna píše:
Tak nevim o tom,ze cim driv,tim se to dite driv nauci,urcite to neni pravidlo,jde spis o vyspelost ditete.Pokud na to nebude samo pripravene,nepujde na nocnik ani ve 3 letech.Holky obe v 18ti mesicich bez plen i na noc,kluk presne ve dvou a pul letech,zakousela jsem mu dat nocnik ve 26ti mesicich a nic,pak ve 27.mes taky nic,pak jsem ho vytahla v jeho 28 mesicich a napadlo me,ze by se do neho mohla pred klukem vycurat mladsi dcera (jen trochu),tak to udelala,vsichni jsme ji tleskali,chvalili,no cirkus,kluk chvili koukal a pak za pul hodiny sel na nocnik on.Od te doby chodi sam a odplenkoval se na noc taky sam,po peti dnech prestal curat i v noci a sam se budil na nocnik.
Jo a s tim nocnikem,nas kluk si nocnik vybral sam.
Tak tady musím nesouhlasit. To že se dítě odmítá posadit na nočník nemusí mít se zralostí ve smyslu ovládat své vylučování nic společného. Děti jsou zkrátka 2 roky zvyklé vylučovat do plenky a mohou mít jen psychický blok to udělat jinam, stejně jako bych měla já blok to naopak pustit do plenky.
Můj syn třeba venku spolehlivě chodí na ten kanál, protože mu přirostl k srdci
. Doma je to jen někdy, podle nálady. Zjevně pozná, že se mu chce, umí to zadržet a ví kam. Ale ne vždy je tam to „chtít“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
DDarja píše:
ahoj, tady https://www.emimino.cz/…-jaky-69879/ je už diskuze o nočnících a psala jsem, že nejlépe obyčejný a vrznout tam nálepku s obrázkem, aby tam dítě chvíli vydrželo (většinou jí chtějí sloupnout). Našeho malého a neteř loupání samolepek baví.Jeee to je dobrý nápad.
Mou malou to loupání nálepek taky moc baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit