Pořadí příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hlavně nezapomeň po příkrmu počkat ještě tak hodinku než dokojíš. Říkala mi to doktorka, asi aby se jim to v bříšku moc nepomíchalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Durdas píše:
Hlavně nezapomeň po příkrmu počkat ještě tak hodinku než dokojíš. Říkala mi to doktorka, asi aby se jim to v bříšku moc nepomíchalo.
To mi prijde, ze nema moc logiku, podle me musi dite taky uhasit zizen, protoze tolik tekuntin z prikrmu prece nedostane…A to dokojeni je taky na uklidneni (sani), prece jenom je ta strava ze lzicky uplne neco jineho, nez na co byli zvykli…:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je pravda ale v MM má nejen pití ale i jídlo no a právě asi ty jídla by se jim neměla míchat moc brzo po sobě. Teda alespoň já to tak chápu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky, poradte, zaciname s prikrmem, najeli jsme na mrkvicku, ale malej bude radsi hlady nez bych do nej vpravila byt 2 lzicenky… kupuju od Hippu. muzu zkusit rovnou nejakou tu dvojslozkovou? treba s brokolici? nebo proste vydrzet, dokud to v nem nezlomim?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala rovnou mrkev+brambor od Hipp, zrovna neměli jednosložkovou. A taky žijeme. Klidně bych zkusila něco jiného, někdo mrkev nerad. Nebo počkat pár dní jen na mlíku a zkusit znovu. Hlady rozhodně netrápit a nenutit do jídla - taky by potom nemusel chtít papat vůbec nic a to by bylo horší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
diky, zkusim jeste tu mrkev dnes a pokud zas nic, tak za par dnu nejakou ty dvojslozkovou. diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak už vím proč se nemá po příkrmu dávat MM dřív než za hodinu. Ono by prý to MM odbouralo železo z příkrmu. Tak jsem zase o něco moudřejší
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Durdas píše:
Tak už vím proč se nemá po příkrmu dávat MM dřív než za hodinu. Ono by prý to MM odbouralo železo z příkrmu. Tak jsem zase o něco moudřejší![]()
to je mi novinka…mě teda na nic takového nikdo neupozorňoval, a to mám muže MUDra:). pravda, že se Vojta zbavil mlíka po obědě asi za týden, jak mu to chutnalo. a nic proti, ale železa v mrkvi asi moc nebude:). to je, a hlavně ve vstřebatelné podobě, až v mase a to už se asi většinou děti nedokojují… aspoň to naše ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem začala malému dávat maso už asi za týden od začátku příkrmů takže jsme ještě chvilku dokojovalli. Jinak jsem jenom chtěla přidat info od naší doktorky se kterou jsme teda moc spokojeni. No tak snad to úplná blbost nebude.
A jinak si myslim, že pro začátek je i ta trocha železa které mrkev, brambor atd. obsahuje pro ty naše drobky asi důležitá. Ale je mi jasný, že ne každý doktor se stotožňuje s názory ostatních doktorů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chápu, že předáváš info:), stejně jako já, snad to nebylo moc ostrý..:) - jen že je to fakt novinka a nikde jsem o tom nečetla. asi opravdu jak který dr. tyhle věci chápe a sděluje… je dobrý mít dr., kterýmu důvěřuješ..navíc naopak, mně právě dr. říkala, že po jídle, pokud chce, dokojit, hned. a postupně prodlužovat interval a zkoušet jiné pití. až se kojení u daného jídla zbavím úplně.
teď už si vojta i „řekne“ uprostřed jídla, že chce napít:)
jinak my taky dávali maso asi po týdnu, ale to už jsem nedokojovala…
jen pro mojí informaci a srovnání názorů - jaké vám doporučila dávat maso?? a doporučovala vařený žloutek??? a lepek?? totiž přišla sjem na to, že opravdu co dr to jiný názor..:), tak by mě to zajímalo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No lepku se zatím máme vyhýbat, o žloutku nic neříkala a maso doporučovala zatím drůbeží (ale už jsem zkoušela i jiné). No a co doporučila vám, ať mám ke srovnání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jen chci napsat, že nám Mudra též říkala, že by se po příkrmu už nemělo dávat mlíko - že odbourává vitamíny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Durdas, maso říkala drůbeží, krůtí, králičí, prostě bílé libové. lepek prý taky ne.
ale nedá mi to nepodělit se o svoje zkušenosti - četli jsme s mužem doporučení americké pediatrické společnosti a nějaké evropské pediatrické pro výživu mrňat, z letošního roku, a tam stojí něco docela jiného. že prý lepek se má dát před ukončeným 7m věku a tím se výrazně sníží riziko celiakie a diabetu I. typu. tak jsme nelenili a hnedka dali pšeničnou kaši.
maso dávám tak 2×týdně hovězí a dám i dobré jehněčí. protože, jak se tu psalo o železu, v červených masech je velký obsah železa, větší než v bílém, a právě hlavně pro železo se dává maso a tak často.
jako potravinářský chemik příliš nechápu tu posedlost bílým masem,. myslím, že nejdůležitější je aby bylo maso libové a z dobrého chovu. takový kuře vyhnaný během chvíle svícením a stresovaný životem v kleci nemůže být nic dobrého…
žloutek se vždycky dával kvůli lipidům, které obsahuje, prcci tvoří membrány, potřebují cholesterol více než my dospělí. nejen proto, aby se utvořili dráhy na jeho odbourávání. a žloutek je na tohle ideální…:) stačí vařený 15 min, půlka týdně.
vím, že ty doporučení se hrozně moc liší, dr. od dr., takhle krmím já:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pehot - To jsem ráda, že nejsem sama, už mi to začínalo být divný.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nataša - jojo máš pravdu, špatně jsem to napsala taky říkala prostě bílé maso. Na ten žloutek se jí musím zeptat, taky jsem to už slyšela, že se dává. Jinak děkuju za informace a tipy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit