Odplenkovávání u dvojčat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odplenkovávání u dvojčat
ahoj, vím, že máme ještě čas (malí budou mít korigovaně rok), ale chtěla bych znát Vaše zkušenosti a rady, jak a kdy jste začaly a s jakým úspěchem, kolik bylo dětem let- souvislost s ročním obdobím vůbec všechno, triky, úspěchy, neúspěchy, zážitky, zajímá mě všechno ![]()
ps opravdu mne zajímají dvojčecí maminy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No jelikož jsou holky květnové tak my začínali na jaře před druhým rokem, teda je možné že už jsem to párkrát zkusila předtím ale bez valného uspěchu. Když jsem jim nechala plínu tak se do ní prostě vyčůraly. Takže jsem musela sundat. Jedna pochopila hned. Asi dvakrát se mi počůrala a pak už volala. Takže se naučila asi měsíc před prvními narozeninami. Druhé to trvalo dýl a jelikož mi byla schopná počůrat vše tak jsem ji plínku neustále vracela. Naučila se to asi o tři měsíce později.
Venku pak čůraly obě hezky a od začátku. Jo jinak jedna nechtěla čůrat vůbec na nočník tak od začátku byla na záchodě.
Plenky na noc jsme odložili tak 3 měsíce před třetím rokem. To nám trvalo dýl a hlavně asi proto že hodně večer a v noci pili, jakmile jsme to omezili tak to šlo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám deseti měsíční dvojčata a už teď vím, že nebudeme kupovat nočník a nechám všemu naprosto volný průběh. Mám zkušenosti se staršími dvěmi dětmi, že nemá smysl dítě týrat a cvičit… ![]()
Když přišel jejich čas, tak sundaly plenky a šly na velký záchod. Nebylo to v první třídě jak by se možná zdálo, ale okolo dvou let.
Byly bez plen ve dne i v noci. Prostě k tomu dozrály.
Takže u dvojek to bude stejné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky no z toho já mám obavy,ještě že máme na tohle dosta času…taky nechci udělat chybu nevím jestli nočníky brát nebo ne,ale zatím to nechám spát času dost ![]()
- Citovat
- Upravit
Kluci jsou lednoví a začali jsme na podzim před druhým rokem,zvládli za 14 dní úspěšně,sice první týden byl perný ,ale teď už v pohodě.Plenky máme jen na noc a to chci v létě také zkusit odbourat.Ale každé dítko je jiné a ta doba přijde sama.
Dávala jsem ze začátku každou půlhodinu ,než si zvykli a za odměnu byly křupky.
Venku čůrá jen jeden,druhý je stydlivý ,ale má výdrž a vždycky dorazíme domů a hned na nočníky.Držím palečky
až se s odplenkováním bude začínat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme tedy času ještě dost
ale už ted vím, že jako u prvního syna ani nebudu zkoušet nočník ale rovnou wc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
GILOTEK píše:
My máme tedy času ještě dostale už ted vím, že jako u prvního syna ani nebudu zkoušet nočník ale rovnou wc
holky díky a gilotku - kdy????? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Boriska píše:GILOTEK píše:holky díky a gilotku - kdy?????
My máme tedy času ještě dostale už ted vím, že jako u prvního syna ani nebudu zkoušet nočník ale rovnou wc
Borisku počítám tak před 2. rokem ![]()
Ale jak píšu ještě je čas, uvidím jakou taky ti moji špunti budou mít povahu, že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit