Jak naučit mimčo spát v postýlce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4097
13.5.06 20:01

Lindo, ja si tedy myslim, ze ve dvou mesicich je miminko jeste dost male na uceni nejakych spacich navyku a ze hlavne chce byt u maminky. Jak bude starsi, bude se to zlepsovat. Helenka zatim spi s nami a nekdy usina u prsa, nekdy usne sama. Nejake usinani sama v posteli ji budu ucit az pozdeji. Na reci ostatnich bych nedala, je to tvoje dite a mela by ses ridit predevsim vlastnim srdcem a intuici.

Bara a Helenka 5mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
13.5.06 21:47

Linda: ono na každého zabírá něco jiného, ale na usnutí v postýlce jsme najeli na systém: chovat, dokud se neuklidní z řevu (ale už moc nemluvit a nesvírat, držet jen tak zlehka), pak pomalu pokládat do postýlky, aby ten přechod nebyl tak rychlý, a hladit, dokud se neupokojí, přikrejt a hladit a hladit a hlavně pomalu odendavat ruce zpod hlavičky… občas to bývá na záda náročná několikaminutovka, ale většinou do deseti minut spí :-) Ale jak už tu někdo psal, u 2měsíčního mimča bych to s vychováváním moc nehrotila. Když by byla ochotná usnout, tak šup do postýlky, když vyvádět, nechat u sebe… časem se poměry postýlka - postel určitě ustálí v uspokojivém poměru :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
13.5.06 21:48

Ahoj Lindo, Berča spí odmalinka v postýlce, ale já si jí po ránu nechávám poslední dobou dospat u sebe v posteli. Osobně si myslím, že je to věc názoru a zvyku. Že spí u tebe v posteli není žádná tragédie, někde jsem dokonce četla, že miminka spí u maminky v posteli klidněji, protože jsou stále u ní a nemusí se často probouzet a kontrolovat, zda jsou v bezpečí. Ono je to taky pro maminku pohodlnější kvůli kojení, několikrát v noci vstávat k postýlce, kojit a uspávat je ze začátku velmi vysilující. V jedný chytrý knížce jsem četla, že miminka se mají učit sama usínat ve vlastním pokoji až v 6.měsíci věku. Do té doby je nejdůležitější naučit miminko režim, že v noci se spí a přes den hraje a bdí. Taky nebude určitě dobrý hrát si s miminkem v jeho postýlce, musí si zvyknout, že postýlka je na spaní a ne na hraní. Takže ještě je čas a jestli je vám to oběma příjemné, klidně bych s mimi spala v posteli dál a až bude vyžadovat třeba jenom jedno noční kojení, začala ho dávat do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
13.5.06 22:00

missa: jej, tak to souhlasím zcela :-) Asi jsem tu výjimka, co naopak chtěla mít mimčo v posteli (právě proto, že si myslím, že je to pro něj dobré - ten první půlrok), ale spím pak jen tak napůl, abych ho nepřikryla omylem peřinou (zalehnutí se nebojím, ale dekou cvičím ze spaní velmi ;-)), navíc když má ublinkávací období, jsem ráda za baby sense… naštěstí ten náš prďola spí v postýlce dobře. Takže čistě v zájmu toho, abych za tři dny nepadla vyčerpáním, „rozmazlování“ se nekoná :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
13.5.06 22:09

Ahoj Lindo,
my jsme přešli na samostatné usínání v postýlce asi před týdnem, první den to byl hrozný řev, ale už na to přišla a do 15min. usne ale někdo z nás tam s ní je než usne, stačí že nás vidí. Ze začátku jsem si ji naučila usínat v náruči, byla jsem zdechloň přenést ji hned do postýlky, ložnici máme v patře a přiznám se, že se mi nechtělo :oops: později jsem ji uspávala v náruči na balónu a to usla do 5min., ale bála jsem se že si na to zvykne, tak proto jsme začali dávat po koupání a kojení rovnou do postýlky. Určitě na to má vliv i rituál, u nás v 19h.koupání, pak nakojím a šupajdí do postýlky. Myslím, že ve dvou měsících je ještě brzo, užívej si mazlení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.06 07:06

Lindo, já jsem případ ženský, která již dva měsíce nekojí a přesto dítko v noci vyžaduje její přítomnost. Mně dokonce dítě spalo dva měsíce hůře než když jsem kojila. Vystupnovalo se to tak, že se Bára začala budit po hodině, jenom si cucla UM a spala zase hodinu. Vždycky jí stačilo sáhnout mi v noci na ruku, věděla, že tam jsem a spala dál. Byl to děs. Vypadala jsem fakt už jak zombie, takže manžel svolil, že týden bude k malé vstávat v noci on. A opravdu to zabralo. Po týdnu se budí jednou v noci a to už je opravdu snesitelné. Ted už k ní zase vstávám já a zatím žádná změna k horšímu. Takže bych určitě vyzkoušela, pokud bude manžel souhlasit, aby vstával alespon přes víkend, kdy nechodí do práce.. Jinak já nejsem zastáncem hodinových vyřvání, ale nám prostě skutečně zabralo - za prvé přesný rituál - i co se týká hodiny, kdy začalo: 19.15-19.30 koupání, promazání celého tělíčka, oblíknutí, nakrmení, pak táta chvilku chodí s Bárou v náručí a tiše na ní mluví, do postýlky, pusa od obou a odcházíme.. Dnes to funguje už tak, že Bára během minuty spí.. Ale takhle to funguje už v podstatě tři měsíce. Když jsem s nácvikem začínali na konci toho druhého, po uložení do postýlky jsme ji nechali cca 5-10minut, poté přišli a snažili se hladit, utišit dudlíkem (ono to teda většinou stejně nezabíralo, takže jsme jí vytáhli a snažili jsme se nějak jinak utišit), ale těch deset minut jsme jí nechali. Myslím, že 5-10minut pláče snad nikomu trauma nezpůsobí, konečně když ti mimi pláče a ty musíš třeba na záchod, taky ho netáhneš s sebou… Trvalo to teda asi tři týdny, ale ten 10ti minutový brekot ustával a od té doby usíná naprosto ukázkově… Taky bych zkusila na noc pevně zavinout. Tvoje mimčo je ještě maličké, kterým dětem zavinutí moc pomáhá… Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
15.5.06 07:48

Děkuji moc za Vaše zkušenosti. Zatím to tedy asi nebudu hrotit a ještě zkusím vyčkat. Když mi malá usne při kojení opravdu tvrdým spánkem, zkusím ji přenést, ale pokud to nepůjde, tak to nepůjde. Nechat ji vyřvat, na to se mi zdá ještě malinká, takže se obrním trpělivostí a snad k tomu brzy dospějeme, že i my budeme spát v postýlce.
K tomu zavinutí - maličkou trápí prdíky a tak pořád a ráda kope nožičkama. Kvůli tomu jsme také brzy přestali používat zavinovačku, protože se vždy kroutila a plakala. Teď se párkrát prokope a prdí a prdí :lol:
 Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky