Skoro roční dítě a chléb?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No když jde o chleba tak ji to nakrajam na maly kousičky,,a davam ji to po kouskach,,a když rohlik tak kolikrat mi ho zahodi,,alebo ho len ožužla,,taky v kočarku,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vevci píše:
A můžete mi poradit jak na malou, kdyz cokoli ji na chleba nebo rohlik namazu, tak to slíže, sní sýr a sálám a pečivo zahodí? Přitom suchy ho jí v pohode, treba v kocarku nebo obchode, ale kdyz chci aby to měla místo jednoho normálního jídla, tak ani tuk.
Jooo, tak tenhle boj znam
Zatim to resim tak, ze ho nenechavam se krmit samotneho. Proste mu davam kousky peciva s necim rovnou do pusy. A to jeste obcas musim davat tim namazanym na jazyk, bo jak citi suchy chleba(rohlik), tak to zas vyplivne, holomek jeden ![]()
Pritom v kocarku basti kousky sucheho rohliku uplne bez problemu ![]()
Příspěvek upraven 26.10.11 v 21:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tavené sýry nejsou pro roční dítě vhodné.
Já jsem dělala pomazánky - základem trochu žervé, lučiny nebo tvarohu(malá nejedla vůbec kaše, takže jsem tyto potraviny použila dřív než před 1. narozeninami), do nich buď jemně strouhanou mrkev, žloutek,nastrouhaný tvrdý sýr,později kvasnicovou pomazánku, rybičkovou.
Nebo obyčejné máslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sieta.m píše:veronikamayerova píše:Tavený sýr je taky velmi nevhodný, obsahuje tavící soli.
No,jsem máma s jedním kloučkem,takže nemám hromadu zkušeností a ani nevím,jestli jsem to třeba nedělala špatně,ale my jsme dávali toustový chleba nebo lněný (ty jsou měkoučké)třeba s máslem nebo taveným sýrem.Pro tak malé miminka asi nebudou vhodné paštiky atd.
A jo,to jsem nevěděla.On ho zase neměl tak často…
- Citovat
- Upravit
dusicka.. píše:vevci píše:
A můžete mi poradit jak na malou, kdyz cokoli ji na chleba nebo rohlik namazu, tak to slíže, sní sýr a sálám a pečivo zahodí? Přitom suchy ho jí v pohode, treba v kocarku nebo obchode, ale kdyz chci aby to měla místo jednoho normálního jídla, tak ani tuk.Jooo, tak tenhle boj znam
Příspěvek upraven 26.10.11 v 21:24Zatim to resim tak, ze ho nenechavam se krmit samotneho. Proste mu davam kousky peciva s necim rovnou do pusy. A to jeste obcas musim davat tim namazanym na jazyk, bo jak citi suchy chleba(rohlik), tak to zas vyplivne, holomek jeden
Pritom v kocarku basti kousky sucheho rohliku uplne bez problemu
No ono je to težke,
on je schopna i ty kousicky v puse požmoulat ocucat a pak zbytek vyplivnout
.
Ona byla vzdycky nejedlík a ted je to cím dál tím horší. Ráno a vecer vypije mléko a za cely den sní jeden jogurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a jaký toastový chleba kupujete? U nás mají 3 a všechny extrémně hnusný umělý. A ještě se zeptám - do pomazánek dáváte vajíčko vařený? Asi jo, že jo. No já a vaření nejde dohromady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
veronikamayerova píše:
No,jsem máma s jedním kloučkem,takže nemám hromadu zkušeností a ani nevím,jestli jsem to třeba nedělala špatně,ale my jsme dávali toustový chleba nebo lněný (ty jsou měkoučké)třeba s máslem nebo taveným sýrem.Pro tak malé miminka asi nebudou vhodné paštiky atd.
no taveny syr asi taky ne… za prvy syr, i kdyz tady ho moc neni a za druhy sama tavici sul ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dajdula píše:
Holky a jaký toastový chleba kupujete? U nás mají 3 a všechny extrémně hnusný umělý. A ještě se zeptám - do pomazánek dáváte vajíčko vařený? Asi jo, že jo. No já a vaření nejde dohromady
Samozřejmě vařený. A chleba používám klasickej ala Šumava. Tousťák jsem neměla hooodně dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
careynka píše:veronikamayerova píše:no taveny syr asi taky ne… za prvy syr, i kdyz tady ho moc neni a za druhy sama tavici sul
Taveňák není nic extra ani pro dospělýho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda preferuju radši normální chleba, klidně třeba i se semínkama, ale určitě ne toustovej. Horší plast neznám.
. Jinak malej miluje chleba s máslem a nastrouhaným ementálem a když se mi do toho podaří zamáčknout kousek salátové okurky nebo rajčátko, tak mám vyhráno! Jinak jsem už malýmu dávala i musli (tady máme jedno vhodné od 10.měsíců), normálně mu to dám s teplým plnotučným mlíkem a malej se olizuje až za ušima. A dneska mi ukradl kousek bábovky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucy1980 píše:
Já teda preferuju radši normální chleba, klidně třeba i se semínkama, ale určitě ne toustovej. Horší plast neznám.. Jinak malej miluje chleba s máslem a nastrouhaným ementálem a když se mi do toho podaří zamáčknout kousek salátové okurky nebo rajčátko, tak mám vyhráno! Jinak jsem už malýmu dávala i musli (tady máme jedno vhodné od 10.měsíců), normálně mu to dám s teplým plnotučným mlíkem a malej se olizuje až za ušima. A dneska mi ukradl kousek bábovky
.
Bábovku už taky kousek zdlábla, dokonce ořechové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dávám s lučinou, tvarohem, šunkou, o sýr moc nestojí, ale taky nabízim, ze sladkýho marmeládu (domácí) a vyjímečně dostane ode mě kousek s medem
ale má rád i jen s máslem a pažitkou
dávám obyčejnej bílej chleba, ale je fakt, že mnohem častěji dostane rohlík, protože bílej obyč chleba domu nekupuju a jen kvůli prckovi se mi ho kupovat nechce, takže to řešim tim rohlíkem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na chleba nedávám nic, protože moje dítě to nejí - jedině zvlášť, mám stejný problém jako ostatní - pokud je pečivo namazané, nevezme do pusy.
Vhodná je marmeláda (kvalitní složení), lučina nebo žervé (u nás jede Almete nebo klasická Lučina ta kostka, našlehanou nechce), máslo, sýry (nejlépe méně slané), asi různé pomazánky, dokonce někdo na chleba maže i ty masové skleničky (kde jen jen maso, třeba toto http://www.docsimon.cz/…aso-pyre-125) jako náhrada paštiky, na chleba je možná dát vařenou dětskou šunku,…
Tavené sýry nejsou vhodné právě kvůli těm výše zmíněným tavícím solím, tvarho by děti do roka neměly (výjimkou jsou ty tvarovohý sýry typu žervé) - ale to máte skoro za pár…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vevci píše:dusicka.. píše:No ono je to težke,vevci píše:
A můžete mi poradit jak na malou, kdyz cokoli ji na chleba nebo rohlik namazu, tak to slíže, sní sýr a sálám a pečivo zahodí? Přitom suchy ho jí v pohode, treba v kocarku nebo obchode, ale kdyz chci aby to měla místo jednoho normálního jídla, tak ani tuk.Jooo, tak tenhle boj znam
Příspěvek upraven 26.10.11 v 21:24Zatim to resim tak, ze ho nenechavam se krmit samotneho. Proste mu davam kousky peciva s necim rovnou do pusy. A to jeste obcas musim davat tim namazanym na jazyk, bo jak citi suchy chleba(rohlik), tak to zas vyplivne, holomek jeden
Pritom v kocarku basti kousky sucheho rohliku uplne bez problemuon je schopna i ty kousicky v puse požmoulat ocucat a pak zbytek vyplivnout
.
Ona byla vzdycky nejedlík a ted je to cím dál tím horší. Ráno a vecer vypije mléko a za cely den sní jeden jogurt.
hlásím, že máme taky olizovačku
nacpat do pusy si to ode mě v židli nenechá, tak jí to dávám třeba venku v kočáře na svačinu, to si nechá dát a sní to, večer teď jen olizuje, tak dávám radši kaši, to jí tam tou lžící přece jen víc nacpu, než aby mi pak v noci kvičela hlady…
snad ji to zas za nějakou dobu přejde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit