Od kdy kysele zeli?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Od kdy kysele zeli?
Nazdarek maminky, asi je to hloupa otazka, ale potrebuji zjistit, odkdy muzu malemu (1,5 roku) davat kysele zeli. Muj Theo basti naprosto vsechno, o tom to neni, je jedlik, ale ma alergii na nektere polozky, tak musim byt extra opatrna. ![]()
Od kdy bych mohla malemu dat kysele zeli? Je zima, je v nem spousta vitaminu a tak by se hodilo. Jinak klasicke ceckovske ovoce jako jsou citrusy a jinou exotiku prave z duvodu alergii nemuze. Zeli bych mu dala asi syrove, aby se zachovalo co nejvice zivin a vitaminu. ![]()
Jen pro dokresleni situace, neziji v Cesku, ale tady se kysele zeli da taky sehnat, ovsem nema ani zdaleka ty grady zelicka ceskeho. Kdybych se doma napila laku ze zeli, zkrivila by se mi huba do osmicky, tady je to fakt slaboucky odvar, tak by to syrove snad ani neuskodilo?!
Co rikate?
Pa, Marketa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
omlouvam se za spatne zarazeni meho prispevku, melo to byt pod „krmenim“, nejak mi to zkratuje v te me bolave nevyspale makovici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, přesunula jsem to začínáme s příkrmy - a řeším něco podobného…
Podědili jsme po dědovy starý zelák, naložili zalí a máme ho takové to echt dobré české (hubukřivící
.
A je zima, holky mají každý den ovoce a napadlo mě to ozvláštnit zelíčkem… Jen jsem ještě neměla odvahu. Je fakt, že loni mi zelí odmítly vůbec ochutnat, tak jsem jim ho nenutila, ale letos na vánoce ochutnaly zelňačku a moc jim šmakovala… A pak mi jedly i trošku dušeného zení a dokonce ochutnaly i syrové.
Asi to dns vyzkouším.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj korvapuusti - co vlastne to slovicko znamena? Urcite bude pochazet ze zeme kde zijes Ja myslim, ze to klidne muzes zkusi A pred konzumaci jeste proplachnout ve vode od toho nalevu. Kdyz se osype, tak uz mu ho priste nedas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mňam, tahle vitamínová bomba je u nás na prvním místě žebříčku už od 9 měsíců dcery. Miluje ho doteď a nikdy jí z něho nic nebylo. Je pravda, že v těch 9 měsících jí ještě ze zelí zůstávaly taková ta vlákna v kakání, ale nikdy se z toho neosypala a ani neměla žádné negativní treakce jako prdíky a tak.
Nejsme nijak alergicky zatížení, ale myslím že kysané zelí je jedna z mála věcí, která nealergizuje, jen je potřeba vědět jistě, že je to produkt mléčného kvašení a ne nějaká rychlokvaška hnaná syntetikou!
Radina
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
tak u nás zelí občas dělám v polívce, někdy jako knedlo kuře zelo, ale vždycky si jen líznem a prej je to hnusný
Jinak jíme všechno.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak kysané zelí je u nás pochúťka už niekoľko mesiacov, zvlášť mladšiemu hrozne chutí, dáva si ho normálne surové. Teraz v zime je to ideálna vitamínová bomba. Ja si teda myslím, že skúsiť už možeš. Ak namáš možnosť domáceho, ale kupujete (ako my), čítaj si zloženie, niektoré obsahujú aj konzervanty, to sa zrovna snažíme nekupovať.
Gabika
- Citovat
- Upravit
Mockrat dekuji holky za vasi odezvu. Tak se asi pokusim to zelicko memu malemu dat. Doma ho urcite delat nebudu, tak zkusim koupit, ale mrknu se nejdriv na obal, jestli je fakt uplne prirodni. ![]()
Jinak se omlouvam, ze vam timto dekuji az ted, ale zapomnela jsem si zapnout sledovani komentaru tohoto prispevku a todnes jsem si myslela, ze mi krome lesiny neprispel nikdo.
Ja se ptala hlavne proto, jelikoz nevim, jak pusobi na ostatni jedince. Mi nevadi, ale co vim, ma mati ho zboznuje k smrti (syrove, ale i varene), no a pokazde kdyz si ho nedokaze odpustit, tak potom trpi jako kun. Ma nepredstavitelne bolesti bricha. Tak asi proto jsem chtela byt opatrna. Ale asi si troufnu ho malemu dat. Doted mi basti naprosto vse, ale zacinam si vsimat posunu zajmu od sladkeho a kyseleho k slanemu. ![]()
Ajlili: ta korvapuusti je fakt finske slovicko a znamena v otrockem prekladu policek za ucho, ale vsichni Finove ho pouzivaji jako terminus technicus jen pro jeden specialni druh sladkeho peciva, ktery tady vidis vsude v kavarnach. Jako u nas jsou kolace, ve Finsku jsou korvapuusti. Je to takovy skoricovy snek z kynuteho testa. ![]()
Marketa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja jsem zkousela ruzne jako prilohu, sladsi, kyselejsi, v polévce, v omáčce.. holky mi to nesni ani dnes (3,6) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit