Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky
V květnu očekáváme narození miminka a tak bude muset starší opustit postýlku a přenechat ji prckovi. Starší má v březnu 2 roky, takže taky prcek. Poradíte mi, jaká postel se vám osvědčila? Představuji si nějakou už velkou, aby si tam k němu mohl přilehnout i dospělý, když by byl malý třeba nemocný. Také bych uvítala boxík pod postel nebo jiný úložný prostor. Děkuji za rady a tipy ![]()
@Kotla mrkni na Ikeu
My kupovali teda už použitou, ale je super. Není to úplně ta velká, rozměry 70×160 a bohatě stačí. Mám pocit, že v klasické 90×200 by se malá ztratila. Jinde jsem tyhle menší jednolůžka nesehnala. A já se vejdu taky ![]()
Ja ti asi neporadim, ale napadlo mě malý je spáč? nemáš problem, že ti bude zdrhat? Protože, ja mam děti od sebe sedmnáct měsíců, starší jsou dva a jsem ráda, že je v postylce, aspon mi nezdrhá atd. Ona odpoledne spi přes dvě hodky a bala bych se, že už by mi tak nespala, kdyby měla postel. Jestli maš zlobidlo, tak bych s tou koupi možna počkala, až se zaběhnete. Nemyslim to zle, jen co vidim u nas doma, tak by mi furt brala roha. ![]()
Ahoj my jsme ted resili to same. A objednali jsme dcerce klasik postel 90×200 s uloznyma zasuvkama a Jeste koupime zabranu aby nam. nespadla na zem
.Taky jsem chtela mit moznost si k.male lehnout a hlavne mi prislo divny kupovat ted mensi a za cas vetsi.
U tchýně má malý toto http://www.nabytek-provas.cz/…askar-suplik a spokojenost. Doma má pak tu na fotce a taky se mu tam dobře spí. Mám taky uličníka a bála jsem se, aby neutíkal, ale kupodivu z postelí nejde.
Maly sel do sve hned jak jsem otehotnela, mel 2r.+4m.
postel ma obycejnou drevenou s rostem. proste takovou, aby se tam dala koupit jakakoliv matrace.
akorat k tomu manzel vyrobil zabranu, aby nespadl.
z postele neutikal, i kdyz jsmese toho obavali.
myslim ze ho nejmin pul roku vubec nenapadlo, ze bymohl sam vstat a nekam jit ![]()
kdykoliv si zavolal, sli jsme tam (chuvicka), takze sam nevylezal ca. do tri let.
je nauceny usinat sam, takze to problem nebyl.
@Kotla trošku jiný pohled. Synovi jsme ve dvou letech a asi třech měsících zařizovali pokoj, stěhovali jsme se, chtěli jsme taky rovnou velkou postel, která mu vydrží. Má ji, jenže teď v pěti letech, je bohužel už dost jetá a obouchaná. Koupili jsme sice masiv, jenže měkké dřevo
Syn jak jezdí autíčkama a občas do postele bouchne, hned je tam vidět vryp. Což mě dost štve, vrypy jsou dost hluboké, rozhodně to nepůjde obrousit. Zřejmě potom, až se trochu zklidní, postel otočíme tak, aby ty dotčené strany byly u zdi.
S dcerkou to vyřeším jinak, té fakt koupím tu malou přechodovou postel, kterou jsem u syna nechtěla a přišla mi zbytečná a na chvíli. Zřejmě vezmeme Ikeu a velkou postel dostane až se do té malé nevejde. Do té ikeácké jsme zkoušeli velkého pětiletého a ještě se vešel. Tudíž určitě čtyři roky poslouží. A když tam udělá sem tam šrám, tak se z toho hroutit nebudu. A velkou postel pro ni pak budeme fakt pečlivě vybírat, masiv, ale tvrdé dřevo
Ale je teda fakt, že neřeším spaní s dítětem v jedné posteli, to doma nepraktikujem, ani když jsou nemocný ![]()
Příspěvek upraven 20.02.14 v 15:09
Ahoj, my máme tuto http://www.babynabytek.cz/…monte-p2234/ a naprostá spokojenost ![]()
Příspěvek upraven 20.02.14 v 15:08
Holky moc děkuji
Právě, on zdrhá, v postýlce má oddělané dvě tyčky a k ránu vždycky přijde za námi, ještě nedávno se vzbudil a vyřvával, takhle aspoň nemusíme vstávat, ale jak budou dvě, to si neumím představit, jak to bude probíhat
..Postel musí mít zábranu, bez ní bych se fakt bála, to je pravda
. Právě jsem slyšela, že ty postele z Ikey jsou nic moc, co říkaly kamarádky
, tak to budu muset pořádně prozkoumat
Děkuji za reakce, jste hodné ![]()
My kupovali tuto:http://www.vanas-nabytek.cz/…-cm-novinka/ - dá se dokoupit dolů i ten šuplík
K tomu jsme ji koupili kapsář: http://www.pokojik.cz/kapsare/c-947/ , do kterého jsme ji nacpali hračky.
Šla do ní z naší postele v cca 19 měsících… na začátku v ní být nechtěla a chtěla spát v manželské, ale po týdnu si zvykla… teda uspávám ji tak, že si přečteme básničky, zazpíváme a pak usíná a já u ni musím ležet. Když měla tendenci z postele při uspávání odcházet, tak jsem ji vždy vzala a přinesla zpět do postele.
Děkuji!!
Hlavně za odkazy a rady. Večer to pořádně projdu a uvidíme, ať má chlapec dobré lůžko a ne Záhořovo lože ![]()
My máme Hemnes z Ikei a naprostá spokojenost, jsou tam dokonce 3 šuplíky. Délka je standardní, co je super, protože si tam můžeme lehnout i my. Navíc je rozkládací, stačí přikoupit jednu matraci navíc, takže spaní pro kamarády je zajištěný ![]()
je to tahle:
http://www.ikea.com/…ts/50080315/
Koupili jsme normální velkou, kterou bude mít dokud bude u nás bydlet. Měnění postele několikrát za dětství miii přijde zbytečné vyhazování. Chtěla jsem postel tak aby měla možnost odmontovatelné zábrany, masiv ( na spaní nechci, aby děti měli piliny slepené kdečím) a prodyšné - takže bez bou pod postelí. Rošt máme dřevěný, lamely bych se bála, že proskočí při blbnutí.