Jaký čaj??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaký čaj??
Ahoj holky, prosila bych radu ohledně čajiků. Dcera má 7 měsíců a nevím jaký čaj je lepší jestli granulovaný nebo obyč pytlíkový. Slyšela jsem, že ten granulový není moc vhodný. Poraďte jaký používáte vy.
Děkuji Jana ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj,
já dcerce vařila sáčkový, v granulovaných je zbytečně moc cukru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, je to pravda. Granulované obsahují cukr, hůře se pak v noci odnaučují. Pokud děťátko není zvyklé na sladkou chuť, začala bych určitě pytlíkovým čajem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj názor: d začátku dávám dceři čaj granulovaný… ano, je opravdu sladší… ale vůbec jí neděla problém přesnídávka udělaná doma či domácí kaše… ba naopak… ty kupované, pro ni asi dost sladké, myy prostě nechce… takže s tím cukrem bych si hlavu nedělala… tolik čaje zase nevypijí… a dávkuji jí ho tak, že dám těch granulek stejně méně než mají doporučeno...... Z mého pohledu klidně granulovaný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám sáčkový. Granulovaný jsem jednou ochutnala a je příšerně sladký
Takže proč zbytečně zvykat na sladké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě malý sáčkový nechtěl,nechutnal mu,takže pak jsem dávala granulovaný a teď pije sáčkový,ale sladím kapkou medu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tomík pil skoro jen granulovaný, jiné nechtěl. Je teda fakt, že teď je po sladkém jak divý, ale jestli je to kvůli čaje, to fakt nevím
Teď už pije cokoliv - od vody, přes čaj, vodu se šťávou atd. Ondrovi zase nikdy nejely granulované, takže pije pytlíkové s trochou glukopuru, někdy i bez. Myslím, že důležité je, že prcek vůbec PIJE. Začla bych pytlíkovým, pokud nechutná, tak bych s klidným svědomím dávala granulový ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cauko, ja to střídám - jeden den převařenou vodu, druhy den sačkovy čaj od Lerosu - nebo podle toho jak pije, když vidím odpoledne že mu čaj nejede dostane vodu, a naopak. Urcite hlasuju pro sackove, ale uz jsem videla i granulovany bez cukru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terka mi pije oba. Je kojená, takže ta troška čaje, co vypije, jí neublíží. Pytlíkové má taky ráda a to hlavně od Megafytu, Leros jí moc nejde. Oba výrobci mají celkem široký výběr.
Převařenou čistou vodu jsem zkoušela a taky pila. Ale když jí můžu dát dobrý čaj, který jí chutná, tak proč bych jí dávala vodu?
Ale je to každého rozhodnutí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyměkla jsem a mám v plánu koupit granulovaný. Ani jednu dračici se mi nepovedlo přesvědčit, že má pít neslazený čaj nebo vodu… Navíc jsou (byly) kojené, tak mi vůbec dlouho (měsíce…) trvalo je přesvědčit, že mají vůbec něco pít. Ela je stejnej prevítek, navíc je ještě k tomu paličák, no a úplně k tomu mi jí kolem druhé odpoledne - jenže starší holky spí do čtyř a dopoledne pijí čaj s mlíkem mk snídani a domácí sirup přes den a po obědě mléko…
Takže buď budu Elče vařit sólo čaj a vypije své dva-tři mililitry (a zbytek naštvaně vyleju nebo vypiju), nebo budu vařit konvičku tak jak už stejně vařím, ale holkám ji budu na odpoledne ohřívat (nebo budou pít studený čaj) nebo já budu pít dětský čaj - který stejně piju, ale až večer…
Nebo prostě udělám Elině do hrnečku drobet granulovaného čae… A až se mi trošku rozpije, začnu jí dávat stejný čaj jako ségrám…
Počítám, že nám bude stačit jedna piksla - ředit si ho budu stejně podle svého, ne podle návodu, takže si ho udělám míň sladký… Nepochybuju, že se naučí stejně jako ségry pít to samé, jen si trochu usnadním ten začátek .)
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme asi do roka z praktickych duvodu davali caje granulovane, ted uz varim detske ovocne sackove (Leros, Megafyt…), sladim troskou cukru, jinak by mi to nepily. Ale pravdu jen spetka na 3 dcl caje. A s odvykanim od sladkych caju jsme zadny problem nemely.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit