Jakn naučit čůrat venku - holčička :-)

1760
6.5.11 13:50

Jak naučit čůrat venku - holčička :-)

Diskuse o čůrání chlapečků už tu je :-D , ale nechci tam zakladatelcé lézt, takže prosím o rady, jak naučit venku čůrat holčičku, tak aby si nepočůrala kalhoty i kalhotky. Má už sice 4 roky, ale neumí si kalhoty pořádně chytnout a oblečení si počůrá. Nevím, jak ji to mám naučit, tak ji radši držím :roll:.
Děkuju za všechny tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
6.5.11 13:58

Těžko :roll: :mrgreen: I já mám někdy co dělat.
Trénink v létě na zahradě, když nebude vadit, že si oblečení připočůrá, jinak nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
6.5.11 14:04

Nepotěším - taky to zatím nezvládáme… Mokro je pokaždé, takže ji taky zvedám.

Snad to vychytáme v létě, až bude jen v kraťasech - těch máme zásobu, budeme nosit troje náhradní s sebou a prostě zkoušet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.5.11 14:30

Já řeknu, jak to dělám já, když má problém i Pipet :lol: Čím níž si ty gatě stáhnete, tím větší pravděpodobnost je, že si je počuráte :lol:

Takže stáhnout jenom cca do půlky stehen :lol: :lol:  :lol:

Ale jak to vysvětlit dítěti, fakt nevím :think: Pardon, že sem lezu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
6.5.11 14:33

Angu :lol: :lol: díky moc. Snad tato informace Pipet pomůže :mrgreen: :mrgreen:. A my na tom také zkusíme zapracovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.5.11 15:03
etosha píše:
Angu :lol: :lol: díky moc. Snad tato informace Pipet pomůže :mrgreen: :mrgreen:. A my na tom také zkusíme zapracovat :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: Zkuste :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.5.11 18:08

Jé dík :mrgreen:

(já už si čupla do kopřiv, píchla nějakou větev do zadku… příroda mě a mé čůrání nemá ráda, já za to nemůžu!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
6.5.11 19:40

Doporučuji novou moderní pomůcku (vlastní zkušenost teda nemám, ale prý to fakt funguje :wink: )
 http://www.bioklub.cz/…at-ve-stoje/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
6.5.11 19:45
domi píše:
Doporučuji novou moderní pomůcku (vlastní zkušenost teda nemám, ale prý to fakt funguje :wink: )

O tom už tu diskuze byla, ale nevím já bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
6.5.11 19:46
Pipet píše:
Těžko :roll: :mrgreen: I já mám někdy co dělat.
Trénink v létě na zahradě, když nebude vadit, že si oblečení připočůrá, jinak nevím… :nevim:

Jo, takhle jsem učila mladší dceru čurat taky. Na chalupě na zahradě kus od plotu (poslední barák na konci vesničky) jsem přičapla, Aňa taky, ještě jsme si u toho prozpěvovaly … najednou slyším hvízdot a potlesk - ohlídnu se a plot oblepenej místními kluky, kteří tam naši čůrací lekci zaujatě sledovali … No měly jsme úspěch:)

Příspěvek upraven 06.05.11 v 19:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17940
6.5.11 19:49

Moje mladší začala sama, na konci června jí budou 4. V podstatě stojí a kontroluje správný sklon :D Oblečení ani nedrží, jen si hlídá polohu a fakt jí to vychází :mrgreen: Se mnou už odmítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
6.5.11 19:52
domi píše:

Možná bych to v případě nouze i použila. Ale nijak to neřeší problém, jak NAUČIT holčičku čurat, aniž by si počurala kalhoty… Umět to potřebuje - ve školce ji nikdo donekonečna zvedat nebude a podobné udělátko sama používat nemůže :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
6.5.11 19:54

Moje dcera se vyčurat umí tak, aby si nepočurala oblečení, pokud je v kraťasech nebo uplých, nevlajících kalhotách - zvládla to loni, zvládla to i letos..
Skutečně je potřeba, aby ty kalhoty nestahovala až dolů, jen trochu. Když jsem venku s ní nebo ve městě, tak ji zvedám - pokud se nesekne a zvedání tvrdošíjně neodmítá, což je často. Na dvoře děti běhají sami, tam čurá sama, ale fakt jen, když je teplo.Já jí totiž v chladnějším počasí dávám pořád body. Rozepnout to umí, ale zavazí jí to tam .A taky musí víc roztáhnout nožky od sebe, protože pokud má něco připočuraného, tak právě konec dlouhých nohavic.

A někdy to vyřeší, že se vyčurá jako kluk - po vzoru bráchy a sousedů :mrgreen: Hodně se nahnula dopředu a taky kupodivu nemá nic počuraného.
Jinak si ale myslím,že počurané oblečení se občas stává i starším holčičkám. Nejde to naučit, někdy se to prostě nepovede :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.5.11 20:07
domi píše:

Já to mám, je to dobré :mrgreen: Ale je potřeba to trochu nacvičit :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
6.5.11 21:06
Pipet píše:
Jé dík :mrgreen:(já už si čupla do kopřiv, píchla nějakou větev do zadku… příroda mě a mé čůrání nemá ráda, já za to nemůžu!)
:lol: :lol: :lol: :lol: to jsi celozivotne teda poznamenama:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka