Skoro roční dítě a chléb?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19494
26.10.11 22:28
hofka píše:
careynka píše:
veronikamayerova píše:
No,jsem máma s jedním kloučkem,takže nemám hromadu zkušeností a ani nevím,jestli jsem to třeba nedělala špatně,ale my jsme dávali toustový chleba nebo lněný (ty jsou měkoučké)třeba s máslem nebo taveným sýrem.Pro tak malé miminka asi nebudou vhodné paštiky atd.
no taveny syr asi taky ne… za prvy syr, i kdyz tady ho moc neni a za druhy sama tavici sul 8-o
Taveňák není nic extra ani pro dospělýho.

no prave, ja si ho mazu max na topinku jednou za pul roku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
27.10.11 06:59

Taky jsem dávala obyčejný chléb.
Proti semínkům nic nemám. Jen není vhodný pro prcky celozrnný chleba. Obsahuje hodně vlákniny, kterou dětský organismus nezpracuje. Pro děti stačí vláknina ze zeleniny a ovoce.
Celozrnné pečivo by se nemělo dávat podle některých názorů dětem až do 5 let.

Já mám děti 5 let a necelé 3 roky, oba dostanou celozrnný chleba občas(skutečně celozrnný, ne obarvený karamelem, který se tváří „tmavě“) - občas, tak jednou za 10 až 14 dní. Protože si myslím, že kdybych jim to nedávala vůbec, později by nic takového nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
27.10.11 20:05

fakt, to jsem nevedela, dnes mel prcek k veceri tmavej chleba se semenama a moc mu smakoval :oops:

sieta.m píše:
Rozhodně ten chleba nesmí být tmavý s vlákninou-celozrný apod. Vláknina není pro malé děti vhodná v takové míře
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
28.10.11 14:26

Skrovek chlebíku (kousek tuhé kůrky)dávám malé žužlat už asi od 7 měsíců, miluje to a pomáhá jí to na dásně.

A co jinak na chleba ročnímu mimi?

• Lučinu, Žervé
  • tvaroh (normální, ne nízkotučný)
  • máslo (ne margarín)
  • trošku marmeládky, džemu, medu

Šunku - to nevím, možná zcela výjimečně a jen trošku, bývají dost slané. Taktéž taveňáky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
30.12.11 22:08

zrovna dnes večer jsem si začala hledat, čím krmit jednoroční dítě a tady http://black-marmelade.blog.cz/…ivo-sul-cukr jsem našla docela zajímavý článek, je tam vysvětleno v jaké formě a míře podavat tuky, cukry, soli atd. Např.tavené sýry ani salámy ne, páč vždycky je v nich je chemie a éčka, ať se tvaří sebezdravěji, zrovna tak margaríny. I domácí marmeláda by se neměla tolik dávat (spíš med, ale denně jen 1 čaj.lžička), protože obsahuje až 60 % cukru. To mě udivilo, tak jsem pak načetla další články, kde psaly, že marmeláda se svým vysokým obsahem cukru je pro dítě moc velkou energetickou bombou a zvlášt u hyperaktivních dětí používat opatrně či se jí úplně vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
5.11.15 09:28

Dobrý toustový chleba mají v Lidlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie