Jak naučit smrkat dvouletou?

1074
28.4.12 10:41

jak naučit smrkat dvouletou?

Ahoj maminky, nemáte někdo prosím radu, jak naučit smrkat? naší breberce už jsou dva, teď má po druhé rýmu, která ji prostě teče z nosu vtahu. Máme odsávačku na vysavač, když měla rýmu poprvé, tak byla maličká a nechala si to v klidu vysát, jenže tohle řve, musíme jí držet dva a včera se z toho řevu tak srašně poblinkala. Snažíme se jí říkat, že má do kapesníku fouknout,ale to je bezvýznamný. Jde to nějak naučit? Díky za všechny rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
864
28.4.12 10:47

Já to děti učila tak, že jsem jim přidržela kapesník u nosu a říkala jim, ať zavřou pusu a „fouknou“ hodně moc nosem a předváděla jsem jim to osobně :D
Bylo to jako jakési závody, kdo z nás tím nosem „foukne“ víc a kdo bude mít největšího „holúše“ (jak říkal syn), ten vyhrál :mrgreen:
Zní to možná trošku nechutně, ale upřesním to: já zásadně nikdy nevyhrála, naopak: já vždy prohrála, protože mně se „holúš“ nekonal… Šlo jen o ty jejich, aby věděli, co po nich vlastně chci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
28.4.12 10:48

Já naučila syna foukat nosem tak,že jsem mu na stůl položila kuličku z kapesníčku a on měl za úkol nosem odfoukat na druhou stranu stolu..Pusu jsem mu přikryla rukou,aby si nepomáhal a tohel uměl cca v 1,5 roce.. Malá se to naučí,neboj.. A když pak dlouho neměl rýmu a pak to zapomněl ,tak jsem mu přečetla pohádku o slonovi a pak měl troubit nosem jako slon…Pochopil to okamžitě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
28.4.12 10:49

Ještě dodatek: když měli rýmu tak silnou, že se jim ucpával nosík, musela jsem jim lehce pomoct kapesníkem pomnout nos, ale tak, aby to nebolelo…
Určitě to zvládnete obě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
28.4.12 11:16

Ahoj, tak to téma jako pro mě, já má skoro 5 letou a neumí smrkat dodnes :lol: :cert: :nevim: Ještě že nemívá rýmu( myslím tu snoplitou jak jsou chřipky), to by byl masakr :jazyk: :mavam: Ona prostě smrkat nezvládne :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
28.4.12 11:19

Tak náš začal smrkat sám od sebe, páč ho děsně bavilo moje smrkání (spíš teda obrovský troubení). Jen teda s oblibou smrká do ručníku…páč u mě vídával utěrku :oops: :lol:

Takže za mě, pořádně před ní smrkat a troubit a třeba začne napodobovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
28.4.12 11:25

No tak nas to umel krasne kdyz mu byl 1,5 roku
Ted uz mu je 2,5,rymu mezitim nemel a kdyz ji nedavno znova dostal,tak smrkat proste nebude :cert: muzu mu to rikat jak chci,ukazovat,vysvetlovat,proste je to palicak a vzdycky to stejne vtahne do sebe :(
takze porad dal zkousime a kdyz je fakt potreba,vytahnu vysavac a odsajem.Sice je nekdy rev,ale aspon mu to pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.4.12 12:13

Majda začala smrkat nějak před třetím rokem… Foukat nosem uměla, ale nechtěla smrkat.
Plus jí nevadila ta odsávačka, takže si ten nos vysávala i sama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
28.4.12 13:48

hele mi ze začátku učili jen vyfouknout pod nos,až pak jsme to jen utřela kapesníkem-nechutný ale účinný. a hodně jsme do nosu stříkali mořskou vodu aby ji to šlo líp vyfouknout,zkus to tak že když nebude foukat sama bude muset bejt vysavač,na obě moje holky to zabralo-neměly ho v lásce a v tomle věku už to pochopí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
28.4.12 13:56

taky bych potřebovala radu, ale dceři je čerstvě rok, takže když bych vysvětlovala, nepochopi to :-(
Ma ted šilenou rymu, pořad ji z nosu teče, vysavač ani neschovavam, oddavam co 10 min, jenˇhe je to neskutečny boj, řve u toho, pere se se mnou. Ukazuju ji jak foukat, sem tam se ji to povede, ale ne do kapesniku. Fouka pod nos a ja pak utiram. Když chci, aby foukla do kapesniku, chce ho snist :-)
jo a nikdx nevyfoukne pořadně, vždycky jen malinko a mudim doodsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
28.4.12 14:15
@RyBANA píše:
Tak náš začal smrkat sám od sebe, páč ho děsně bavilo moje smrkání (spíš teda obrovský troubení). Jen teda s oblibou smrká do ručníku…páč u mě vídával utěrku :oops: :lol:Takže za mě, pořádně před ní smrkat a troubit a třeba začne napodobovat :mrgreen:

Tohle u nás třeba vůbec nezabírá. Ještě nám řekne, že smrkáme, ale sama to neudělá. Totéž s foukáním nosem, pusou umí, ale nosem evidentně nechápe. :zed: Naštěstí teda nemá problém si nechat stříkat do nosu a odsávat a snese i takový hnus jako Physiomer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí