Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem poprosit o radu.
Jakpak jste to dělali, když jste učili děti venku bez plínky ? Dneska jsem vzala dcerku poprvé ven bez plenky, samozřejmě, že počítám s nehodami, ven můžu vzít třeba patere tepláčky, je mi to jedno. Ale zarazily mě dneska botičky. Malá si při nehodě načůrala až do botky.
Koupila jsem kvalitní, kožené ( hlavně taky drahé
) botičky a nevím nevím jak dopadnou až do nich párkrát načůrá.
Jen pro upřesnění. Dcera začala chodit / si říkat na nočník sama. Doma to zvládá s jednou nehodou za 2-3dny. ALE musí chtít jít na nočník sama. Jakmile ji tam chci dám já(protože třeba už dlouho nečůrala) je scéna a stejně se nevyčůrá.
Takže doma to nechávám zcela na ní.
Venku jsem ji chtěla hlídat : „nechceš čůrat ?“ NEEE!!!" cca 3X opakováno.
A za chvilku louže v botách !
Máme stejný problém.. ![]()
Náš malý si neříká ani doma,takže ho musím hlídat..Když ho chci dát venku vyčurat ve stoje,tak nechce..Začne se vztekat..
![]()
Fakt nevím,nebyla by nějaká finta?Od maminek,které mají doma kluky? ![]()
Také jsme měli načůráno i v botičkách.Naštěstí všeho všudy tak 3-4×.
To nechceš čůrat? a pak louže, to znám moc dobře ![]()
Můžeš dát na ven natahovací plínku, moje dcera si říká i s plínkou, co má někdy na cesty autem. Nebo dávej punčošky místo tepláků, vypadá to sice pitomě, ale jak se vyčůrá, nesteče to po noze, ale vsákne se to hned do punčoch a nedojde to až dolů, jestli chápeš, co myslím. No a k tomu měj ještě dávku svaté trpělivosti ![]()
Tak ja dcerku davala curat tak, ze necurala sama prikrcena… Vzala jsem ji pod kolinkama, zady byla obrena o me. Drzela jsem ji ve vzduchu. Tim padem nic nikam nezatekalo ![]()
Silwika87
No mi máme holčičku, tak moc neporadím. Ale ještě upřesním můj dotaz, aby nebyl špatně chápán.
Nejde mi o to jak ji naučit čůrání venku. Vím, že jednou se to naučí a nehodám se nevyhnu. Šlo mi o to, jak to udělat s botičkami. Kalhoty vyperu, není problém, aly ty boty ? Jde nějak zabránit tomu, aby do nich čůrání nateklo ?
Příspěvek upraven 26.04.12 v 14:10
Žádnou fintu na čůrání ve stoje jsme neměli,jen počůráme kytičku, travičku, stromeček.Ze začátku také čůrat ve stoje nechtěl,to jsem přemýšlela i o tom skládacím přenosném nočníku,nakonec nebyl třeba, naučil se to.
Koupila bych tyto http://www.babywelt.cz/…custom-clog/. Levně je koupíš třeba i v Albertu nebo dětské obuvi. Taky o nich uvažuji pro syna - stejný důvod.
Tak ja slysela, ze se nema rikat: Nechces curat? ale Jdeme curat! Jinak jsme take par nehod meli. Ja to neresila. Bylo leto. Boticky to ustaly. Meli jsme sebou vzdy nahradni. Treba jenom backurky nebo nejake sandalky. Ale Nata uz byla pomerne stara. Bylo ji 2,5 ![]()
@Sunnny píše: Žádnou fintu na čůrání ve stoje jsme neměli,jen počůráme kytičku, travičku, stromeček.Ze začátku také čůrat ve stoje nechtěl,to jsem přemýšlela i o tom skládacím přenosném nočníku,nakonec nebyl třeba, naučil se to.
Jo jo..Je mi to jasné,že na to asi žádná finta nebude.. ![]()
Pořád zkoušet a mít hodně trpělivosti… ![]()
No jedině asi těmi punčocháčky či užšíma kalhotama, u holčičky to půjde bude mít legínky a sukýnku,či delší tuničku.
Já ty počůrané botky trošku vypláchla vodou,po vyschnutí nastříkala sprejem proti pachům(drogerie DM)
Skladaci prenosny nocnik jsou zbytecne vyhozene penize. Nez to vytahnes a slozis, tak se ti dite pocura… Videla jsem s tim nocnikem kamaradku v akci. Teda docela jsem se prohybala smichy, ale drzela jsem to v sobe, pac se jim kluk malem pocural, nez nocnik spolu s manzelem zprovoznili.
První syn zpočátku ve stoje čůrat nechtěl, tak prostě čůral jako holka, držela jsem ho. Pak na to přšel sám a i viděl starší jak tak čůrají ![]()
Teď mám dvojčata skoro dva měsíce bez plín a kluk čůrá normoš na stojáka. Prostě každé dítě je jiné a každé má svůj čas.
Při načůrání do botek bych to řešila buď plátěnkami (např. kotníkové od Befada, stojí pár korun a jsou dobré), ty byc brala do batůžku. A nebo vzít třeba čtvery ponožky. Botka za chvíli oschne, zvlášť venku a když už bude takhle hezky. Ale počůrala by se, dala bych jiné ponožky a třeba za půl hodiny zase suché a pak už by snad botka byla vyschlá
Na to co jste venku, tak určitě nenastydne. V botě je teplo, max. bude mít vlhko, ale nemyslím, že by jí mrzla noha ![]()
@74paja píše:
Tak ja dcerku davala curat tak, ze necurala sama prikrcena… Vzala jsem ji pod kolinkama, zady byla obrena o me. Drzela jsem ji ve vzduchu. Tim padem nic nikam nezatekalo
Takto to děláme taky. nečůrá sema přikrčená. Do bot jí nateče jen při nehodě.
@zuzouš píše:
Můžeš dát na ven natahovací plínku, moje dcera si říká i s plínkou, co má někdy na cesty autem. Nebo dávej punčošky místo tepláků, vypadá to sice pitomě, ale jak se vyčůrá, nesteče to po noze, ale vsákne se to hned do punčoch a nedojde to až dolů, jestli chápeš, co myslím. No a k tomu měj ještě dávku svaté trpělivosti
S plínkou jsme chodili ven do včera. Ale sem tam tam měla načůráno aniž by předtím něco ohlásila.
Proto jsem se rozhodla, že ji vezmu ven bez plíny, aby jí to došlo až se počůrá.
Jinak díky za typ s punčochama. To by mohlo fungovat. Bude teď chodit v punčochách a sukýnce. Ještě, že už je hezky.
@Silwinka87 U nás velmi zabralo čůrat na něco. Nejoblíbenější byl kanálek. Teď už to začíná být šílené, protože si začne vybírat, na co konkrétního bude čůrat a byl by schopný se kvůli tomuhle vybírání počůrat, takže pak už musím zavelet, že má počůrat tenhle stromeček. ![]()