Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@janinkaz píše:
U nás neměly úspěch, jsou to zas a jen plínyMokro necítí, stejně jako u těch se sucháčem
já měla na mysli látkovky
. Děti mají pocit, že mají kalhotky, ale přesto jsou schopné něco zachytit a mokré to je na pocit úplně stejně, jako mokré tepláky…
Dneska je na trhu spousty značek, třeba tyhle http://www.bambinomio.cz/…i_kalhot.php
@Jitulinek26 píše:
já měla na mysli látkovky. Děti mají pocit, že mají kalhotky, ale přesto jsou schopné něco zachytit a mokré to je na pocit úplně stejně, jako mokré tepláky…
Dneska je na trhu spousty značek, třeba tyhle http://www.bambinomio.cz/…i_kalhot.php
Aha ![]()
@nelaa píše:
Ahoj, chtěla jsem poprosit o radu.
Jakpak jste to dělali, když jste učili děti venku bez plínky ? Dneska jsem vzala dcerku poprvé ven bez plenky, samozřejmě, že počítám s nehodami, ven můžu vzít třeba patere tepláčky, je mi to jedno. Ale zarazily mě dneska botičky. Malá si při nehodě načůrala až do botky.
Koupila jsem kvalitní, kožené ( hlavně taky drahé) botičky a nevím nevím jak dopadnou až do nich párkrát načůrá.
Jen pro upřesnění. Dcera začala chodit / si říkat na nočník sama. Doma to zvládá s jednou nehodou za 2-3dny. ALE musí chtít jít na nočník sama. Jakmile ji tam chci dám já(protože třeba už dlouho nečůrala) je scéna a stejně se nevyčůrá.
Takže doma to nechávám zcela na ní.
Venku jsem ji chtěla hlídat : „nechceš čůrat ?“ NEEE!!!" cca 3X opakováno.
A za chvilku louže v botách !
Zkus se neptat ..tím chci říct, že otázka : nechceš čúrat? je nesmysl …lepší je říct: pojď se vyčúrat- zkusíme to..a trvat na tom že se to aspoň zkusí …Ty určíš, kdy se to zkusí ..no a pak chválit a chválit, když to vyjde
Taky se mi u mých dětí vyplatilo motivovat ve smyslu - pojď počuráš strom, kanál, broučka, kolo od auta ..to je bavilo ![]()
Jinak - nemyslím to zle, se mi chce smát ..prostě mě načuráno v botičkách pobavilo ![]()
To vyzkouším
Připadá mi,že se ho pořád ptám a on se potom někde zašije a tam se počurá..
Vzhledem k tomu že má skoro dva a půl roku,bych řekla,že to asi dělá neschvál ![]()
Vyzkouším tvou radu a uvidíme.. ![]()
@Silwinka87
Připrav se , že může klidně ječet : Já nechcííííí … no a na to je odpověď- Tak mi ukaž jak nechceš, sundáme gatě a ukážeš jak se ti nechce …a ono to pak obvykle jde ![]()
Jinak souhlasím, že dvou a půl letej „člověk“ už parvděpodobně tuší vo co go a zkouší kdo s koho
…jsou mazaní. ![]()
Teďka máme trochu kašel,ale i tak jsem mu hnedka po probuzení sundala plínku a uvidíme,jak to dneska bude.. ![]()
Dneska má být krásně,venku,tak už asi prubnem nějakou procházku bez plínky a uvidíme,co bude.. ![]()
Za necelý měsíc jdeme na zápis a tam už chci,aby byl bez plínky..Snad to zvládneme..
Janinkaz díky za typ. Ty kecičky jsou tak nádherný, že bych je koupila i normálně
Jinak všem díky za rady. Ven teď bereme punčocháče nebo legínky. Vlastně ani nevím, jestli čůrání do boty neteče nebo nee, protože se mi už venku nepočůrala. Asi jsem jen zbytečně plašila z toho prvního dne. Doufám, že jí to vydrží.
Moc díky ![]()
![]()
Tak jak si všichni vedete s čůráním… ![]()
Nám už to celkem jde..Venku je to zatím ještě takové nejisté,ale snad to brzo zvládneme.. ![]()
Ve čtvrtek jdeme na zápis do školky,tak snad se tam vyčurá..
Mám z toho celkem obavy… ![]()
@Silwinka87 píše:
Ve čtvrtek jdeme na zápis do školky,tak snad se tam vyčurá..Mám z toho celkem obavy…
Moje dcera se při zápisu drze vnutila na ředitelský WC.
Nevím, jestli proto nebo přesto, ale vzali nás. ![]()
@Bersaba píše:
Moje dcera se při zápisu drze vnutila na ředitelský WC.Nevím, jestli proto nebo přesto, ale vzali nás.
Holka šikovná…
![]()
@nelaa píše: Janinkaz díky za typ. Ty kecičky jsou tak nádherný, že bych je koupila i normálně
Nemáš zač ![]()
Ahoj holky
Řeším velké dilema…Zítra jdeme na zápis do školky.Jenže malý poslední dva dny totálně sabotuje nočník,zavolá mámo čurám a už je skoro celý počuraný..
Jsem z toho už na nervy
Chtěla jsem se s vámi poradit,jestli mu mám dát na ten zápis radši plínku nebo mám riskovat to,že se tam počurá..
Díky moc za každý názor… ![]()
@Silwinka87 píše:
Ahoj holkyŘeším velké dilema…Zítra jdeme na zápis do školky.Jenže malý poslední dva dny totálně sabotuje nočník,zavolá mámo čurám a už je skoro celý počuraný..
Jsem z toho už na nervy
Chtěla jsem se s vámi poradit,jestli mu mám dát na ten zápis radši plínku nebo mám riskovat to,že se tam počurá..
Díky moc za každý názor…
Asi bych to riskla bez. Raději bych okecávala případnou nehodu než plínu.
@Bersaba píše:
Asi bych to riskla bez. Raději bych okecávala případnou nehodu než plínu.
Asi to tak udělám…Uvidíme,jak to nakonec dopadne..
Zítra dám vědět jak to dopadlo…
Nedávej kalhoty a tepláky, ale elasťáky, než to steče do bot, zachytí se to na nohavicích.Volné kalhoty, teče to po nohách přímo do bot