Jak naučit miminko spát

Anonymní
12.6.20 22:04

Jak naučit miminko spát

Čaute. Máme skoro 3 měsíčního chlapce. S usínáním jsme nikdy úplně problém neměli. V poslední době je to ale už na palici. Neusne jinak než v náručí při chůzi, nebo v kočárku, což by nebyl tak úplně problém, chodit mi s nim nevadí, je to cvíčo i pro mě a většinou to netrvá dyl jak 20 min :D každopádně když už jsem si jistá ze opravdu spí, jdu ho položit do postýlky, vlastně kamkoli, gauč, naše postel… vždy je do minuty max vzhůru, začne se vrtet, kopat nozickami i ručkami a nastane kňourání.. :? po chvilce mého broukání, zpívání, hlazení i dělání šššš následuje pláč který přejde v řev. Zkusila jsem i metodu “vyplakat” nepomáhá to, začne se dusit až je fialovej. :? Zkoušeli jsme dávat moje tričko do postýlky, polohu na boku.. :nevim: proste nic nezabírá. Dřív ho stačilo po 5 min chůze dat do postýlky a byl na 2-3 hodinky tuhej ne-li dyl :( Poslední věc, málokdy usne u prsu, když ano, je to stejné, už ani u nás v posteli se mu moc spát nechce :? A kočárek je úplně stejná kapitola, když se jezdi spí jak zabitej, jakmile se zastaví je řev a jezdit s nim celou noc to asi taky nedám :lol: Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
12.6.20 22:09
@Anonymní píše: Čaute. Máme skoro 3 měsíčního chlapce. S usínáním jsme nikdy úplně problém neměli. V poslední době je to ale už na palici. Neusne jinak než v náručí při chůzi, nebo v kočárku, což by nebyl tak úplně problém, chodit mi s nim nevadí, je to cvíčo i pro mě a většinou to netrvá dyl jak 20 min :D každopádně když už jsem si jistá ze opravdu spí, jdu ho položit do postýlky, vlastně kamkoli, gauč, naše postel… vždy je do minuty max vzhůru, začne se vrtet, kopat nozickami i ručkami a nastane kňourání.. :? po chvilce mého broukání, zpívání, hlazení i dělání šššš následuje pláč který přejde v řev. Zkusila jsem i metodu “vyplakat” nepomáhá to, začne se dusit až je fialovej. :? Zkoušeli jsme dávat moje tričko do postýlky, polohu na boku.. :nevim: proste nic nezabírá. Dřív ho stačilo po 5 min chůze dat do postýlky a byl na 2-3 hodinky tuhej ne-li dyl :( Poslední věc, málokdy usne u prsu, když ano, je to stejné, už ani u nás v posteli se mu moc spát nechce :? A kočárek je úplně stejná kapitola, když se jezdi spí jak zabitej, jakmile se zastaví je řev a jezdit s nim celou noc to asi taky nedám :lol: Díky :kytka:

Zkusila bych uspat a položit k sobě do postele. Plus pustit bílý šum. Nám to teď funguje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
12.6.20 22:10
@Anonymní píše: Čaute. Máme skoro 3 měsíčního chlapce. S usínáním jsme nikdy úplně problém neměli. V poslední době je to ale už na palici. Neusne jinak než v náručí při chůzi, nebo v kočárku, což by nebyl tak úplně problém, chodit mi s nim nevadí, je to cvíčo i pro mě a většinou to netrvá dyl jak 20 min :D každopádně když už jsem si jistá ze opravdu spí, jdu ho položit do postýlky, vlastně kamkoli, gauč, naše postel… vždy je do minuty max vzhůru, začne se vrtet, kopat nozickami i ručkami a nastane kňourání.. :? po chvilce mého broukání, zpívání, hlazení i dělání šššš následuje pláč který přejde v řev. Zkusila jsem i metodu “vyplakat” nepomáhá to, začne se dusit až je fialovej. :? Zkoušeli jsme dávat moje tričko do postýlky, polohu na boku.. :nevim: proste nic nezabírá. Dřív ho stačilo po 5 min chůze dat do postýlky a byl na 2-3 hodinky tuhej ne-li dyl :( Poslední věc, málokdy usne u prsu, když ano, je to stejné, už ani u nás v posteli se mu moc spát nechce :? A kočárek je úplně stejná kapitola, když se jezdi spí jak zabitej, jakmile se zastaví je řev a jezdit s nim celou noc to asi taky nedám :lol: Díky :kytka:

Btw metoda vyplakat u 3 m je fakt zbytečnost. On si nevymyslí, on potřebuje mámu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
12.6.20 22:15

Nejlepší by bylo naučit ho samotného usínat. :) Udělat mu takový ´předspací´ rituál :lol: aby věděl, co bude následovat a nechat ho usnout samotného. My jsme se o to snažili s malou a vyplatilo se - od zhruba těch cca 3 měsíců díky tomu spinká celou noc. Když se probudí v noci, tak ví, jak sama usnout. Přes den vždy zatáhnu závěsy, dám jí napít mlíčka, nechám odříhnout a pomazlím, řeknu jí, že jdeme dělat hájí, pusu, položím a spí. Někdy hned, někdy za delší dobu, ale toť vše. Teď jí bude 8 měsíců. Třeba by to fungovalo i u vás. Na začátku sem u ní seděla a přidržovala jí plánu přes očíčko (ano, jedno :D) a pak už jí to začalo otravovat a usne si sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
12.6.20 23:26

Vubec neznam spanek rozbaleného ditete, jak jsem nezavinula nespal. Zkousela jsi jestli ho nerusi to kopani nozickama? Vzdycky chvilku rval, ale kdyz se uklidnil spal dokud se mu nepodarilo vystrcit ruku.. :mrgreen: Take nechci strasit, ale muj kluk mel ve ctyrech mesicich prvni zub a spanek je na pendrek do dneska kdy rostou uz petky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
13.6.20 17:46

Ja uspavala tak, ze jsem ho dala do postylky, zpivala, hladila, drzela za ruku a byla tam s nim, dokud neusnul. Kdyz zaplakal, vzala jsem ho na ruce a pak opet vratila zpatky, aby usinal v postylce. Kdyz mi usnul na rukach, taky se po prelozeni do postylky probudil. Takze moje rada je uspat ho tam, kde uz bude spat. :) ted, v jeho 15 mesicich, je zvykly na polozeni do postylky a usina sam. Kdyz si stoupne, prijdeme. Kdyz place, prijdeme. Vzdycky. Ale z postylky nevytahujeme a ani o to neusiluje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.20 07:16

Noční buzení

Ahoj, potřebuju trošku poradit. Dřív než poběžím k doktorce. Máme doma chlapce, 7 měsíců. Spánek nikdy nebyl úplně jeho šálek kávy, nicméně poslední týden-14 dni je to v noci šílené. Přes den spí krásně, cca 2× denně po hodině, hodině a půl ale budí se taky s pláčem který trvá cca minutu pak je klid. (Uspáváme na rukou, usne cca do 5-10 min) měl taky období kdy usínal sám v postýlce. Ale zpět k dotazu. V noci se nám budil pravidelně po 3 hodinách na jídlo a zase spal. Poslední týden-14 dní se budí po hodině a s pláčem. Nejde uklidnit, musíme vzít do ruky a uspat, dudlík, bereme si ho k sobě do postele, též to nepomáhá :( zuby už máme dva ale na ty až takhle špatně nereagoval. Jiné příznaky ohledně zubu nemá, průjem, teploty, zduřelé dásne, nic. Doktorka nám na ten spánek poradila homeopatika, které jsou údajně i na zuby. nezabírá. Paralen čípek na noc, k ničemu. Čaje na podporu spaní, vůbec. Prosím nějaká rada čím by to mohlo být?! Jsme zoufalý :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
5.11.20 18:08
@Kačka2020 píše:
Ahoj, potřebuju trošku poradit. Dřív než poběžím k doktorce. Máme doma chlapce, 7 měsíců. Spánek nikdy nebyl úplně jeho šálek kávy, nicméně poslední týden-14 dni je to v noci šílené. Přes den spí krásně, cca 2× denně po hodině, hodině a půl ale budí se taky s pláčem který trvá cca minutu pak je klid. (Uspáváme na rukou, usne cca do 5-10 min) měl taky období kdy usínal sám v postýlce. Ale zpět k dotazu. V noci se nám budil pravidelně po 3 hodinách na jídlo a zase spal. Poslední týden-14 dní se budí po hodině a s pláčem. Nejde uklidnit, musíme vzít do ruky a uspat, dudlík, bereme si ho k sobě do postele, též to nepomáhá :( zuby už máme dva ale na ty až takhle špatně nereagoval. Jiné příznaky ohledně zubu nemá, průjem, teploty, zduřelé dásne, nic. Doktorka nám na ten spánek poradila homeopatika, které jsou údajně i na zuby. nezabírá. Paralen čípek na noc, k ničemu. Čaje na podporu spaní, vůbec. Prosím nějaká rada čím by to mohlo být?! Jsme zoufalý :(

Ahoj, to je tedy prekerka, chápu, že musíš být moc unavená :? Chápu to tak, že ani po nakrmeni syn neusne? Stejně po tom place a musíte ho unosit? My máme půlročního kluka a spánek od začátku taky nic moc, je to aktivka. A taky měl nedávno období, kdy jsem vstávala po hodině a půl spánku. Byly v tom zuby- měsíc jsem takto vstávala a najednou dva zuby. Teď vstávám tak 4×,5× za noc, beru to jako úspěch. Zabreci, nakrmim, usne. Myslím, že děti mají různá období a myslím, že to bude lepší, musíte to vydržet. I když to jsi asi slyšet nechtěla :nevim: Určitě bych ho ale nenechala pri pláči samotného, jeho pláč má určitý důvod. Zkuste nakrmit, dát do postýlky, pustit bílý šum (my poustíme fen),držet za ručičky. Když by brečel třeba 10 minut, zkusit pochovat a zase dát do postýlky. Prostě nedělat psi kusy, myslím tim pochodovat, skákat na mici, svítit, moc mluvit, at toho nam něj není moc. Nevím, zda jsem poradila, snad se ještě někdo ozve. Moc držím palce, ať je brzy lépe. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.20 18:17

@Rozinka24
Přesně tak, vždycky se napapkal a spal další 3-4 hodinky. Tedka se ani nenapije a jen pláče. Je to takový zoufalý pláč, někdy začne až pištět když ho hned nevezmeme. :zed: ze začátku jsme si mysleli ze se mu třeba něco špatného zdálo ale tím to asi nebude. Vím ze to musíme vydržet ale už je to na palici. Akort když ani nevím proč se to děje a nevím jak mu pomoct :( děkuji za názor :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
5.11.20 19:48
@Kačka2020 píše:
@Rozinka24
Přesně tak, vždycky se napapkal a spal další 3-4 hodinky. Tedka se ani nenapije a jen pláče. Je to takový zoufalý pláč, někdy začne až pištět když ho hned nevezmeme. :zed: ze začátku jsme si mysleli ze se mu třeba něco špatného zdálo ale tím to asi nebude. Vím ze to musíme vydržet ale už je to na palici. Akort když ani nevím proč se to děje a nevím jak mu pomoct :( děkuji za názor :andel:

Aha, tak to fakt nevím :nevim: Kez Kdyby napsala zkušenější maminka.. Je teda pravda, že posledních pár dnů syn piští, když se probudí z odpoledního spánku. Jak ho hned nevezmu zesiluje pláč až skoro píská. Tak jestli to nějak nesouvisí s vývojem… :nevim: Ještě mě napadá, na Fb je prima skupina maminek, tam by vám mohly poradit. Je to Spokojenec (nevím, zda mohu uvést název, zkusím to. Moc držím palce a hodne síly!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí