Jak upravit spaní sedmiměsíčnímu dítěti

446
9.1.15 19:16

Jak upravit spaní sedmiměsíčnímu dítěti

Maminky zdravím, prosím o vaše postřehy a zkušenosti. Náš synek, kterému je skoro sedm měsíců, večer usíná kolem 19-20 hodiny. V noci vstával na krmení už jen jednou, ale zase se to stupňuje, dnešní noc vypil postupně tři lahve mléka. A od 5-6 hodiny už nespí. Fňuká, sedá si v postýlce. Nedávno ho trápily zoubky, ale už má venku čtyři a myslím, že další se mu zatím neprořezávají…tak si myslím, že zubama to nebude, napadl mě růstový spurt? Zkoušela jsem ho nechat do devíti večer, ale nevydržel, jak je jeho doba, je protivnej, mne si očička a pláče ještě víc než obvykle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
9.1.15 19:37

Nijak. Některé děti prostě vstávají brzo. Se s tím smiř.

Jinak dcera to měla déle než do roka, chvíli spaní lepší, chvíli horší… moc jsem nestudovala, jestli spurt, nebo zuby, prostě holt někdy jsem musela být v pohotovosti. Koneckonců, je to moje „práce“.

Příspěvek upraven 09.01.15 v 19:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.1.15 19:40

Mám 6m dceru. Její usínací hodinka je kolem 18:30 pak se vzbudí v jedenáct a v noci se normálně budila tak max. 3× no a tenhle týden to byl boj. Jednak jsem ze začátku týdne kojila snad každou hodinu. No a pak ke konci se už i vzbudila třeba ve tři a ne a ne znovu usnout. Zabrala až tak kolem sedmý. Taky si s tím nevím rady. Zoubky teda ještě nemá. Tak nevím čím by to bylo. Každopádně pak spím pokaždé když spinká přes den. Jinak bych to asi nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
9.1.15 19:43

@Nattty to já bych taky spala, ale jelikož máme ještě dvouletou cácorku, nemám šanci…ta přes den už většinou nespí a ráno jí vzbudí malej, takže tak…on pak nakonec zabere, třeba fňuká od sedmi, zabere v deset…ale to už je malá dávno vzhůru…noc nic vím, že je každý mimi jiný, spíš mě zajímalo jestli nějak zkusit upravit a posunout večerní usínání, aby se to prodloužilo, dávat více mléka nebo kaše, fakt nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.1.15 19:46

@Chiřdlová Podle mě nepomůže nic, sorry že nemám lepší zprávy. (Teda známá mi popisovala, jak dceři, když jednou vstala vpůl sedmí, oznámila, že na to ať zapomene, a ona pak spala jako obvykle do osmi, ale to je asi výjimka :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
9.1.15 19:48

Tak to je hukot. Nejhorší je, že si člověk nemůže dát několik hrnků dobré silné kavičky :) Dávat kaši jsem také zkoušela, přišlo mi, že pak měla ještě větší hlad. Holt nám nezbyde než to zvládnout :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
9.1.15 19:54

Nas 18mes vstava kolem 5h, usnima kolem 19h a za noc je tak cca kdyz je dobra noc 2× vzhuru, kdyz horsi tak i 10×. Takze neporadim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
9.1.15 19:57

Tak to máme dost podobné, mám doma téměř sedmiměsíční holčičku :) chodí spát taky kolem 19-20 hod a v noci se mi budí většinou tak 4 krát někdy i víc. A to když byla malinká, tak byla schopná spát do čtyřech někdy až do šesti do rána. Takže u nás noci vypadají tak, že jí mám pořád u prsu. Doufám, že už to nebude moc dlouho trvat, docela to unavuje :D, ale zas to dospím ve dne s malou, tak se to dá :). Jinak zub nemá ještě ani jeden, a to jsme si mysleli už ve čtyřech měsících, že se nějakej objeví a zatím nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
9.1.15 19:58

Musite utahat miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
9.1.15 20:01

@Petulka01 nevím jak víc ho ještě utahat, lítá po čtyřech celej den, stoupá si u nábytku, sedá si…hrajeme si…fakt nevim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
9.1.15 20:03

@Chiřdlová Hi.Hi. A chodite na prochazky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
9.1.15 20:07

@Petulka01 to je jasný, chodíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
9.1.15 20:07

@Chiřdlová jako bys psala o mem synovi. Večer má kaši tak ted zkouším více mléka jestli ho nezasyti více. Včera to teda nezabralo tak nevím. Zuby nemáme. Do 6 m byl na MM a ten je na UM nutrilon alergy care tak nevím zda je to tim. Jako menší spal lépe a jedl méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.1.15 20:10

@Martina8888 Já tomu teda nerozumím, ale někdo tu psal, že kolem půl roka se dětem „mění spánek“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
9.1.15 20:13

@Chiřdlová A nespi hodne pres den? Ja mam 8mes. syna nam ted trapi zoubky horni. Rustovy sprut taky muze byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí