Syrová brambora

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
nevsik
28.10.11 20:31

syrová brambora

Ahojte… jen se chci optat-jak moc je škodlivá (nebo není) syrová brambora? Jestli se nepletu tak škrob je víceméně jedovatý,asi teda ve velkém množství ale stejnak. a co teprve když ho baští mini děti… jde mi o to že když jsem škrábala bram.na oběd,dcerka mi jednu ukradla a začala okusovat,strašně jí chutnala. mě se to nezdálo tak jsem bramb.zabavila a poslouchala asi půl hodiny hysterickej výstup. :roll: tak se ptám-bylo to zbytečný nebo by jste taky zabavily? pardon jestli je to dotaz jako od blba ale když něco nevím tak se zeptám :-D díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14535
28.10.11 20:35

Teď se to tuším probíralo v Sama doma a říksli, že jedna brambora určitě nikomu neublíží, maximálně ho bude bolet břicho, ale ve velkém by se konzumovat neměly :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
28.10.11 20:35

syrové brambory nejsou jedovaté,jenom když jsou zelené,kdysi jsem to někde četla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
28.10.11 20:36

Ahoj,holka jedla kousky syrovych brambor odmala.Nikdy by me nenapadlo se nad tim nejak pozastavit.Nechala jsem ji,at si vezme,ne teda hodne,ale jednu bramboru snedla pokazde,dr. mi na to nic nerekla.Holce nikdy nic nebylo.

• Citovat
  • Upravit
10178
28.10.11 20:36

Ahoj, syrové brambory jedovaté nejsou, nemusíš se bát, jedovaté jsou klíčky z brambor a zelené brambory(pak ještě nadzemní část brambor, ale to tě asi nezajímá :mrgreen: )

Bramborový škrob jedovatý taky není, používá se v kuchyni běžně-solamyl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
28.10.11 20:37

Syrová nová brambora není jedovatá a obsahuje hodně vitamínu C. JEdovatá je zelená a stará naklíčená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
28.10.11 20:56

Jéé :-D , jako děti jsme si vždycky uloupily kus syrové brambory, když je máma škrábala k obědu. :mrgreen: A nic se nám nikdy nestalo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
28.10.11 21:11

holky díky :palec: nijak zvlášť mě to netrápilo ale spíš sem řešila jak moc jí to chutnalo a já si nebyla jistá jestli jí můžu dopřát a nebo ne :-) vím že jako malý jsme to se ségrou taky pořád mámě ujídaly ale ona nás právě peskovala že je to nezdravý a kdesi cosi. :lol: a solamyl-to sem debil :mrgreen: dnes a denně používám ale holt už je večer a pozdě a nemyslím :mrgreen: moc díky,tak budu mít díky vám zase o něco víc spokojenou holku :dance: :wink:

• Citovat
  • Upravit
46669
28.10.11 21:14

Já bych řekla, že syrová brambora je dokonce zdravá, obsahuje spoustu vit C. Ovšem asi se toho nesmí sníst kilo :wink:
Já si dávám, když krájím na vaření a Ondra mi taky užírá a chutná nám to 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
28.10.11 21:16

První a třetí dítě mi taky kradou brambory, nikdy mě nenapadlo, že je něco špatně 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
28.10.11 21:22

Když byl manžel na montáži v německu,dostal ze syrových brambor nějaký salát,jako třeba my děláme okurkový salát,nebo rajčatový.Bylo to prý příšerné,tak ho nejedl. :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.10.11 v 21:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
28.10.11 21:47

jen kopíruju, jak to je nevím

https://www.emimino.cz/…ych-brambor/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
29.10.11 09:04
Meliora píše:
jen kopíruju, jak to je nevímhttps://www.emimino.cz/…ych-brambor/

no,tak ted je to půl na půl. :think: asi se přikloním k tomu že krásná,nová,žlutá brambora kousek ano a v případě lehkého zelenání bo klíčkování neee 8-)

• Citovat
  • Upravit
43028
29.10.11 15:09

Brambory ani škrob jedovaté nejsou, jedovatý je solanin v zelených bramborách (a nati a plodech a v zelených rajčatech). Ale neslyšela jsem, že by někdo umřel na zelenou bramboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
29.10.11 15:36

Jedovatý nejsou(pokud teda nejsou zelený),spíš nejedlý-ten škrob v nich vidím asi tak jako konzumovat syrovou mouku-určitě to nikoho nezabije,ale může mám potom být špatně,zdravé to jistě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí