Jak naučit pít

152
5.3.08 12:51

Jak naučit pít

Ahoj,chci se zeptat,jestli jste některá neměla podobný problém.Dcera byla doposud jen na MM.Před čtrnácti dny jsme začali s příkrmy.Chtěla jsem ji naučit také aby se napila i trochy čaje,ale zatím nejsme vůbec úspěšní.Zkoušela jsem lžičku,savičku i nekapající hrníček a zatím se u toho jen šklebí.Čaje jsem zkoušela pytlíkové,bylinkové i ovocné.Je fakt,že zatím ji hodně kojím,zatím dáváme jen jeden polední příkrm,tak možná nemá žízeň a chce to jen čas,ale kdyby náhodou měl někdo nějaký typ,budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3496
5.3.08 14:08

Ahoj, ráda bych poradila, ale bohužel, mě se nenaučilo pít malou dodnes. Sice umí pít z jakéhokoliv pohárky, pítka a skleničky, ale i přesto za den vypije max. 3dcl tekutin. A to jsem zkoušela jak vodu, čaje, šťávy.......Snad ji to v létě přinutí pít víc.
Jo a nekojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
5.3.08 14:24

také čekám na radu.
U nás nepije nic.čaje a ani moje mlíko když odstříkám.Flašek a ruzných pítek máme víc než v lékarně a nic :cry: .
Pořád nám v porodnici říkali nedávejte flašku at si nezvyknou a tet mám opačný problém,že si zvyknout nechce.Nechci odstavovat,ale chci aby to uměl se napít :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.3.08 15:49

Verče bude 8m a taky jí to moc nejde..ona celkově má problém se vším kde je třeba sát.. takže dáváme po lžičkách, to funguje super..zatím jen vodu.. a cvičně, po obídku a večeři, jinak kojíme

její starší ségra to pochopila bleskově, měla obyč hrnek MAM, tahle má Avent, pže MAM nezvládla, ani Avent se jí nelíbí..tak co by chtěla? :D

eva-emitom

• Citovat
  • Upravit
1434
5.3.08 18:38

ahoj,
tak my máme podobný problém, zkoušela jem různé hrnky (Avent atd.), a nakonec jsem byla úspěšná s lahvičkou MAM Ultivent. Má šroubovací dolní část. Dudlík připomíná bradavku a má i trošku jiný povrch, takový sametový. A Anička z něj bez problémů pije. Nevypije tolik, tak 100 ml max. ale ona má dost MM ode mě, tak jí to asi stačí.
Lahvičku mi objednali v lékárně, stála něco kolem 200,– Kč (260 ml).
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
5.3.08 20:13

Holky nezoufejte. To přijde samo. Pokud dítě pije MM nebo UM, tak přísun tekutin má. V létě si samo řekne o pití. Malý mi do roka skoro nepil čaj a dneska dá denně litr ani nevím jak 8O Ale je fakt, že prudce klesla jeho potřeba mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
5.3.08 20:25

Ela po třech měsících pochopila, co je lahvička. A vypije celách 5-10 ml za den!!!! Slavím, u starších dračic to byla větší bída…

Ale zase vím, že se to obě naučily a nikdy vysušené nebyly…

Začaly hodně pít s koncem kojení…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
5.3.08 21:04

Naše Káťa nechtěla a do dneška nechce vzít do pusy gumovou savičku, pouze tu silikonovou. Tak jí zkus odstříkat mlíko do flašky, třeba zjistí, že je tam to dobrý maminčino mlíčko a bude pít a pak jí tam postupně dej čaj..:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
5.3.08 21:11

Taky jsem nad tím uvažovala,ža jí zkusím odstříknout mlíko do flašky a pokud by ho pila,pomalu zkusím čaj,ale třeba z toho hrníčku z nekapajícím ventilem se vyloženě omylem napila a byla z toho zděšena,že se jí něco dostalo do pusy,bohužel nevypadala,že by jí ten čaj chutnal.Tak taky věřím,že až bude mít opravdu žízeň,tak začne pít.Uvidíme až začnou teplejší dny a bude trochu větší.Ono ani ty příkrmy jí zatím moc nejedou,ale před polednem.když už má hlad tak něco sní,ale zatím se snažíme jen čtrnáct dnů,takže i to je úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
5.3.08 23:22

Já si taky myslím, že se to naučí až dostane žízeň. pokud má jestě mlíčko od maminky tak to tu žize'n určitě zažene.
My jme taky řešili stejný problém, a pak jsem zjistila, že to má studený - venku byly 30ceti stup'nový vedra a já jsem dávala vlažnej čaj - a vůbec nepil (měl už 8 měsíců a na pití pořád jenom to prso) a pak jsem jednou dala teplej čaj a vypil celou flašku. To mlíko od maminky má teplotu 37 takže to chcou taky teplý.
Tak držím palce ono se to poddá
mějte se
Marhulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
13.8.08 13:24

Mě se osvětčil tzv. neprotékající hrneček, ze kterého jsme vyndala těsnící prvek, takže volně protékal, takže chctě nechtě něco vypil. Bavilo ho totiž kousat do hubičky. Trvalo to cca 1 měsíc a teď už Toníno pije v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.4.15 21:17

Jak jí mám naučit pít

Ahojky maminky obnovují téma malá půl roku, začali jsme před měsícem dávat příkrmy, to je super, ale nechce vůbec pít jen UM. Vyzkoušela jsem už různé hrničky šťávičky, čajíčky nic…Ani kapku hrozně se ksichtí a pak i brečí. Už má UM jen 3× denně jinak nic nepije co s ní? Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
8.4.15 22:26

No úplně tě chápu, když jsem tuto diskuzi zakládala, tak jsem měla stejný problém, až na to, že jsem kojila. Já jsem teda dávala jak to šlo vodu po lžičkách, kdysi kojeneckou, nebo převařenou, voda nám zůstala dodnes, moc nic jiného nepije ani ve svých sedmi letech, zase, ale nemáme problém se sladkými nápoji, těm moc nedá, vypije trochu a pak raději vodu :) Neboj určitě se to zlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí