Jak naučit spát 3měsíčního kojence

252
14.1.15 10:11

Jak naučit spát 3 měsíčního kojence

Ahoj, máme doma skoro 3 měsíčního kluka. Ráno vstává většinou ve čtvrt na 9, před 10 začne kňourat, tak ho nakojim, pevně ho zavinu do zavinovačky a houpu, někdy se povede a spí půl hodinky a někdy nespí vůbec. Když se nepovede nechám ho, hraju si s nim, ale celej den kňourá a usne až kolem 2 hodiny. Potom spí kolem 5 do 6 a v 7 nakrmim a začínáme uspávat v zavinovačce, to se povede snad pokaždý, ale malej u toho hystericky řve a řve dokud ho to neunaví a než usne, tak ještě 100× otevírá oči přesto je nedokáže udržet otevřený a kouká mu jen bělmo. Dudák nechce.. Chtěla bych mu to spaní něčim zpříjemnit a usnadnit, ale nevim jak na to. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.1.15 10:14

@Labuť19 frkni ho do šátku nebo kočárku a hurá s nim ven.. takhle ukecam i toho mého nespavce.. je fakt, že kroužim venku jak sup třeba hodinu, než zabere, ale zabere a předtim nebéká. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
14.1.15 10:17

Je přetaženej pak ty děti nemužou usnout. Naše tříměsíční vydrží vzhuru ty dvě hodiny. Dám ji do postýlky dám ji dudlík a plínu a necham ji v klidu a ona většinou usne ale jak se ji přetáhne ta doba tak řve a nic nepomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.1.15 10:45

A chodis s nim ven? Mala v kocarku spi zarucene. Jsou ji taky 3 mesice a pres den uz mi moc nespi. Staci ji dopo pul hodiny, v poledne jdeme ven a kdyz se postesti, spi v kocaru 4 hodiny. A pak az vecer po koupani. Jeste si rikam, ze mu muze vadit to tvoje uspavani v naruci. Ja takhle taky parkrat uspavala, mala knourala a jakmile jsem ji polozila, tak zabrala. Zkus ho dat do postylky bez chovani a chvili pockat, jestli zacne usinat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
14.1.15 10:49

@Labuť19 takle malej by fakt nemel byt vzhuru dyl jak 2 hodiny. Pak uz je pretazeny a nemuze usnout. Pote i blbe spi. Zkusila bych po max 2 hodinach mliko a uspat bud v satku nebo v kocaru. Doma: zavinout napevno, pustit bilej sum, zatahnout zavesy, dudlik a lehce houpat.. Nekdy pomaha ta plina na hlavu.
Jo a nepovede uspat bych neresila, vytrvej.. My malou parkrat uspavali i 2hod kdyz ji bolelo bisko, ale nakonec vzdy usnula. Pokud mas jen jedno dite dej mu cas. Casem se nauci kdy se chodi spat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
14.1.15 10:52

@Labuť19 : zkus uspavacmiminek.cz ;-)
@martina.se: tohle je super rada, jenomže pkk si na to ty mrňata zvyknou a chtějí jen jezdit. Znám to od staršího, s tím jsem našlapala kilometrů, dokud se jelo, chrněl, jak jsem zastavila, že bych si snad na lavičce otevřela knížku = řev. S druhátkem už toto nelze vůbec, to bych už neudělala vůbec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.1.15 11:01

@cell tak nemusi porad jezdit, jde o to, aby byl na vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
14.1.15 11:05

@Pomka : já vím, ale právě můj starší se naučil, že se spí jen za jízdy. Jinak spaní venku je super, praktikuju nyní na balkoně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.1.15 12:19

@cell vidíš, já mám druhé, je zvyklý, že od 9 couráme venku - to se vyspí, pak dom, já vařim, uklízim atd, on si mezitim hraje, pak jdem nakoupit, pro staršího k busu atd.. a nemá problém ani usnout sám a v postýlce.. to není, že si dítě zvykne, to je to, že mu pomůžeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.1.15 12:20

@cell ještě dodatek, malý mi tedy v šátku moc nespí, spíš čučí, kde se co šustne.. ale pak přijdem dom, šupnu ho do postýlky a je tuhý do pár minut a sám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
19.1.15 23:48

Caute zeny, muj prcek ma dva mesice a tyden, co jsme se vratoli z porodnice tak spatne spi. Dneska vydrzel vzhuru v kuse pres den 9 hodin. V noci usina natvrdo az kolem jedny rano, budi se po 4 hodinach na jidlo, vstava kolem 11 hodiny. Rikam si, ze takhle maly mimco by melo prece jeste hodne spat ne :roll: kdyz je vzhuru, tak nevydrzi chvilku v klidu, mele rukama, nohama a netrva dlouho zacne plakat. Kdyby byl vzhuru a koukal, bylo by to dobry, ale hned rve :zed: ono se rika jaky jsou rodice, takovy bude dite, my s manzelem jsme oba klidasove a tehotenstvi jsem mela uplne v pohode, byla jsem na rizikovym, takze jsem skoro porad spala a dlouho, malej je uplnej opak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí