Počůrávání - 4 roky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6725
15.6.11 19:26

Počůrávání

Ahojky,
potřebovala bych poradit.
Moje více jak 4 letá dcera se začla počůrávat. Nikdy s tím neměla problém a teď najednou se počůrá, alespoň jednou za den.
Nový sourozenec není, do školky ještě nechodí, nic se nějak nezměnilo. Nikdy se nepočůrá v noci.
Je to ale tak, že se prostě týden, dva počůrává, pak je měsíc, dva klid a tak se to vrací.
Myslíte, že je to zdravotní problém? Nebo nějaký psychický?
Máte podobnou zkušenost? A co případně s tím?
Díky J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18651
15.6.11 19:37

No osobně si myslím že pokud by to byl zdr. problém tak to bude častěj než jednou denně :nevim: Nezkoušela si to nadhodit mudře? Nejste ted třeba víc venku, že si newstíhá říkat - resp. dojít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
15.6.11 20:35

Jj taky bych se zeptala mudry a nejspíš tě pošle na vyšetření s močí,možná i na ulz na nefrologii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
15.6.11 22:26

No ono je to někdy i víckrát denně, ale není to zase tak často. Někdy jednou, někdy třikrát… ale víc taky ne.

S dr jsem to ještě neprobírala, ale asi je nejvyšší čas :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
16.6.11 07:41

Jj to určitě,ještě k tomu když se vůbec nepočůravala a ted začala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.7.11 08:20

počůrávání

Dobrý den, máme naprosto stejný problém. Mé dceři jsou 3 roky a pár měsíců. MÁ období kdy se nepočůrá vůbec a pak období kdy to zvládne během dne i 5×. V noci se nepočůrá, spíš k ránu, kdy už má lehčí spánek. Začali jsme to řešit. Vyprdla jsem se na celou mudr a zaběhla na urologii. Doktor mě poslal na sono břicha, tedy dceru a spoustu odběrů moči. v pátek jdeme na to sono, tak jsem zvědavá.
Známá lékařka mi řekla, že problém může být v nevyvinutém močovém měchýři, který pozdě, nebo vůbec nedává signál mozku, nebo tak slabě, že při sebemenším zaměstnání ho naprosto ignoruje.
Vím je to podivný problém, především máme my maminky dojem, že je to naše chyba, protože je počůrávání nejčastěji psychický problém. No u nás se toho změnilo hodně. Máme doma miminko, stěhovali jsme se atd. Ale tyhle problémy tedy tento problém s počůráváním tu byl vždy. Malá je od doby co má sestřičku šťastná jak blázen a přesto to přetrvává. Nechci ji trestat dokud nevím jestli to není zdravotní, ale také často přemýšlím jestli to není jen tím, že je jí to úplně jedno, že stejně jí nepotrestám a vše co počůrá bbez řečí vyperu. No v pátek budu snad moudřejší. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.15 13:17

Počůrává se při hře

V dubnu budou synovi 4 roky a stále se počůrává. Někdy jen 2×, ale někdy třeba 10× za den. Stává se to jen při hře, když je zabraný do hry. Na kakání je 100% spolehnutí. Začátkem tohoto měsíce se mu narodila sestřička, ale počůrával se i před tím. Do školky nechodí…nedostal se. Mám v plánu ho začátkem příštího roku dát do do soukromé školky, ale mám strach, že se to bude dít i ve školce. netrestám ho za to. Chválím, připomínám, chodí jak na WC, tak na nočník…

Máte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
30.10.15 13:52

@Špuntice1986 Starší to dělal od 2,5, kdy se odpelnkoval (asi měsíc byl bez nehod) do 3,5, takže jsem musela pořád za něm myslet na čůrání a posílat ho na záchod. Tak jsme nehody eliminovali na minimum. Pak najednou ze dne na den začal chodit sám. Nevím, jestli to mělo souvislost, ale k tomu zlomu došlo po jedné z návštěv kineziologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
30.10.15 14:54

@Špuntice1986 Já bych ho sama každou chvilku poslala vyčůrat. Myslím, že je tak větší šance, že si to zafixuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.2.21 10:46

Obcas si rikam ze snad jen ja mam tak palicateho kluka, ale dekuju maminkam ze to resi s ostatnimi. Mam stejny problem, mam tri deti, nejstarsi holka sedm let, odplenkovano v roce a pul pres den a ve dvou letech i na noc, tenkrat se trikrat v noci pocurala a pak jakoby to zmizelo. Kluk ctyri roky, od roka a pul zijeme s tatinkem oddelene, ve dvou letech jsem zacala postupne odplenkovavat ale tatinek mel jiny nazor, docela jsme bojovali, od roka a pul chodil do jeslicek, bohuzel nas donutila situace, a dnes jsme na tom dost podivne, od zari navstevuje skolku tam se nepocural zatim nikdy, doma mam pocit ze je to jak standardní vec nekdy i desetkrat za den a v noci to jsou kaluze, uz ma snad treti matraci a stejne nic, kolikrat je to kdyz se vrati po vikendu od tatinka tak ten prvni tyden je hruza a druhy tyden jak kdyz mam doma jine dite, obcas nevychata ale neni to tak strasne, obcas mam pocit ze je problem spis psychickeho razu, a nepomohlo ani treti dite kdy nam je pul roku a snazim se pres malou klukovi vysvetlovat ze plenky a pocuravani je pro miminka a on je velky kluk. Nikdy jsem ho za pocurani nijak netrestala, vlastně nikdy za nic jsem je nepotrestala, ale diky nejstarsi dceri jsem se dozvedela ze kdysi ho tatinek zbil za pocurani. Ja jsem zastancem nebit, ja doma take nebyla za nic bita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6412
12.2.21 11:03

Rozhodně to bude psychické, zkusila bych řešit v nějaké poradně. Ale nevím, proč nedáváš nepropustné prostěradlo a podložky, abyste neměli mokré matrace? Možná bych zkusila i plínu na noc. To má velmi jednoduché řešení.
Vysvětlování v tomhle případě nepomůže, chce to najít příčinu. Nejhorší je z toho dělat problém, o bití snad ani nemluvím, to je úplně mimo. To může dělat jen úplný trotl. Pokud se nepočůrává ve školce, jen doma, problém je prostě doma ve tvém přístupu. Možná se cítí odstrčený, chce víc pozornosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.2.21 11:46

Chranic matrace uz naštěstí mame, pocurava se i u babicky u tatinka je to pry uz standard, a jeste pri tom se na ni skodolibe kouka a smeje se tomu. Pozornost ma az dost, rad se mazli, kreslime si, radime spolu celkove, rad si nechava cist pohadky, mame na sebe spoustu casu, nejstarsi holka chodi do skoly a mala toho vic prospi nez je vzhuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze