Jak naučit na pítko nebo dudáka

29.10.11 17:27

jak naučit na pítko nebo dudáka

Už zase potřebuji něco vysvětlit, maminky… nebo spíše poradit…

Jsme plně kojení a Domíkovi moje mlíčko už nestačí. Za 12 dní mu bude 6 měsíců… Už dáváme i příkrmy (mrkvička, brokolička, zatím)… Jednou denně bych potřebovala vynechat celé kojení a to kolem té třetí hodiny, co Domča papá… Jenže nevím jak ho to mám naučit, jelikož máme dudlíky (na noc jako na dudání) od MAMu, tak jsem koupila i takové pítko i dudák na lahvičku (pro děti od 6m), ale ani jedno se mi nedaří ho naučit… :-(

Poraďte prosím… Mlíčko dochází a já mám strach, že pak ten náš prd bude o hladu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
aajaa
29.10.11 17:48

V tom pripade, pokud uz davas prvni prikrm, zavedla bych proste druhej, koneckoncu jako druhy prikrm se zavadi odpoledni ovocna svacinka a je to, nemusis resit UM ani pitka a savicky.

• Citovat
  • Upravit
24798
29.10.11 17:59

Jak jsi na to přišla, že mu nestačí mlíčko?
Samo když začneš přikrmovat, tak se tvorba o něco sníží - přizpůsobí poptávce, ale jestli jsi doteď v pohodě kojila, tak co by způsobilo takový problém?

Zkoušet různé tvary a materiály saviček, ale kojené děti prostě žádné nechtějí… většinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.10.11 19:13

Ahoj. Dudlíky (na pití) nepoužívaly holky skoro vůbec. Obě jsem rovnou učila na pítka. Koupila jsem netekoucí (u starší Avent, u mladší Babylove), dala jsem do něj šťávu (100% jablečnou pro děti a ředila jsem ji vodou - nejdřív vody jen trochu, aby jim to chutnalo a začaly pít, pak jsem vodu ubírala a nakonec přešla na samotnou vodu). Ty netekoucí pítka mívají membránu, tak tu jsem při učení vyndala (takže jsem z nich udělala tekoucí hrnečky) a kapala holkám šťávu do pusinky. Když zjistily, že je tam dobrota, tak postupně začaly pít samy. Babylove má pítko skoro jako dudlík, tak to jsem trochu zmáčkla, aby šťáva vytekla do pusinky. Postupně podle věku jsem přecházela na další hrnečky a teď už Mája pije krásně z PET lahve i z normálního hrnečku.

U Anežky to bylo trochu horší, ta do roka odmítala cokoliv kromě kojení (včetně příkrmů), UM nepila nikdy a doteď ji musím do pití nutit. Trochu pila akorát z hrnečků s integrovaným brčkem, ale to až od roka. Mája není na kojení zas tak moc závislá, takže ta se napije dobrovolně i té vody (ale do půlroku byla jen kojená).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.11 21:04
Pipet píše:
Samo když začneš přikrmovat, tak se tvorba o něco sníží - přizpůsobí poptávce, ale jestli jsi doteď v pohodě kojila, tak co by způsobilo takový problém?Zkoušet různé tvary a materiály saviček, ale kojené děti prostě žádné nechtějí… většinou…

Přišla jsem na to díky pláči… Ve tři hodiny se trošku napapal, nejevil zájem pak už ani, ale do půl hodiny křičel znovu a tak to šlo až do kašičky, kterou dáváme v šest večer… takže probrečel celé tři hodiny a nebyl k utišení… uvidíme, jak to bude dále a jak se domluvíme s MUDr. …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.10.11 21:10
msobotkovam píše:
Pipet píše:
Samo když začneš přikrmovat, tak se tvorba o něco sníží - přizpůsobí poptávce, ale jestli jsi doteď v pohodě kojila, tak co by způsobilo takový problém?Zkoušet různé tvary a materiály saviček, ale kojené děti prostě žádné nechtějí… většinou…
Přišla jsem na to díky pláči… Ve tři hodiny se trošku napapal, nejevil zájem pak už ani, ale do půl hodiny křičel znovu a tak to šlo až do kašičky, kterou dáváme v šest večer… takže probrečel celé tři hodiny a nebyl k utišení… uvidíme, jak to bude dále a jak se domluvíme s MUDr. …

Chceš ten hrneček na UM? Tak to může být problém i v tom UM, každému dítěti chutná různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.10.11 21:10
msobotkovam píše:
Pipet píše:
Přišla jsem na to díky pláči… Ve tři hodiny se trošku napapal, nejevil zájem pak už ani, ale do půl hodiny křičel znovu a tak to šlo až do kašičky, kterou dáváme v šest večer… takže probrečel celé tři hodiny a nebyl k utišení… uvidíme, jak to bude dále a jak se domluvíme s MUDr. …

Chceš ten hrneček na UM? Tak to může být problém i v tom UM, každému dítěti chutná různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.11 21:12
hkac píše:
msobotkovam píše:
Pipet píše:
Chceš ten hrneček na UM? Tak to může být problém i v tom UM, každému dítěti chutná různé.

už jsem vyzkoušela 3 UM a nic… řekla bych, že mu nejvíce chutná BEBA, kterou měl dneska… to trošku vypil, ale jinak mu to teče všude koutkama a pítko nej povaluje na jazyku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.10.11 21:18

Jestli trochu pil, tak to nevzdávej a měj trpělivost. Ono to ze dne na den nepůjde, zvlášť u kojených dětí :wink: . Máje to trvalo asi tři dny, a teď vypije i půllitr (a je stále kojená). Zůstala bych u té Beby a zkoušela po troškách, ať si může zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.11 21:20
hkac píše:
Jestli trochu pil, tak to nevzdávej a měj trpělivost. Ono to ze dne na den nepůjde, zvlášť u kojených dětí :wink: . Máje to trvalo asi tři dny, a teď vypije i půllitr (a je stále kojená). Zůstala bych u té Beby a zkoušela po troškách, ať si může zvyknout.

to asi zůstaneme… jelikož tu trošku cucal… uvidíme… je taky plně kojený, než mlíčko začalo tedy docházet… :-/ kojila jsem (kojím) pouze levým prsem… Druhé se mi nepodařilo pořádně rozkojit a o to je to složitější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí