Jak naučit samostatnému usínání?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
369
28.2.14 08:22

Jak naučit samostatnému usínání?

Ahoj prosím ty zkušenější o radu- Vím že si za to nejspíš můžu sama ale poslední týden jsem už zoufalá. Jedná se o večerní usínání. Malé je šest měsíců a kousek, asi od třetího měsíce jsem se jí snažila naučit aby usínala sama, napřed jsem jí pouštěla kolotoč a pak i potmě: Šlo to krásně, jenže asi od pátého měsíce jsem u ní musela sedět, dokud neusnula, nevadilo mi to, protože stačilo dát jí ruku a do pěti minut spala a byl klid. No, jenže ted, (je to asi tak měsíc), jí jednak to usínání trvá dýl ale hlavně, a v tom je ten problém, chce tu mojí ruku mít pořád, takže v noci aby neječela mám skoro celou noc ruku strčenou v postýlce a horší je že i pokaždé když se vzbudí a já tam nejsem tak řve. Včera jsem za ní v ložnici byla od šesti hodin do osmi 15×, schválně sem to počítala. Malá řve, já příjdu, ona se mě ted už chytne oběma rukama, drží se jak klíště a spí a jak odejdu tak je většinou do 15 minut vzhůru. Ted sem to řešila tak že jsem si chodila v osm lehnout s ní, ale ráda bych jí tohohle zlozvyku, který sem jí asi naučila sama nějak zbavila. Za rady předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
28.2.14 08:24

A co to přijmout a spát s ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.2.14 08:34

Asi potřebuje maminku, já bych v tomhle věku žádné razantní kroky nedělala… Má nějakého usínáčka, kterého by si držela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
28.2.14 08:38

@Angua souhlasím, třeba by jí tě nahradil nějaký plyšáček nebo tak něco

• Citovat
  • Upravit
107
28.2.14 08:49

No, my máme 5 měsíců a taky se nejraději drží mé ruky, ale když jí do ní strčím usínáčka, tak usne s ním. Ale bez dudlíku na noc taky ani ránu…někdy usne hned, někdy to trvá, občas se párkrát v noci probudí, tak jí strčím dudlík, přisunu usínáčka, aby mohla ručkama něco nahmatat a jde to. Nejlepší je, aby byla dost unavená. Nebo aspoň u nás to pomáhá, když je malá dost unavená, tak usne hned, skoro ani nepotřebuje dudlíka, ale zas máme asi jinej problém - je to nasávač. Když usíná v postýlce, tak musí pít čaj…pak jí ho samozřejmě vezmu, dám dulík a spí. Ale i tak…někdy je to hrůza. Tak zkuste toho medvídka nebo dudlík no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
28.2.14 08:53

Já si taky myslím, že půlroční dítě holt potřebuje maminku… Některé ne, ale některé prostě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
28.2.14 08:57

My dáme Nikolku do postýlky pustím usínáčka a za chvilinku usne.Byla sranda když nám došli baterky a ona bez něj nemohla usnout jak je na něj zvyklá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
28.2.14 08:58

A je dost unavená? Pochopila jsem, že ji ukládáš v šest, není to brzo?
Jinak stejný proces usínání máme taky, jen té naší je 18 měsíců. :) Ale když usne, spí celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
28.2.14 09:07

Bez dudlíka to u nás taky nejde. Jo ukládám jí v šest, už sem jí zkoušela dát spát i později ale nejde to, v těch šest je už prostě unavená a pobrekává, že chce spát Já sem jí zkoušela dát do postýlky i různé plyšáky ale zatim bez úspěchu, dala sem jí ho do ruky i když usnula ale hned se toho pustí. Ona usne poměrně rychle ale jak mě nedrží tak se budí třeba i desetkrát za noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
28.2.14 09:11

@Martina 25 nám dřív na usínání pomáhalo pouštět jí toto ale to bylo fakt kolem toho 2 měsíce ted se naučila na melodii toho usínáčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
28.2.14 09:12

No…v šest mi to přijde taky docela brzo na spaní. Já teda malou v sedm koupu a spinkat chodí v osm a o pul deváté už spinká. No, někdy si teda ještě hraje nebo pije ten čaj…nevím no. Každá máma si ten režim asi nastavuje podle sebe no. Nevim, ale myslím, že v šest je brzo jako na spánek až do rána. Ale je to jen můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
28.2.14 09:13

Jj, zkusim i to, ale já jí pouštěla vždycky ten kolotoč a zabral, ted je to bez úspěchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
28.2.14 09:16

Podle mě je to taky brzo, jenže s malou je pak k nevydržení, nic nechce, ráda bych jí to posunula na delší dobu. Zkoušela sem jí třeba dát spát později odpoledne aby večer byla dýl vzhůru ale i když se mi vzbudila v pět tak v šest nebo půl sedmé to byl děs a hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
28.2.14 09:17

@Martina 25 Malá teda chodí spinkat taky kolem té šesté, ale spinká cca do těch osmi, jak kdy. pak se něčeho napapá a jde spát jako až do rána no…ale ten kolotoč neco něco vyzkoušej. My jsme ho měli, když byla naše holka ještě miminko a dost ji to zajímalo a uspávalo jí to. Máme takovýho medvídka ze Sparkys nebo odkud a je na baterky, pěkně a potichu hraje a mění barvy. Malá nato koukala a vždy ji to uspalo. Zkus prostě třeba pořídit i to. Za klidný spaní bych dala cokoliv, takže zkus. A klidně jí třeba i z mobilu nebo z PC pouštěj nějaký ukolébavky nebo hudbu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
28.2.14 09:18

@Martina 25 a co mě ještě napadlo tak jsme učili spát Nikolku v postýlce tak že jsem jí dala do postýlky moje tričko který jsem nosila aby mě cejtila. Protože po narození se dožadovala jedině usínat se mnou u nás v posteli ale na to jsme jí nechtěli naučit a díky tomu tričku a pouštění hudby se naučila sama usínat v postýlce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí