Jídelníček pro naše ratolesti

1
8.11.07 11:57

Jidelnicek

Zdravim vsechny maminky.

Obracim se na Vas s prosbou tykajici se jidelnicku pro sve ratolesti. Mam 10.mes. dceru a tak nejak mi pripada, ze ji varim stale jedno a totez (mrkev, brambor, maso, atd.), k tomu vsemu ste nemastne a neslane, cukr tez bvubec nedavam. Poradte co varit (hlavni jidla, polevky, atd.), pripadne doporucte nejakou dobrou knizku s recepty. Nevadi mi kazdy den varit, hlavne aby jidlo bylo pestre a vyzivne. Co davate detem k dopol. a odpol. svacine? Jinak dcera je stale kojena. Predem dekuji za vsechny rady. Mejte se krasne a at Vam deti delaji jen samou radost. Alena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10459
8.11.07 12:09

ahoj, myslím, že klidně můžeš do jídelníčku zařadit ještě třeba cuketu, brokolici, květák, hrášek a kukuřici bez slupek, zelené fazolky, je toho spoustu… Na svačiny můžeš dávat bílý jogurt, předpokládám, že ovoce už jsi do jídelníčku zařadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
8.11.07 13:16

Ahoj, mám podobně staré dítko, tak napíšu, co mu dávám já. Kdovíjak pestré to teda není, ale nic lepšího jsem nevymyslela.

snídaně bílý jogurt, pečivo s lučinou/máslem/máslovo-žloutková pomazánka (nikdy jsem nedělala, ale chtěla bych), pečivo suché (když to ostatní nechce), někdy jogurt s cornflakes (to jsemvymyslela sama, není na tom nic závadného, ne?)

svačina rozmixované jablko/hruška samotné nebo se švestkou/mrkví, nebo banán, nebo jogurt (pokad ho nesnídal), když si vzpomenu, kapu do toho olej, kvůli vstřebávání vitamínů. Někdy to jablko/hrušku rozvařím, nebo dám přesnídávku

oběd brambory/rýže s brokolicí/mrkví, někdy i s masem (kuřecí, libové hovězí, už měl i libové vepřové), někdy má těstoviny s eidamem a rajčetem a máslem /ó jak jsem byla hrda, když jsem to vymyslela), někdy rajče přihodím i k bramboře s masem. Hrášek/kukuřice se mi moc neosvědčily kvůli slupkám, ale taky někdy má.
Nezapomenout přidat olej nebo máslo - kvůli vitamínům rozpustným v tucích.
Polévka - dělala jsem jednou - mrkev, brokolice, kukuřice, pár nudlí a žloutek. Našla jsem to na plínce téměř stejné asi po dvou hodinách 8O , dodnes nechápu, jak to tak rychle dokázal dostat zas ven, od té doby jsem nezkoušela.

odpolední svačina jako dopoledne, pole toho, co ten den už měl.

večeře kaše - buď nějaká klasika - Humana, Hami, Babylove, nebo kupuju v DM jáhlovou nebo špalkovou a dám s jogurtem a ovocem - to ale spíš když už nemám tu normální nebo když mám jen jednu a měl ji už vícekrát za sebou. Jinak tuhle jáhlovou, špaldovou dávám i k obědu, třeba s brokolicí, když jsem líná vařit (měla jsem fakt radost, když jsem to v DM objevila, mají to normálně u kaší).

Teda ale musím přiznat, že tobík obvykle nemá dvě svačiny. jak ho mezi tím ještě kojím, občas dostane kus rohlíku, kukuřičné křupky…

Snad jsem nějak pomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
8.11.07 20:20

noemmi, nás se to zatím ještě netýká, ale chválím tvou nápaditost. Tvůj seznámek si uložím a v budoucnu určitě využiji. Děkujeme!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
9.11.07 14:50

ahoj,
mě se osvědčila knížka od D. Ostertágové - Receptář zdravé výživy pro kojence a děti. Vařila jsem podle ní Tomáškovi a za chvíli začnu i Aničce. Ale nevím, jestli se dá ještě někde sehnat.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
13.11.07 19:28

ahoj
já dávám malé na svačinku třeba jablkový kompot s ovesnýma vločkama a s banánem, moc jí to chutná
nebo třeba pohankovou kaši,špenátovou polévku s krupičkou, ted jsem koupila dýni hokaido, cuketa nám taky chutná, zelené fazolky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JM
83
1.6.08 12:42

Asi jsem natvrdla, ale můžete mi přesně napsat jak jídlo připravujete? Co stěmi fazolkami - myšlěno jako fazolky na smetaně? A jak s tou cuketou?A k těm těstovinám s rajčetem - jak to děláš?
aké vařím to samé pořád dokola, rozmixované příkrmy, jogurty, přesnídávka.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koleso
21.10.13 17:02

Hledám tu mou diskuzi, kde holky slíbili radu a bohužel ji už nedohledám. Potřebovala bych za domací ukol sestavit jídelníček pro slavnostní přiležitost a jako dalsi ukol hotelovou snidani.Na internetu se mi nic nepovedlo najít, jen pravidla a ta znám. Snídaně mě nic nanapada a jídelníček mam takto:

campari..studený předkrm nevim jaký. kachní(MŮŽE BÝT KE KUŘETI?)vývar s.. domacími nudlemi
bílé víno. kuřecí ondráš, zelenina čerstvá. banán se šlehačkou. mokka káva
digestiv:Bohemia sekt-demi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko