Kolik mléka při příkrmech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolik mléka při příkrmech
Ahoj všem, možná budu klást už notoricky známý dotaz, ale nikde jsem nenašla odpověď. Dcerka (6 měsíců) už baští polední příkrmy, postupně budem přidávat další, však to znáte. Je mi jasné, že vše jde na úkor MM (u nás je to půl napůl s UM). Nemůžu ale nahradit všechen „kojo-um“ něčím jiným to je jasné, že:). Dítko mléko (ať už Nutrilon nebo MM) potřebuje, že jo. Tak se ptám. Kolik by ho mělo za den vypít 6 měsíční až roční dítko, které už se futruje příkrmy? Nemluvím teď o tekutinách celkem. Těch by mělo být asi něco přes litr, že? Včetně čajů, kojovody, šťáviček atd. Totiž Mudra pravila ať zkoušíme i jiné tekutiny, ale nechci, aby malá chlempala víc vody než mlíka, to dá rozum.
Člověk se řídí citem, já vím, ale stejně by mě zajímalo nějaké doporučení. Předem moc děkuju!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Syn doteď pije UM tolik, o kolik si řekne. Odhadem to je 550-700 ml denně. A k tomu ještě čaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mléka má být 500 ml v jakékoliv formě. Malý ale 500 za den neudělá, tak mu to dávám i do příkrmů. Až bude moct jogurt, tak to bude lepší.
Z
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc díky za odpovědi. Děti se stejně do ničeho nutit nedají. Je to o tom, kdo koho přechytračí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nazdárek,
koukněte se na www.kojeni.net je tam spousta otázek a odpovědí.Můžete se zeptat i laktační poradkyně na cokoliv ![]()
Pa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kolikrát kojit po zavedení příkrmů?
Ahoj. Malýmu je pět a půl měsíce a zatim mi jí ten 100ml kelímek ovoce (musela jsem začít dávat týden po zelenině kvůli zácpě švestky nebo hrušky)+ trochu dokojím, ale moc nechce a to ještě jak kdy… a cca těch 190 zeleniny + tři dny už i maso…akorát je hroznej nejedlík, prso už od malička nesnáší, nebaví ho to, zdržuje ho to od hraní, je děsně zvědavej a furt kouká kde co lítá, v životě jsem nezažila, že by se přihlásil o jídlo
Tak jsme začali přikrmovat, na pokyn doktorky - za měsíc skoro nepřibral - v těch 5 měsících. Taky se na to jídlo občas tváří
, ale baví ho to - jak je to nový - víc než kojení…no, co je problém je to, že mi prostě nechce jíst častějc než jednou za 4 hodiny!!! Čili ráno cca od 7 do devíti, kdy vstáváme, si u mě v posteli pocucává MM, ale kolik toho je v tom polospánku schopnej vytáhnout, to fakt netušim, párkrát natáhne a usne a za 5 minut znova…pak je 2 hodiny v zhůru, 2 hodiny spí venku v kočáře - takže ovoce je ve 13…stejný interval znova odpoledne = v 17 masozelenina, pak cca v půl 9 kojení, po hodině vykoupat, před spaním kolem 10 nabídnu znova prso, to si sotva cucne, jak je „nečerstvej“(nejlíp akceptuje, že má jíst, těsně po spaní)a pak se budí na kojení cca v 1 ráno a pak co 2 hodiny…
Prostě nevim, jestli mu to mlíko stačí, když přes ten den pije dejme tomu 2×, víc prostě nechce, řve jak tur, jen vidí prso
a navíc teda chudáci prsa, když přes noc jedou jak blázen a pak přes den 12 hodin nic! Au!
někde jsem našla, že rozhodně nestačí 2 kojení denně v půl roce, že to nejdřív tak v 8 měsících…to znamená, že se do 8 měsíců budem furt budit v noci co 2 hodiny, aby se dokojil? Bože
, už nemůžu!
A on taky ne, přijde mi, že je věčně protinej, protože je nevyspalej
Chtěla jsem ho na 6,5 měsících zkusit v noci odstavit
co s nim, s nežírou? A kaše se bojim(když se má začínat rýžovou), když vim, jak ho zabetonovala pitomá mrkev
poradíte něco?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to malá mi zas visí na prsách pořád, i hodinu v kuse
Sní příkrm a dopije se.
Když se mu nelíbí prsa, zkusila bych mu strčit flašku ![]()
Kaši můžu poradit švestkovou od nestle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdo to asi nerad uslyší, ale taky bych zkusila flašku. Odsát si přes den a dát mu to v noci, abys věděla, kolik toho vypije a na jak dlouho mu to teda stačí. Pak by se vidělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za reakce. Lahev jsem zkoušela…taky nechce
Vyzkoušela jsem tři různý, topí se v nich a nechce se mu na to přicházet, jak z toho pít… Muž mi tvrdí, že mu prostě stačí míň, ať to neřešim a nenutim ho…jenže kdybych to nechala na prckovi, tak jí asi jen v ty noci, kdž ho to nezdržuje od zkoumání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak koukám, že jsme na tom dost podobně. Já mám holčičku, teď momentálně 5 a půl měsíce. Přestože je a byla plně kojená, od 4 měsíců přikrmujem, protože přestala přibírat. Přesně jak píšeš, přes den mi začala bojkotovat prsa neb všechno ostatní kolem je zajímavější.. Pila jen hned po probuzení, ale tak 2 minuty a víc ani prd… V noci by mi ale prsa snědla
… Momentálně jsme už na 4 příkrmech denně. Začali jsme standardně zeleninou v poledním čase, ale tu mi taky po chvíli začali nejíst.. takže ráno v posteli si cucne (tak kolem 6. hodiny), pak v 9 máme ovoce, pak chrní v kočáře, v poledne dostane zeleninu nebo masozeleninu, pak chrní v kočáře
, ve 4 dávám znovu ovoce, v 6 pak dávám bezlepkovou nemléčnou kaši Sinlac a po sedmý hodině koupem a následně kojím. Dřív už mi v noci spala krásně, teď máme období buzení, takže v noci kojím tak 2-3×. Zítra chci volat doktorce a taky se jí zeptat, jak moc je nutné ještě kojit, kolik tohle mimčo ještě potřebuje mlíka.. Nebo jestli třeba nezačít dávat mléčnou kaši namísto té nemléčné.. Přes den jí totiž prso vůbec nic neřiká. Navíc se nám teď prořezaly 2 zuby a dnes když jsem jí prso nabídla, tak mě kousla… Na flašku jsem jí učila měsíc a půl. Každej den u poledního příkrmu jsem jí strčila flašku - jednou s čajem, jednou s vodou… a teprve včera vzala flašku na milost
Po měsíci a půl. Takže teď mi 2 dny už cucá přes den čaj z flašky. Vypije malinko, ale i tak je to velkej úspěch, snad začne pít víc.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kdyžtak dej, prosím, vědět, co Vám doktorka řekla…já, když se na to noční kojení ptala na půlroční prohlídce, tak mi řekla, že jsme od malička nestandardní a že pro mě žádnou radu tím pádem nemá, ať mu holt zatim vyhovuju
, že to mm ještě určitě potřebuje… a paní z online laktační poradny mi poradila, at ho zkusím 2 týdny nechat spát přes den jen max 3 hodiny, jestli prostě nemá moc denního spánku a nepřehodil si tim režim, že by se třeba tím, že by byl utahanej a spal tvrději v noci mohl přehodit i na denní kojení…zkoušim to 4 den zatim žádný výsledek, tak uvidim za ty 2 týdny…já ted už v noci kojim po hodině, je to fakt jen zlozvyk, jenže jak mu mám vysvětlit, že mu ráda dám prso, ale ne dřív než po 3 hodinách? zkoušela jsem jednou dát, jednou nedat a nemůže to pochopit, proč jednou jo a jindy ne, takže řve jak blázen…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak jsem mluvila s doktorkou a dle ní stačí, pokud budu kojit tak 3× za 24 hodin - což splňujem během noci. Tím pádem není problém, že přes den nekojím… Dávám jí čaj z flašky.. Vypije ale jen malinko, takže stejně nabízím i přes den prso. Dneska se z něj i jednou napila
. Každopádně na pokrytí mléčných potřeb prý ty 3 kojení stačí v pohodě.. Ještě jsem měla nápad vyměnit nemléčnou kaši, kterou jí momentálně dávám za mléčnou.. A to prý klidně můžu.. takže to zkusím. Jsem na to zvědavá, dnes to testnu poprvé. Zatím ale do všeho kam jsem dala UM tak to vyčuchala a nechtěla to, tak jsem zvědavá
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ale musím říct, že se mi třeba v noci vzbudí po 2 hodinách nebo i po hodině… a dokud jí nenakojim, tak neusne… Ale pak mi zas spí třeba 5 hodin v kuse… U nás prostě nějakej „psanej interval 3 hodin“ nefunguje..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže by měl dat rano 200ml pak večer kase to je kolik mat. mleka? a dokojeni po kasi to by mohlo pokrýt tech 500ml ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit