Roční dítě, nočník a tchýně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
71
13.4.11 17:23

Roční dítě,nočník a tchyně

Ahojky,má doma roční dítko,které se mi nezdá absulutně připravené na nočník.Každou plýnu ma mokrou,hovínka mu nevadí,nočník ho nezajímá,ani si sním nehraje,neumí říkat ee a ani se nesnaží a do toho mám tchni která mě tlačí k tomu abych ho již začala vysedávat a odchytávat hovínka.Já ji stále říkám že to chci celé nechat až na léto že ještě ne ale stejně tomu musím teměř při každé návštěvě čelit.zažili ste něco podobného?pochopila vás nakonec?nebo ste jí ustoupily?já totiž ustoupit nechci.fakt mi ještě nepřijde připravenej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
187
13.4.11 17:28

Určitě dítko nenut,sama přece víš co je pro něj dobrý,jestly je připravenej.Tchýně maj někdy takový názory no,ta má mě taky stím štve ale já ju neposlouchám a dělám si to podle svýho :-) jj v létě se to učí nejlíp.Mí malý je 12.měsíců a nedokážu si představit že by už rozuměla tomu co po ní chci když jí ukážu nočník :lol: to chce čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
13.4.11 17:29

tak zrovna dneska jsem byla s malou na roční prohlídce a mám nočník zkoušet až tak v roce a půl.
ted prý tomu ještě nerozumí a neví co po ní chci, a čím dřív ji budu nutit, tak pak k tomu nočníku bude mít větší odpor. :think:
já mám naštěstí tchyni i mamku rozumnou, já prý nosila plíny ještě ve dvou letech. :lol:
neustupuj, udělej si to podle svého, je to tvé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
13.4.11 17:29

Zažila jsem to s mou matkou a vyřešila jsem to tak, že jsem to nechala na ní… přešlo ji to asi po čtvrt roce, možná po půl, ale to už byly jen takové „dojezdy“. Kdykoliv začla o nočníku, tak jsem prostě odešla, ať si dělá co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.4.11 17:30

Ahoj,
měla jsem to stejné. Tchýně se mě od roku dětí neustále ptala, kdy je začnu vysazovat na nočník a kdesi cosi. Napřed jsem to ignorovala a dělala, že neslyším, pak už mě to přestalo bavit a vysvětlila jsem ji, že jsem načetla odborné knížky i diskuze a všude se píše, že do dvou let to nemá vůbec cenu ani žádný efekt. Možná to zkusím v létě a když to nepůjde, tak až příští jaro. Nevím, jestli to pochopila nebo zase obvolává příbuzné a stěžuje si na mě, ale já mám klid. Vlastně nemám, našla si něco nového, co mi předhazuje. Děti mají dudlíky a už by je mít neměli ( na to už mám nachystané, že se zeptát, do kdy je měl její syn…měl ho nejmíň do dvou let, tak bude zase klid). Jo a dětem je 16m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.4.11 17:32

Synovi je taky rok a na nočník ho budu zkoušet posazovat v létě, tedy okolo toho roku a půl, dřív to dle mého smysl nemá. Proč dítě drezúrovat? :nevim:
Vidím to u ségry, kluci byli schopní si říct a dojít v cca 20 měsících a stejně ne na 100%…a neznám žádného dospělého, co má plíny :wink:

Tchýni bych prostě řekla, že ty si to uděláš tak a tak…a šmitec! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
13.4.11 17:35

Ahoj, já tedy ještě děcko nemám, zatím jsme ve fázi snažení, ale tchýně mi vyprávěla, že se nechtěla obtěžovat „posranýma“ plínkama a tak na nočník dávala už od 5 měsíců!!! 8-o Tak se trochu obávám, jak mi bude radit.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.4.11 17:37

Měla jsem něco podobného s mámou. Pořád mlela o nočníku už od půl roka. Do 9ti m, než seděl jsem to zatrhla rezolutně. Pak jsem jí řekla, že pokud nebude kluk proti, tak ať si ho posadí kam chce. nakonec ljsem jí vděčná. Kluk mi od té doby kadí na nočník. Koupila nočník s hlavou tuleně. Kluk si na něm štastně bubnoval do té hlavy. Vzali jsme to spíš formou bezplenkovky - tedy vychytali, kdy kadí a na pár minut posadili. Bylo to fakt snadné - kluk kadil s železnou pravidelností ráno a po obědě.
Pokud ale nesouhlasíš, tak bych to zatrhla a hotovo. Stejně tak mi tchýně i máma nutí spoustu jiných věcí. A pokud se mi to nelíbí, tak Já jsem matka a Já rozhoduji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
13.4.11 17:50

moje tchýně na mě taky občas něco zkusí, ale má smůlu…obě jsme lvice a já se prostě nedám…řeknu jasné ne a příště už nic nezkusí. posledně mě teda naštvala, když prohlásila, že naše děti u ní budou jíst polívky s bujonem…u nás doma se tyhle umělý s.ačky nepoužívají a říkala, jsem že dětem tím nehodlám zatěžovat organismus…tak až to jednou zkusí…to bude asi zle. ale já teda už když se děti narodily, tak jsem jí narovinu řekla, že kdyby měla mít nějaký tendence mi kecat do výchovy, že má smůlu.-..sice trochu koukala divně, ale nakonec řekla, že to měla se sv ou tchýní stejně :lol:

jinak co se nočníku týče…nemá smysl děti drtit nějak brzo, dokud na to nejsou zralý, může se jim zadělat na to, že z toho budou mít trauma a budou se dlouho počůrávat…ale je docela fajn občas děti v rámci hry na nočník posadit, jakmile samostatně sedí…viděla jsem pár případů u svých kamarádek, že když nočník ukázaly až v roce a půl, tak na něm dítko za boha neudržely, ale když už dítko nočník zná, tak to bere prostě líp…ale to nikomu nenutím…to jsem tak vypozorovala u známých a chci to tak zkusit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
13.4.11 17:52

Ahojky nečetla jsem ostatní příspěvky tak se možná budu opakovat - ségry tchýně dělala to samé, nakonec to vyústilo v to, že tchýně dávala dítko sama u sebe doma (a že tam nechodila zas tak často)a nechala jí tam chudinku řvát a držela jí skoro násilím… přišlo se na to náhodou, když chtěla ségra s nočníkem začít, kdy Klárka řvala jak tur a utíkala tak pozor!!! někdy ty tchýně jsou fakt na pěst :pocitac: :pocitac: :pocitac:
každopádně je to na tvém uvážení jestli budeš dávat… mamka to praktikovala od doby co jsme začali stabilně sedět, samozřejmě polehounku… a brácha se ségrou si pak kolem roku už dovedli říct přes den :-D taky museli do jesliček :-D na mě to teda nefungovalo… já se prý vždy zvedla a potřebu jaksi konala vedle :lol:

• Citovat
  • Upravit
5614
13.4.11 17:56

Ahoj..
sama teprve mimčo čekám.. ale kamarádka posazuje malou na nočník už od 4M a to se mi teda nezdá úplně dobrý.. ale ona to tak chce.. a prý se jí tam malá vyčůrá.. i v noci.. ale já myslím že to je prostě brzo..
pokud prostě sama nechceš.. tak to prostě nedělej.. já si taky myslím že je to strašně brzo.. a když neříká ani ee jak to jako vysledovat.. a neustále ho posazovat na nočník.. si myslím že je otrava jak pro tebe tak pro dítě..
a s tchýní.. to vůbec.. normálně jí řekni, že prostě nechceš.. a je to..
mě třeba tchýně zakazuje brát těhu vitamíny.. že prý pak má miminko velkou porodní váhu.. ale taky jí prostě neřeším.. a jedu si svoje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
13.4.11 18:03
Veverunkav píše:
Ahoj..
sama teprve mimčo čekám.. ale kamarádka posazuje malou na nočník už od 4M a to se mi teda nezdá úplně dobrý.. ale ona to tak chce.. a prý se jí tam malá vyčůrá.. i v noci.. ale já myslím že to je prostě brzo..
pokud prostě sama nechceš.. tak to prostě nedělej.. já si taky myslím že je to strašně brzo.. a když neříká ani ee jak to jako vysledovat.. a neustále ho posazovat na nočník.. si myslím že je otrava jak pro tebe tak pro dítě..
a s tchýní.. to vůbec.. normálně jí řekni, že prostě nechceš.. a je to..
mě třeba tchýně zakazuje brát těhu vitamíny.. že prý pak má miminko velkou porodní váhu.. ale taky jí prostě neřeším.. a jedu si svoje..

Praktikuje bezplenkovou komunikační metodu. K samostatnému odplenkování to má hodně daleko. Nemá to nic nic společného s uvědomělým odplenkováním(zastánkyně prominou). Já bych na toto neměla nervy ani čas. Ale signály jde skutečně podchytit od narození. Tomu věřím.

K původnímu tématu - tchýni bych ignorovala,neustoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
13.4.11 18:53

Jestli jsi ty sama presvedcena o tom, ze na nocnik davat dite nechci, tak ignoruj a vydrž. Je to teda fakt náročný, já dávala tchánovcům i mojí mámě číst i odbornou literaturu a vždy jen pokývali hlavou a zase o nočníku mluvili (dokonce ho i zakoupili a občas posazovali). Sranda je, ze kdyz si zacala dcera na nocnik v 20 mesicich rikat (neposazovala jsem ji vůbec, ale hodně jsme o tom mluvily) a spolehlivě na nej curat i kakat - od dvou je bez plen i na noc, tak najednou zacali v okoli zjistovat, ze je to spíše výjimečné a pyšně mi hlásí, že to a to dítě je o půl roku starší a ještě plíny má, kdežto naše Ladunka je taaaak šikovná :mrgreen:

Jinak v okolí vidím, že když učili dítě na nočník nějak brutálněji, tak se to třeba ve dvou letech naučilo, ale stejně se jim počurávají, jeden chlapeček i pokakává (tomu sebrala plínu tchýně, když byla sousedka v porodnici s druhým dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
13.4.11 19:05

Tchýni příště jasně řekni, že se na tohle téma už nehodláš bavit. Důrazně! A hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.4.11 19:21

tchýně nám nočník nutí už víc než měsíc, tj zhruba od půl roku:)) prý když vidím, že tlačí, mám posadit… kašlem na ni:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze