Pořadí příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pořadí příkrmů
Dobrý den, maminky,
prosím o radu.
Po Novém roce začínáme s mou princeznou s příkrmy a trošku v tom tápeme. Mohly byste nám napsat Vaše pořadí příkrmů (alespoň orientačně), ať mám alespoň nějakou představu, s čím začít a s čím pokračovat.
Vím, že se začíná mrkvičkou, pak mrkev + brambor, pak asi brokolice,… no a pak ?
Další otázka - je nutné kupovat kojeneckou vodu? Bydlíme v Olomouci a tady je voda moc dobrá, tak nestačí ji jen převařit ?
Děkuji za každou radu !!!
Pěkný den.
Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
tak třeba po brokolici ještě květák, dýně, kombinovat s bramborem nebo rýží. Vodu bych radši do roka kupovala.
Koukni na www.kojeni.net ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, já jen doporučuju opatrně s mrkví. Nejen moje zkušenost praví, že pár dní mrkev, pak dalších pár dní mrkev s bramborama může způzobit nepříjemné vyprazdňovací problémy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
ja mam kamaradku v Olomouci a te mudra rekla, ze nemusi kupovat kojeneckou, jelikoz voda tam splnuje vsechny normy jako kojenecka. Nechala delat rozbor.
A s mrkvi opravdu bacha, u nas nesla, stavela, za to dyne, brokolice, spenat, to jelo ![]()
Tak at chutna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach jo, škoda, ze jsem to s tou mrkví nevěděla dřív
Prcek dostal 2 dny mrkev a pak 2 dny mrkev s bramborem a někde se ta potvora šprajcla
No dneska teda dostane brokolici, tak to snad pomůže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoja,
jen k té mrkvi - náš Ondra papá už třetí týden jen mrkvičku (buď samotnou nebo s květákem či brokolicí) a kaká krásně, dokonce víc než dřív. Takže to asi záleží na dítěti, co snese.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, Renatka taky papá týden jen mrkvičku a brambor a kaká líp jak předtím. Fakt záleží jak to komu sedne. Holky kupujete zeleninu v marketech? Brambory máme nehnojené domácí a mrkev kupuju bio, ale nic moc jiného tady bio není. Mám strach že v těch marketových zeleninách je víc chemie jak vitamínů. Švagr má zahradnictví a odebírá odborné časopisy a tam byla tabulka povolených hnojiv v různých zemích a je to bída, v česku to není tak hrozné, ale Holandsko, Itáliea Španělsko to je samá chemie. Nic domácího nemáme, švagrovi letos nevzešlo skoro nic, jen pří:,–(y. Asi budu kupovat hotové masozeleninové příkrmy. Jak to děláte vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evo,
já dávám za začátku jen hotovky. Ty jsou fakt bez chemie a hlídané, takže pokud to peníz dovolí, tak je to PODLE MĚ nejlepší řešení.
Namíchám mu třeba dvě různé lahvičky a je to. Teď jedeme mrkev-brokolice-květák v různých obměnách a zatím to baští vše.
Já nemám moc možnost shánět někde něco bio a vlastní zahrádku nemáme.
Později budu vařit sama, jako jsem to dělala u prvního. Moje bašta mu pak chutnala naštěstí stejně jako ta hotová.M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
EVO, tak raději příkrmy kupuju. Až budeme na nákupech v Brně, tak se kouknu po bio zelenině v obchodech, nakoupím a zamrazím. Údajně nějaká firma vyrábí rovnou mraženou biozeleninu, ale tu jsem ještě neviděla - nevím, jestli třeba dělá jen jednodruhovou nebo míchanou z víc druhů ![]()
Té zelenině v obchodech u nás vůbec nevěřím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsme na tom stejně. Honzíkovi jsem měla hodně zamražené zeleniny domácí, ale letos nic nevzešlo, tak budeme taky kupovat hotové příkrmy. Zatím dávám jen mrkev z bramborem, pak dáme maso a pak už začnu kupovat hotovky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Novire - ta firma, která vyrábí mraženou bio zeleninu se jmenuje Ardo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, děkuju za odpovědi a za pomoc, už se nám ty příkrmy blíží mílovými kroky, tak snad to zvládneme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě na okraj - Ardo se dá koupit v Tescu i Hypernově. Znám jen dva druhy. Ale je tam cibule. Já jsem to riskla nebyl problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mám takový laický dotaz - vím, že zelenina ( a pak i ovoce) se má zavádět 3-4 dny (kvůli alergické reakci) - platí to taky třeba u brambor, rýže nebo masa ?
A jak zapíjet jídlo ? Hned po krmení dokojit nebo počkat, až si Klárka řekne ? Snažím se jí dávat pití po jídle (Avent - magic cup) - ale absolutně netuší, co s tím má dělat. Když jí oddělám tu membránu, tak se zase šklíbí a teče to všude kolem, jen ne do krku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petrušo, já jsem podle knižku od MUDr.Gregory zaváděla všechno takhle pomalu, někdo dokonce dodržuje 7 dní. Po příkrmu dokojit nebo dát UM, časem, až bude množství příkrmu dostatečné, nahradit mlíčko jenom příkrmem a pitíčkem. Naše dítko z hrnku nechtěla pít dost dlouho, tak jsem dávala pití do láhve s dudlíkem. Z hrnku začala pít až tak po měsíci každodenních pokusů, ale až tak po dalším měsíci dokáže vypít pořádnou dávku. Z toho hrnku to chce totiž pořádně tahat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit