Na nočník si nesedne a nesedne

4181
29.5.11 13:18

Na nočník si nesedne a nesedne...

Je tu nekdo, kdo resil stejny problem a poradi ? Jsme ve fazi drezury na nocnik, a je to peklo. Jako nevadi mi, ze to pousti do teplaku a porad ho prevlikam - s tim se pocita, to patri k veci (i kdyz dneska dopo 4× :roll: do vecera snad tolik teplaku a slipu uz ani nemam), ale on si proste za zadno cenu nesedne na nocnik. Prohne se, resp. udela pravitko, a proste ho neposadim. Snazim se, predvadim mu to, proste ne. Dneska uz mi ujely nervy i jsem ho placla, coz vim, ze je spatne :oops: ale uz jsem to proste nedala (sprosty slova mi tahnou hlavou jenom v duchu :mrgreen: )
Ja vim, ze jsme zacali asi dost pozde, jsou mu 2 roky, takze nejaky ten vzdor v tom taky bude - proste blby nacasovani. Ale ja s tim uz ted nechci prestat. Proste mu na doma nedavam plinu.
Taky je problem, ze on se taky nema jak docurat - vidim na nem, ze by treba jeste chtel, ze to nevypustil vsechno, ale nesedne nesedne a nesedne :zed: :roll: tak za co ma prijit ta pochvala, ze ? Ani nemluvim o tom, ze uz par dni nekajdil - obcas tlaci, ovsem bojem pri posazovani to prerusim, a on to uz neudela. Tak jsem mu uz i dala plinu, kdyz jsem videla, ze chce kakat - taky to do ni neudelal.
Manzel s nim zkousel jit na zachod, ze mu to tam predvede ve stoje - rval uz kdyz tam vesli.
Jsem z toho uz hotova :nevim: :zed:

Mame nocnik Chicco, co se tu docela chvali. Ja myslim, ze se na nem sedi dobre, je i vysoky vpredu, starsi syn na takovym kdysi sedaval uplne bez problemu, ten sedel jak hrib dokud neco neukapnul, ale tohle teda … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
343
29.5.11 13:28

Najděte stejně starého kamaráda, který mu to ukáže. V našem okolí takovéhle „opičení“ nejlépe zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.5.11 13:29

Asi ti moc neporadím, já bych mu tu plínu vrátila. Očividně na chození na nočník ještě není připravený a tím, že ho na něj nutíš a on neví, co s tím, se dostáváte akorát do začarovaného kruhu. Lukášovi budou 2 roky za dva týdny a před třemi týdny byl první náznak toho, že by na nočník začal chodit. Ale nějak to neklaplo, první den v pohodě, dokonce se mu povedlo 3× na nočník, pak už to bylo horší a i když jsem ho nijak nekárala, bylo vidět, že je špatný, když „zmáčí koberec“. Pak začal čůrání i zadržovat, což mi za to nestojí. Dnes si sám řekl, abych mu plínu sundala a 2 x se vyčural do nočníku. Pak chtěl opět plínu, tak si říkám, že jsme na dobré cestě.

Jen bych ti ještě chtěla poradit…děti si prý lépe uvědomí, že právě čurají, když mají holou prdku. Navíc slipy a tepláky v něm můžou vzbuzovat pocit, že má pořád plínu a do té čurat mohl.

Ale fakt bych na něj netlačila, uvidíš, za měsíc může být všechno jinak a půjde to samo a bez nervů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.5.11 13:32

Tak já jsem ve fázi přemítání,jestli učit,nebo počkat do 2 let :nevim:
Dost často tu čtu,že prckové začali chtít sami na nočník až po 2. roce.
Nerada bych něco prošvihla.
Kakiko s tou holou prdkou jsem to taky četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
29.5.11 13:32

A co ho vzít a rovnou posadit na záchod? Tam už jaksi nemůže být zapřenej, protože nebude mít o co.
I když já asi nebudu ta největší kapacita na radění, protože se starší jsem měla strašné problémy, ona teda seděla klidně půl dne, ale brala to jako super zábavu a nic z toho. V téhle situaci nás zavřeli do nemocnice a sestřička mi řekla, že jí mám ráno omýt a mám chytit střední proud moči do sterilní zkumavky :mrgreen: dost mě to pobavilo, protože jsem vůbec netušila, jak jí donutim, aby čůrala na povel natož ten zbytek k tomu :mrgreen: Tak jsem pro to udělala vše - náležitě jsem jí to vysvětlila, několikrát zopakovala, že je to moc důležitě a ona to normálně tak udělala 8-o a od té doby začala chodit na nočník :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
29.5.11 13:34

Mám kluka 2 roky a 2 měsíce a na nočník si mi taky nesedne, ani náhodou.
Teď je tedy mírný posun v tom, že se nechá vysvlíct, i si sedne, ale sedí tak 3 vteřiny a už nechce. Nevyčůral se do něj ještě ani jednou :-?
Ukazujeme mu synovce, jak čůrá do nočníku, přehnaně ho u toho chválíme, vysvětlujeme a výsledek žádný :mrgreen:

Já se musím přiznat, že narozdíl od okolí to nijak neřeším :mrgreen: Občas se ho tedy zeptám, zkusíme, ale nenutím a netrestám. Ale moje trpělivost není nekonečná a už se mi zdá velkej dost na to, aby to pochopil, když jiné věci chápe také. :nevim: Takže mu dávám ještě pár týdnů a když nezačne sám od sebe, tak prostě začnu s tréninkem já :-)

Ptala jsem se i dr., co s ním a ten mi říkal, že mám být v klidu do 3 let, což mě tedy docela děsí :roll:

Příspěvek upraven 29.05.11 v 13:35

• Citovat
  • Upravit
1027
29.5.11 13:34

tak ho zkus nechat nahatýho,malá chodí na nočník asi měsíc,ale jen když je nahatá,sama si na něj začala sedat,jinak bych jí tam nedávala,když má tepláky tak se samo počůrá a pak je z toho akorát smutná,na doma je naostro a venku má plínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.5.11 13:36

Kadlino, tak já si mohla hubu ukecat, když jsem potřebovala vzít vzorek moči k doktorce (naštěstí ho pak po mě nechtěla) a prd z toho :lol: To jsme stáli i v koupelně a nechala jsem ho hrát si se sprchou a doufala, že ta voda čůrání podpoří :-P A to je chytání moči u kluka jednodušší a já měla smolíka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
29.5.11 13:36

Zkus ho nechat běhat nahatého, přinejmenším ušetříš oblečení.
Já jsem se sedání na nočník problém neměla, ale moje děti vyrostly na bezplenkovce. Občas nočníky střídám (mám dva klasické a jednu misku), nejraději sedí na redukci na záchodě. Někdy k nočníku přisunu židličku, udělám z ní stoleček a dám jí tam knížku nebo malování. U kluků taky zabírá čůrání na cíl, třeba venku - počůráš trávu nebo strom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.5.11 13:42

Ahoj, jme na tom stejně - máme dokonce přes dva roky, ale nehrotím to.. chodíme, jsme bez plen, ale nejsme 100 % ještě
Vím, že někdo umí od roku, ale prostě myslím si, že se všechno tabulkuje a škatulkuje.. Učila jsem o už po roce, ale prostě jednou byl dlouho nachlazený, tak sama dokroka říkala, že se mám na to, že až na jaro - učtila jsem v září, kdy se sem tam posadil,byly jsme pořád nachlazeni a ouško.. Máme i prohlídky na ledvinách, takže jsem se bála pročurávání v zimě..
Takže jsme začali teď na jaro , kdy jsme měli dva a něco…
Hned pochopil co má dělat, ale prostě se vždy nepodaří a nebo jsou dny, kdy se nedaří vůbec,, taky si nechce sednout a jakoby dělal naschvál.. U nás pomohl jít na velký záchod s podložkou..
Neporadím, vím jaké to je, když se dítě zabýčí a prostě ne, ne, ne..
U nás kupovidu pomohlo říkat obráceně…Nevyčuráš se, nevěřím, ukaž si šikulka a jakoby ho to vyhecovalo…a šel a vyčůral se a hned ukazoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
29.5.11 13:45
Kakika píše:
Kadlino, tak já si mohla hubu ukecat, když jsem potřebovala vzít vzorek moči k doktorce (naštěstí ho pak po mě nechtěla) a prd z toho :lol: To jsme stáli i v koupelně a nechala jsem ho hrát si se sprchou a doufala, že ta voda čůrání podpoří :-P A to je chytání moči u kluka jednodušší a já měla smolíka :lol:

Upřímně já z toho byla dost paf :mrgreen: Ale je fakt, že jsem brzo ráno hlídkovala a odnesla jí do sprchy hned po probuzení a i jsem jí to rovnou cestou vysvětlila, kdyby stihla hodit kapku dřív do plíny, tak jsem byla taky v háji :mrgreen:
A další věc je, že ta naše na to už byla zralá dávno. Nevím, co je na tom pravdy, ale jednou jsem byla na přednášce, kde říkali, že když je dítě schopné smrkat, tak je schopné se naučit na nočník a ta naše už smrkala dávno, dávno, ale nočník najust bojkotovala. A taky v nemocnici byla měsíc po druhém roce, ono je pak každý měsíc znát, to mi věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
29.5.11 13:48

U nás byl stejný problém,byl to děs běs.Nočník jsme obešli a chodí rovnou na záchod(ale jen čurat)když vím že bude dělat bobek nechám ho běhat po baráku nahatého a on až potřebuje vykonat potřebu sedne na nočník sam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
29.5.11 13:48

Holky diky, takovych reakci … :kytka:
Ja uz bych to nerada prerusovala :think: Nevim, 23mesicu se mi zda, ze uz je nacase s tim zacit, obzvlast kdyz vim, ze on vetsinu veci delal dyl nez ostatni deti (myslim treba sezeni, chozeni atd). Nerada bych mela stres nekdy pred 3.rokem, az bude pred skolkou.
S tim zachodem to muzu zkusit, ale to bude bengal.
Zkumavku doma zrovna mam :lol: , jdeme za 14dni na vstupni prohlidku k nove dr, tak jsme vyfasovali. Pocitam, ze pujdeme bez moci …
My doma nemame zas tak moc teplo, tak ja nevim, s tim holym zadkem, ale zkusim to, to je to nejmensi.
Jo - vcera doslo k zajimavy veci behem obeda - mel slipy a teplaky, a zacal se strasne chytat mezi nohama, bylo videt, ze chce curat a ze vi, ze by to jen tak pustit nemel - 3× (!!) jsem ho sundavala ze zidlicky a sama se zvedala od jidla s pokusem posadit na nocnik (na ktery pri tom sam pokukoval!) - vysledek ? Nesednul si. Sundat ze zidle se nechal, stahnout teplaky, v klidu stal, ale pak si proste nesed, visel mi v luku na rukach, zkousela jsem nocnik drzet i pred nim aby se vycural ve stoje, ze bych to do nej nejak chytla a treba bysme curali takhle (to by mi nevadilo), ale nic …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
29.5.11 13:51

Jinak největší problém s tím měla pochopitelně moje máma, ta posazovala ségru na nočník už od 4 měsíců /asi prehistorická bezplenková metoda :mrgreen: / a na co do smrti nezapomenu, že ségra se běžně v tom nočníku patlala, takže byla celá od … :poblion: Takže jsem se vždycky opáčila, že za tohle mi to nestojí a že neznám jediný dítě, který do školy chodí v plínách :mrgreen:
Zase teda musím říct, že když už se to holka naučila, tak byla bez plen totálně a zvládla se nepočůrávat i v noci, to až o hodně později se občas nezadařilo, ve 2 a 1/4 byla komplet odplenkovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
29.5.11 13:55

Ja jsem tady zkopirovala, co ma ta nase nova dr na webovych strankach za clanek v sekci otazek a odpovedi. Je asi dost prisna, uplne se bojim ji tam tu moc ve zkumavce neprinest :roll: Co na to rikate?

"Plenky nebo nočník???
Poslední roky se množí stížnosti rodičů na netypické chování jejich dětí při vyměšování. Týká se to většinou dětí mezi 18 – 24, někdy dokonce až 36 měsíci.

Jde o to, že děti odmítají sedět na nočníku a pak se vyčůrají nebo většinou vykakají někde v bytě. Lepší varianta je, že vyžadují plenky a vykakají se pouze do nich. Není-li jim vyhověno, zadržují stolici i několik dní. Že je pak defekace velmi bolestivá, je jasné.

Napíšu zde svůj názor, který není totožný s názory psychologů. Ti říkají, že teprve dítě ve věku 18 měsíců je schopno si uvědomit, co má do nočníku dělat. Ale v začátcích mé 21 leté praxe jsem se s tímto problémem vůbec nesetkávala. Děti se začaly vysazovat hned, jak začaly sedět. Zcela jednoznačně to souvisí s příchodem jednorázových plen na trh.

Rodiče dětí, které měly infekci močových cest, musí opakovaně chytat jejich moč buď přímo do zkumavky nebo do nočníčku. Mnoho jich je mladších než 18 měsíců a po několikátém odběru to již bez problémů zvládnou.

Na rozdíl od psychologů doporučuji začít dítě vysazovat na nočník již kolem jednoho roku (teprve když zvládá pevný sed). Opakovaně během dne, po krátkých chvilkách, chválíme za všechno, co do nočníku udělá. Když tam není nic, rozhodně netrestáme (ani tónem hlasu).

Podle mého názoru tímto způsobem nedojde u dítěte k zafixování toho, že se kaká pouze do plínek nebo ve stoje. Samozřejmě je to pro maminku zpočátku náročnější na čas i na trpělivost. Ale žádná z maminek, která tomuto „tréningu“ čas věnovala, si nikdy nestěžovala na problém uvedený výše.

Rodičům, kteří se s tímto problémem již potýkají, doporučuji rovnou vyhledat psychologa. Toto vyšetření však nebude ze zdravotní indikace"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze