Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Dceři je cerstve 12m, do 9m byla kojena..
Do teď je zvykla pouze na flašku s kulatým dudlikem, takovým tím kaucukovym hnědým komunistickým. Ovšem, jakmile si má drzet flašku, tak ani náhodou. Papa skoro sama, vše si bere, šle flašku nechce vzít do ruky.. kazdopadne sem si vsimla, když se asi před 14 dny naučila cucat z kapsicky, ze si ji bere i do ruky a papa ji sama. Napadlo mě, Ze ji tedy koupím flasticku s téma drzakama na ruce s brckem (když teda umí sát z kapsicky.
No a flašku vezme, brcko strčí do pusy ale absolutně neví, co s tím. Kouše do toho, různe olizuje, ale ani náznak, ze by cucala nebo sála.
Jde to nějak naučit? ![]()
Nemáte některá zkušenost? Já si myslela, ze ji proste dam flašku a bude cucat ![]()
Je to pro ni neco noveho, tak proste nevi co s tim. Zkuste ji to ukazat ![]()
@Eminka-Jituska A potrebuje nutne flasku? Moje deti ji meli jen na mliko, jinak pily z uciciho hrnku, petky od rajce, zkouseli jsme normalni maly hrnek, sem tam do nej klasicke brcko.
Resili jsme kdysi to same. Proste dokola nabizet, ukazovat a vytrvat a pak si nekdy nahodou cucne a tak ji to secvakne ![]()
Spíš bych zkusila naučit pít s hrnečku. Později pak třeba z té sportovní lahve s brčkem.
Malá se to naučila během jednoho dne. Je nutné ji to ale ukázat na sobě, aby to viděla. Nejdříve menší pohárek bez ucha, jinak ho bude chytat za něj. A jen trochu vody, připrav se, že se bude často polevat. Případně to zkus ve vaně při koupání.