Skoro roční dítě a chléb?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
skoro roční dite a chleb?
mamičky ja mam ješte dotaz,,mam skoro ročnu holčičku a chci se zeptat když tak jaky chleb k snidani a když tak co na nej?nejaky rady na šunku nebo nejakou pomazanu co by mala mohla?nechci aby mi tu nekto psal že von nedava chleb ale chci jenom poradit co na nej,,dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No,jsem máma s jedním kloučkem,takže nemám hromadu zkušeností a ani nevím,jestli jsem to třeba nedělala špatně,ale my jsme dávali toustový chleba nebo lněný (ty jsou měkoučké)třeba s máslem nebo taveným sýrem.Pro tak malé miminka asi nebudou vhodné paštiky atd.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, dáváme jakýkoliv chleba co se doma naskytne, i toustový.Na něj můžeš dát máslo, sýr, šunku, žervé, lučinu, tvarohovou pomazánku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávala chleba, když dítě umí kousat kousky, takže nějak od 1O-11 měsíce a zpočátku většinou jen s máslem nebo jsem ušlehala máslo s lučinou a někdy i s vařeným žloutkem, k tomu třeba na mini kostičky jsem připlácla salátovou okurku. Šunku jsem dávala až po roce semtam. Nebo se prodává plátkový sýr pro děti bez konzervantů.
Příspěvek upraven 26.10.11 v 21:10
- Citovat
- Upravit
veronikamayerova píše:
No,jsem máma s jedním kloučkem,takže nemám hromadu zkušeností a ani nevím,jestli jsem to třeba nedělala špatně,ale my jsme dávali toustový chleba nebo lněný (ty jsou měkoučké)třeba s máslem nebo taveným sýrem.Pro tak malé miminka asi nebudou vhodné paštiky atd.
Tavený sýr je taky velmi nevhodný, obsahuje tavící soli.
- Citovat
- Upravit
no ja sem maminka s jednou ročnou holčičkou je mi 21 let,,taky nemam s timhle žadny skušenosti tak sem se chtela zeptat,,nemam proste rada když tu dam nejaku temu a mne nekto odepiše ja to nikdy nedavala,,dekuji za radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně ten chleba nesmí být tmavý s vlákninou-celozrný apod. Vláknina není pro malé děti vhodná v takové míře
- Citovat
- Upravit
Ahoj, tak v roce toho už můžeš dávat.. Máslo, Gerveis, lučinu, džem, marmeládu, kvalitní šunku… Maminky určitě ještě něco doplní
A chleba bych dávala normální, který kupujete pro sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mazu maslem a pripadne dam platek syra nebo kvalitni sunky. Lucinu a Gervais mi nechce jist ![]()
Urcite by sla i tvarohova pomazanka.
Chleb kupuju normalni.
Příspěvek upraven 26.10.11 v 21:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Banny.J píše:
Ahoj, tak v roce toho už můžeš dávat.. Máslo, Gerveis, lučinu, džem, marmeládu, kvalitní šunku… Maminky určitě ještě něco doplníA chleba bych dávala normální, který kupujete pro sebe.
Já nevím,asi jsem moc cíťa, pač malá měla ekzém-džem a marmeládu bych taky nedávala, aspoň ne kupované, tam je spoustu nevhodných éček a ten cukr zatím mimi taky nepotřebuje.
- Citovat
- Upravit
sieta.m píše:Banny.J píše:Já nevím,asi jsem moc cíťa, pač malá měla ekzém-džem a marmeládu bych taky nedávala, aspoň ne kupované, tam je spoustu nevhodných éček a ten cukr zatím mimi taky nepotřebuje.
Ahoj, tak v roce toho už můžeš dávat.. Máslo, Gerveis, lučinu, džem, marmeládu, kvalitní šunku… Maminky určitě ještě něco doplníA chleba bych dávala normální, který kupujete pro sebe.
Taky bych kupovanou nedávala, bůhví co v tom je. Myslela jsem domácí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No skoušeli sme davat marmeladu ta jej moc chutna,,ale delam si svou ,,naštesti mala neni nejak alergicka takže vetčšinou jahodouvou,,ja už se ptala dvoch doktorek vzhledem i jogurtu i chleba a každa mi povedala niečo ine,,tak som sa rozhodla zeptat se nekoho kto s tim skušenosti ma,,ješte jednou dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A můžete mi poradit jak na malou, kdyz cokoli ji na chleba nebo rohlik namazu, tak to slíže, sní sýr a sálám a pečivo zahodí? Přitom suchy ho jí v pohode, treba v kocarku nebo obchode, ale kdyz chci aby to měla místo jednoho normálního jídla, tak ani tuk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej má nejradši bílý toustový, sní tak jeden a půl až dva plátky, vůbec nejradši s eidamem nebo kvalitní šunkou. Kdysi jedl vaječnou pomazánku s pažitkou (nasekané vejce natvrdo, máslo, pažitka), rybí (tuňák ve vl. šťávě, máslo) i Lučinu. Tedka žádné pomazánky nechce ![]()
Obyčejný chleba sem tam žmoulá suchý mezi jídly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vevci píše:
A můžete mi poradit jak na malou, kdyz cokoli ji na chleba nebo rohlik namazu, tak to slíže, sní sýr a sálám a pečivo zahodí? Přitom suchy ho jí v pohode, treba v kocarku nebo obchode, ale kdyz chci aby to měla místo jednoho normálního jídla, tak ani tuk.
to je těžký, já to tak dělám občas doteď
Prostě má v tu chvíli chuť jen na marmeládu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit